A KSI játszhat a következő idényben a férfi vízilabda OB I-ben, miután szombaton 10-9-re kikapott ugyan a Nagykanizsától, de összesítésben 20-19-re jobbnak bizonyult. Helyszíni tudósításunk a Margitszigetről Bóbis Botond nyilatkozatával.


Csütörtökön 104 nap elteltével, március 13. után tért vissza a sportág, ráadásul a legszebb környezetben, a Margitszigeten, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Legalább ezer ember gyűlt össze a lelátókon, egyes vélemények szerint 2000-nél is többen voltak. Nagyon jó érv volt ez a parti a nyári vízilabda mellett, jó időben, a szabadban, jó hangulatban, így kellene a pólót játszani. Ez volt a Kanizsa-KSI osztályozó első felvonása, amelyet 11-9-re nyertek meg a fővárosiak.
104 nap után nyári vízilabdával, ezrekkel a lelátón tért vissza a sportág a Margitszigeten | Eurosport
Fotó: Stuber Sándor/vlv.hu A KSI 11-9-re nyert a Nagykanizsa ellen a férfi vízilabda OB I-es tagságért vívott párharc első mérkőzésén csütörtökön, a legalább félig megtelt Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Helyszíni tudósításunk a Margitszigetről Bóbis Botond és Rábavölgyi Zsombor nyilatkozatával. Március 13-án rendeztek legutóbb tétmérkőzést vízilabdában Magyarországon, akkor az OSC az Egert győzte le egy zárt kapus mérkőzésen.
Olympic Games
Óriási versenyben lett olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf - összefoglaló
10 ÓRÁJA
A szombati visszavágóra is szép számban összegyűltek a szurkolók a lelátón, de kevesebben, mint két nappal korábban. Az első meccsel ellentétben ezúttal nem volt gyászszünet a múlt héten elhunyt Kárpáti Györgyre és Benedek Tiborra emlékezve, maradt bennünk némi hiányérzet.
Magával a mérkőzéssel kapcsolatban viszont nem, mert egy nagyon izgalmas partin dőlt el az OB I-be jutás kérdése. A KSI alaposan belekezdett, 3-0-ra és 4-1-re is meglépett, vagyis összesítésben már öttel ment. Még a nagyszünetben is 6-3 volt az állás a budapestiek javára, akiknek a kapujában Grieszbacher Márk nagyszerű teljesítményt nyújtott, igaz, több gyengébb lövést is kapott. 
Aztán a harmadik negyedben új meccs kezdődött, ezt a játékrészt ugyanis 5-1-re nyerte a Nagykanizsa, és 7-8-nál már csak egygólos hátrányban voltak a két találkozót tekintve. Közben két játékosukat is elveszítették cserés kiállítás miatt. A záró nyolc percben pedig fordult a kocka, 7-10-nél már a vendégek álltak feljutásra. A folytatásban viszont már csak a KSI tudott gólt szerezni, kettőt is, az utolsót, a mindent eldöntőt a gárda korelnöke, a 42 esztendős Dávid Zoltán lőtte, zúgott is a lelátón a "Zoli bácsi! Zoli bácsi!" kórus.

Dávid-Zoltán-KSI-min.jpg

Fotó: Eurosport

Így bár a partit 10-9-re a Kanizsa nyerte, 20-19-es összesítéssel a KSI lett a jobb, mindössze egy találat döntött tehát a feljutásról. Érdekesség, hogy mivel a félbeszakadt szezonban érvényes játékoskeretekkel kellett megvívni ezt a párharcot, a KSI szereplését olyan játékosok segítették, mint a nyáron Kaposvárra szerződő Grieszbacher Márk, Tóth-Gili Tamás és Vékony Ákos alkotta hármas, az ebben az idényben kettős igazolással visszajátszó, vasasos Bóbis Botond, és szolnoki Schmölcz Norman, vagyis olyanok, akik már nem fognak itt játszani a következő idényben.
A kupaátadás után a KSI-től búcsúzó Bóbis Botondot kértük értékelésre:
"Azt beszéltük meg, hogy essünk nekik, amennyire lehet, ne arra játsszunk, hogy ne kapjunk ki. Ez sajnos nem sikerült, többek között azért, mert nem csináltuk meg azokat, amiket megbeszéltünk. De a lényeg, hogy a célunkat megvalósítottuk, ezért kezdtük el az évet. Minket is meglepett a Kanizsa feltámadása, azt vártuk volna, hogy ők a harmadik negyedre elfáradnak. Ezzel ellentétben egy állóháború alakult ki, nekünk nem nagyon jöttek a lefordulások, ők pedig eksztázisba kerültek, megérezték a vérszagot, ez vihette őket előre, meg az a rengeteg szurkoló, akik elkísérték őket. Mindent megtettek, nagyobb szerencsénk volt. Nagyon fontos, hogy a fiatal játékosok az OB I-ben tudjanak fejlődni, hogy amit én megkaptam itt, azt megkapják ők is, ebben szerettem volna segíteni, amennyire csak tudok. Az életemben ezzel a mérkőzéssel lezárul egy korszak, innentől a Vasasra koncentrálok, jön a profi karrier."
párharc a férfi vízilabda OB I-be jutásért, 2. mérkőzés
KSI SE-Kanizsai VSE 9-10 (4-1, 2-2, 1-5, 2-2)
Gólszerzők: Bóbis 2, Pető 2, Dávid, Schmölcz, Csapó, Bihácsi, Vékony, ill. Dobay 3, Rábavölgyi 2, Vadovics, Salamon, Szilvasán, Hőna, Simon
az OB I-be jutott: KSI, 20-19-es összesítéssel
Olympic Games
Így vette át az olimpiai ezüstérmet Rasovszky Kristóf
13 ÓRÁJA
Olympic Games
Rasovszky: "Szilágyi Áron úgy adta át a kulcsokat, hogy ez a szoba legalább egy ezüstöt ér"
14 ÓRÁJA