A magyar női vízilabda-válogatott kedden az izraeliek fölényes, 27-2-es legyőzésével kezdte szereplését a Triesztben zajló olimpiai kvalifikációs tornán. 


Keddtől vasárnapig hat mérkőzés vár a magyar női vízilabda-válogatottra Triesztben, ahonnan a torna első két helyezettje jut ki a tokiói olimpiára. Triesztből jó emlékeket őriz magyar szemmel a sportág, 2012-ben (is) innen jutott ki Londonba a magyar együttes, 2016-ban pedig Benedek Tibor férfi válogatottja az olasz városból kvalifikálta magát Rióba.
Tokióba Trieszten át vezethet a magyar női pólósok útja a komoly riválisokat felvonultató olimpiai selejtezőn | Eurosport
Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szombat este kihirdette 15 fős keretét a trieszti olimpiai kvalifikációs tornára, ahol kedden Izrael ellen kezdi meg szereplését. A lehető legerősebb csapattal vágnak neki a küzdelmeknek a mieink, klasszisokkal a fedélzeten. Szűk egy éve a magyar női vízilabda-válogatott Európa-bajnoki bronzérmének örülhettünk, amelyet parádés játékkal szerzett meg a hollandok ellenében a Duna Arénában.
Úszás
Hosszú Katinka és Milák Kristóf is begyűjtött egy aranyat, utóbbi megdöntötte Chad Le Clos csúcsát
TEGNAP 17:46
A kulcsmeccs ezúttal a szombati elődöntő lesz, addig három találkozó vár a B-csoportban a mieinkre, majd egy negyeddöntő. A nyitónapon Izrael kapott leckét a magas szintű pólóból, Bíró Attila csapata ugyanis a papírformának megfelelően kiütéses, 27-2-es sikerrel rajtolt.
Az ellenfél csak az első negyedben tudott eredményes lenni, a 7-2-es nyitány után 3-val, 9-0-val és 8-0-val zárták a negyedeket a mieink. Könnyű gólok sorát szerezték a magyar játékosok, Parkes Rebecca és Gyöngyössy Anikó futószalagon szállították az emberelőnyöket, a sorcserék miatt minden pólósunk elegendő játékidőhöz jutott, a mezőnyjátékosok közül tíz is eredményes tudott lenni, csak Szücs Gabriella nem. A második nyolc perctől kezdve nem kapott gólt Gangl Edina, illetve a nagyszünetben őt váltó Magyari Alda, viszont abban a játékrészben elöl több volt a pontatlan befejezés a jó passzok után. Leimeter Dóra kábé a Szőnyi útról zárta le az első félidőt egy pazar kapufás átlövéssel.

Keszthelyi Rita

Fotó: Eurosport

12-2-nél volt először tíz közte, az ellenfél lövésig is alig jutott el a harmadik felvonásban. A kiadós edzésnek megfelelő parti végére alaposan belerázódtak a lányok a góllövésbe, az utolsó két negyedben már olajozottan működött a gépezet, amely végül 27-2-es magyar győzelmet eredményezett. Keszthelyi Rita volt a legeredményesebb öt találattal, Szilágyi Dorka négyszer volt eredményes, Gurisatti Gréta és Parkes triplázott, Illés Anna, Leimeter, Rybanska Natasa és Garda pedig ugyanannyi gólt szerzett, mint a teljes izraeli csapat, kettőt-kettőt.
Bíró Attila Európa-bajnoki bronzérmes gárdája szerdán Kazahsztán ellen folytatja szereplését.
Női vízilabda olimpiai selejtező, Trieszt B-csoport, 1. forduló
Magyarország-Izrael 27-2 (7-2, 3-0, 9-0, 8-0)
Gólszerzők: Keszthelyi 5, Szilágyi 4, Vályi 3, Gurisatti 3, Parkes 3, Illés 2, Leimeter 2, Rybanska 2, Garda 2, Gyöngyössy 1, ill. Yaacobi 1, Futurian 1
Női olimpiai selejtező, Trieszt - 2021. január 19-24.
A-csoport: Hollandia, Franciaország, Olaszország, Szlovákia
B-csoport: Görögország, Magyarország , Izrael, Kazahsztán
A magyar női vízilabda-válogatott olimpiai selejtezős kerete
kapusok: Gangl Edina (UVSE), Magyari Alda (Dunaújváros)
mezőnyjátékosok: Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Illés Anna (FTC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Rybanska Natasa (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (FTC)
tartalékok:
kapus: Kasó Orsolya (FTC)
mezőnyjátékos: Antal Dóra (UVSE) 
A magyar csapat további programjacsoportmérkőzésekjanuár 20., szerda - 2. forduló
Magyarország-Kazahsztán, 14:00
január 21., csütörtök - 3. forduló
Magyarország-Görögország, 14:00
január 22., péntek - negyeddöntő
A2-B3, 14:00
A3-B2, 16:00
A1-B4, 18:00
A4-B1, 20:00 
január 23., szombat - helyosztókaz 5-8. helyért, 14:00 és 16:00
elődöntő, 18:00 és 20:00
január 24., vasárnap
a 7. helyért, 14:00
az 5, helyért, 16:00
a 3. helyért, 18:00
döntő, 20:00
Úszás
Magyar éremeső Monacóban, két arany is jutott vasárnapra a Mare Nostrumon
22/05/2022 19:52
Úszás
Titmus világcsúcsot döntött 400 gyorson
22/05/2022 12:43