A korábban a világ legjobbjának is megválasztott Missy Franklin visszavonulása óta is szenved, most egészen durva részletet árult el mindennapjairól. 

2010-ben, mindössze 15 évesen tűnt fel az úszósport palettáján Missy Franklin. Az amerikai hátúszó specialista a dubaji rövidpályás vb-n két ezüstérmet szerzett, majd néhány hónappal később, 2011 nyarán berobbant a köztudatba: a sanghaji világbajnokságon a 4x200-as gyorsváltó és a 4x100-as vegyesváltó mellett főszámában, 200 méter háton is nyert, ezzel a teljesítménnyel pedig az év legjobb női úszójának járó díjat is megkapta. Még ennek az évnek a végén világcsúcsot úszott, hogy aztán a 2012-es londoni olimpia nagy sztárja legyen: két váltóarany mellett 100 és 200 méter háton is simán győzött, utóbbi esetében minden idők legjobb idejével. Nem csoda, hogy 2012-ben őt választották meg az év úszójának.
Erre rátett még egy lapáttal 2013-ban, a barcelonai vb-ről úgy térhetett haza hat arannyal (a 4x100-as gyorsváltóval és a 200 gyorssal egészítette ki a korábbiakat), hogy korábban soha senki nem nyert ennyiszer egy világbajnokság alatt. Ezt követően azonban jött a lejtmenet, és ugyan a kazanyi vb-n egy ezüst és egy bronz mellett még bezsebelt két elsőséget, a riói olimpia egyéni szinten nagyon rosszul sikerült számára: címvédőként döntőbe sem jutott 200 háton. Sérülései folyamatosan hátráltatták őt a felkészülésben, vállműtéten esett át, mígnem 2018 decemberében úgy döntött, hogy mindössze 23 évesen befejezi pályafutását.
Úszás
A nőgyűlölő perverzek miatt Maddie Groves visszalépett az olimpiától
TEGNAP 15:07
Franklin azóta is aktív részese maradt a sportnak és az úszásnak, többek között alapítványi nagykövetként és a Laureus Academy tagjaként dolgozik, már szintén visszavonult klasszisokkal együtt az úszásoktatás fontosságára hívja fel a figyelmet. Céljuk, hogy minden amerikai gyerek tanuljon meg biztonságosan mozogni a vízben. Emellett boldog kapcsolatban él, férjével, a korábbi úszó Hayes Johnsonnal tavaly szeptemberben házasodtak össze.
Egy friss interjúból pedig az is kiderült, számíthatunk-e valamikor a még mindig csak 25 éves Franklin visszatérésére. "Egyáltalán nem" - adta meg az egyértelmű választ maga az érintett. "Nem történt meg az a második vállműtétem, ami szükséges lett volna, és sem a testi, sem a lelki egészségem szempontjából nem látom értelmét annak, hogy visszatérjek. Valahogy úgy érzem, mindent kiadtam magamból, amit csak lehetett, és most az a célom, hogy ezt a vonalat a medencén kívülről folytassam tovább" - mondta.
Franklin a people.com-nak egészen döbbenetes titkot árult el arról, hogy a korábban már említett dolgok mellett miért hagyott fel végleg szeretett sportágával. 
"Szinte egyáltalán nem tudok úszni a sérüléseim miatt. Ezt úgy kell érteni, hogy beugrok a vízbe, és talán 20-30 perc összejön, de annyira fájnak a vállaim, hogy ez a maximális idő, amennyit elbírok, amennyit kezelni tud a szervezetem."
Az ezen felüli aktív életmódban nem gátolják a gondok, sok időt tölt a természetben, emellett szobabiciklizéssel tartja formában magát.
részben via people.com, SwimSwam
Úszás
Újabb olimpiai bajnok úszó jelentette be a visszavonulását
TEGNAP 13:51
Úszás
Szenzációs úszás a magyar lánytól: megdőlt Egerszegi 1987-es csúcsa
07/06/2021 19:02