A KSI 11-9-re nyert a Nagykanizsa ellen a férfi vízilabda OB I-es tagságért vívott párharc első mérkőzésén csütörtökön, a legalább félig megtelt Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Helyszíni tudósításunk a Margitszigetről Bóbis Botond és Rábavölgyi Zsombor nyilatkozatával.

Március 13-án rendeztek legutóbb tétmérkőzést vízilabdában Magyarországon, akkor az OSC az Egert győzte le egy zárt kapus mérkőzésen. Aznap késő este felfüggesztették a versenysorozatokat a koronavírus-járvány miatt, majd május 11-én törölték az idényt. 
Június 25-én, csütörtökön 104 nap elteltével tért vissza a sportág, ráadásul a legszebb környezetben, a Margitszigeten, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. Legalább ezer ember gyűlt össze a lelátókon, egyes vélemények szerint 2000-nél is többen voltak. Nagyon jó érv volt ez a parti a nyári vízilabda mellett, jó időben, a szabadban, jó hangulatban, így kellene a pólót játszani. 
Olympic Games
Óriási versenyben lett olimpiai ezüstérmes Rasovszky Kristóf - összefoglaló
10 ÓRÁJA
A Nagykanizsát és a KSI-t is szép számú szurkolótábor segítette, szinte vízilabdaünnep volt csütörtökön este a Hajósban, ha nem gyászszünet előzte volna meg az osztályozót, a múlt héten elhunyt Kárpáti Györgyre és Benedek Tiborra emlékezve. Éppen szerdán nyilatkozta azt Dala Tamás, a sport­uszoda vezetője, hogy "legalább még két hónapig megtartjuk az emlékhelyet az uszoda bejáratának tövénél".
Magára a párosmérkőzésre azért van szükség, mert az AVUS Szombathely visszalépett első osztályú indulási jogától, így a két csapat közül az összesítésben jobb jut majd fel a szombati visszavágó eredménye után az OB I-be. Az első felvonás után ehhez a KSI áll közelebb, Horváth János csapata kétgólos előnyt szerzett a második meccsre. Pedig az első negyed még a Nagykanizsáé volt, 5-3-ra hozták azt Ludányi Kadosa tanítványai. A második nyolc percben viszont már a KSI fiatal együttese hengerelt, 3-0-s részsikerükkel 6-5-re átvették a vezetést, amit már csak egy 9-9-es részeredmény erejéig engedtek ki a kezükből. 
A Kanizsa már korán, a 13. perc környékén elveszítette kapusát, Bendes Viktort cserével állították ki végleg az igen sok kétes ítéletet hozó játékvezetők. A KSI-ben remekelt a két, egyaránt kettős igazolással visszajátszó pólós, a Szolnokban szereplő Schmölcz Norman, aki négy gólt hintett, és a Vasas játékosa, Bóbis Botond, aki duplázott. A 8-5-nél már hárommal is vezető KSI végül 11-9-re nyert és kedvezőbb helyzetből várhatja az izgalmasnak ígérkező visszavágót. 

Nagykanizsa-KSI-Margitsziget-min.jpg

Fotó: Eurosport

A parti után a KSI-ből Bóbis Botondot kértük értékelésre:
"Óriási élmény volt ebben a környezetben játszani. Azt mindenki tudja, hogy a Hajós 50 méterese a vízilabda temploma. Három hónapja nem volt már vízilabdameccs, tehát mindenki ki volt már éhezve a pólóra. Még ha nem is csúcsvízilabda volt, amit bemutattunk, de úgy érzem, nem maradtunk szégyenben, és tudtunk egy kis örömet okozni ezekben a nehéz napokban. Nagyon fontos volt, hogy megtartsuk a nyugalmunkat végig, mert úgy gondolom, kondicionálisan, fizikálisan, úszásgyorsaság szempontjából jobbak vagyunk. Az erő meg a rutin velük volt, de úgy gondoltam, hogy a végén kijön majd ez a különbség. Reméltem, hogy több lesz, mint kettő, de körülbelül erre számítottam. A visszavágó előtt gyorsabban regenerálódunk, az 100%, ebben bízom, nem állunk le egy pillanatra sem. Pénteken lejövünk, edzünk kettőt, szombaton még motiváltabban ugrunk ebbe bele. 
Nekem dupla terhelést jelentett már a nyári felkészülés is, öt-hat hete a KSI-vel kezdtük el a munkát, a Vasasban három hete dolgozunk, úgyhogy itt is, ott is próbáltam megfelelni, reméljük, hogy majd szép emlékekkel gondolunk vissza erre az időszakra."
Benedek Tiborról is megkérdeztük a KSI egyik legjobbját:
"Óriási motiváció ő mindenkinek, nem csak nekem. A szorgalom mintapéldája volt. Úgy gondolom, hogy az egész pályafutása és az élete is példaértékű, nem csak azoknak, akik vízilabdáznak, nem csak azoknak, akik az uszoda közelében élnek, hanem mindenkinek. Ezt nagyon szépen megmutatta az országos összefogás, megemlékezés, különböző kezdeményezések, amelyek most, a napokban elindultak. Ezeket én is támogatom, a Duna Aréna átnevezése mindenképpen egy nagyon jó ötlet."
A Nagykanizsa csapatából Rábavölgyi Zsombor nyilatkozott nekünk:
"Nagyon jó érzés ennyi ember előtt játszani, engem mindig felspannol, és úgy gondolom, hogy a többieket is. Ennek megfelelően jól is kezdtük el a meccset, az első negyedet 5-3-mal zártuk, ami úgy gondolom, hogy nagyon jó eredmény, pláne, hogy csak négy hetünk volt felkészülni. A második negyedben voltak  problémák, később a KSI szétúszós játéka dominált, és ezt eléggé támogatták a bírók is, és így maradtunk sajnos alul.  Ez a kétgólos hátrány inkább olyan, mintha sebzett vadak lennénk, ez fog nekünk még nagyobb motivációt adni, hogy legalább hárommal nyerjünk a következő meccsen."
Rábavölgyi Benedek Tibor első klubedzői idényében még az UVSE játékosa volt, így kíváncsiak voltunk, ő mit kapott a legendától:
"Nagyon szerettem benne azt, hogy minden egyes héten tudott mondani egy olyan új taktikai elemet, ami bejött. Rá azért hallgattunk mindig, mert akármit mondott, tudtuk, hogy be fog jönni. Nagyon jó volt egy olyan edzővel együtt dolgozni, aki mindent megnyert, amit lehetett játékosként, edzőként pedig kamatoztatni tudta ezt a hatalmas tudását. Ahogy ő, úgy én is balkezes vagyok, egyszerűen imádtam az irányítása alatt játszani, tényleg ittuk a szavait."
párharc a férfi vízilabda OB I-be jutásért1. mérkőzés:
Kanizsai VSE-KSI SE 9-11 (5-3, 0-3, 2-3, 2-2)
Gólszerzők: Dobay 3, Major 2, Salamon A. 2, Rábavölgyi, Kaszper, ill. Schmölcz 4, Bóbis 2, Gábor 2, Tóth-Gili, Dávid, Dubinák
Olympic Games
Így vette át az olimpiai ezüstérmet Rasovszky Kristóf
13 ÓRÁJA
Olympic Games
Rasovszky: "Szilágyi Áron úgy adta át a kulcsokat, hogy ez a szoba legalább egy ezüstöt ér"
14 ÓRÁJA