Április 15-17 között Hungaroringen kezdődött a hat futamból álló sorozat, aminek a GT 4-es kategóriájában versenyez a korábbi WTCC pilóta.

Ficza a tavalyi balszerencsés idényzáró helyszínén ezúttal egy győzelmet és egy harmadik helyet szerzett a két sprint futamban. Most is volt történés bőven…
„Az első sprint időmérőn a 2. helyet sikerült összehozni a kategóriában, aminek örültem elsőre, így a tél után. A versenyen sajnos hoztam egy rossz döntést, kettő felvezető kört szerettem volna menni, hogy ebben a hidegben bemelegítsem a gumikat, de pont bezárt előttem a boxutca, így a mezőny után kellett rajtolnom. Így viszont izgalmas volt: Az utolsó körben utolértem a második helyen álló pilotát, de már nem tudtam megelőzni.” – mesélte telefonon a verseny után Ficza, aki Matěj Pavlícek és Grega Simonuvic mögött végzett.
Túraautó
WTCR: Magnus nyerte az első futamot a Hungaroringen
22/08/2021 12:57
A második futamon a rajt után az élre állt, és megnyugtató előnnyel meg is nyerte a 14 körös sprintet – jelezvén, hogy idén is a kategória egyik fő esélyese lesz.
„Az endurance időmérőn kategória 2. helyet szereztem meg, de a verseny első körében a sikánban összeértünk a Kismával (Kismarty-Lechner Gábor – a szerk.) és ki kellett jönnöm a boxba. Visszarakták a fiúk az ajtózsanért és legalább végigmentem a versenyen. Onnantól nem volt kivel versenyeznem, de így legalább tudtam figyelni az autó minden rezzenésére. Hálás vagyok a szerelőknek a nagyszerű munkáért és a Trevor Racingnek a lehetőségért. Bizakodó vagyok az idei évre nézve.”
Minden versenykilométerre szükség lesz ezen az úton, ahol majd a remények szerint idővel egyre komolyabb autókban bizonyíthat a korábbi tempójából semmit sem vesztő Ficza Feri.
Túraautó
WTCC-s pilótát igazolt 2018-ra az M1RA
08/03/2018 14:16
Túraautó
Elektromos bajnokságot indít a TCR
02/03/2018 14:50