A másik magyar induló a férfiaknál, Faldum Gábor (1:45:35) a 21. helyen zárt. A nőknél egy magyar induló volt, a tokiói olimpián 12. Bragmayer Zsanett, aki jó formában várta ugyan a versenyt - egy hete Szingapúrban megnyerte az első alkalommal megrendezett Arena Games döntőjét, és összesítésben világbajnoki ezüstérmesként zárt -, de végül nem ért célba. Bragmayer az MTI-nek elmondta: a héten megfázással küzdött, és bár csütörtökön még kezelhetőnek érezte az állapotát, a szombat már nem az ő napja volt.
"Az úszásom rosszul sikerült, közben oda is vertek nekem, de a nagyobb baj az volt, hogy gyengének éreztem magam. Valahogy nem állt össze a mozgásom. Az Arena Games-versenyeken szupersprintek voltak, ez pedig ugye már olimpiai táv, teljesen mást kíván. Nem gondoltam, hogy azok után, megfázással terhelve markáns teljesítményre leszek képes ezen a versenyen, de mindenképp végig akartam menni" - nyilatkozta.
Bragmayer elmondta: az utolsó szám, a futás felénél járt már, amikor az Achilles-ín is jelzett, hogy valami ott sincs rendben. Így két héttel az olaszországi világkupa-futam előtt - ami a két évig tartó olimpiai kvalifikációs időszak első versenye lesz - inkább feladta a viadalt, nem akart kockáztatni.
Triatlon
Szenzáció: Bragmayer Zsanett nyert, így világbajnoki 2. a triatlonosoknál!
07/05/2022 10:50
"Annak nem láttam értelmét, hogy a harmincvalahányadik helyre bekínlódjam magam, utána meg edzéseket kelljen kihagynom, hogy teljesen rendbe jöjjek. Múlt héten még nagyon erősnek éreztem magam, most viszont már teljesen más a helyzet, de van ilyen. Azért nem aggódom túl a dolgot, mert az alapjaim megvannak egy sikeres idényhez" - mondta.
A vb-állomáson kettős brit győzelem született, a férfiaknál Alex Yee, míg a nőknél Georgia Taylor-Brown bizonyult a leggyorsabbnak. A tokiói olimpián mindketten tagjai voltak az aranyérmes brit vegyesváltónak, egyéniben pedig ezüstérmesként zártak. A nők olimpiai és világbajnoki címvédője, a bermudai Flora Duffy harmadik lett Jokohamában.
A paratriatlonosoknál a PTS5 kategóriában induló Mocsári Bence a nyolcfős mezőnyben remek hajrával megszerezte a bronzérmet, pályafutása során először.

Eredmények:

férfiak:
  • 1. Alex Yee (brit) 1:43:30 óra
  • 2. Hayden Wilde (új-zélandi) 1:43:40
  • 3. Léo Bergere (francia) 1:43:59
  • ...15. Bicsák Bence 1:45:17
  • ...21. Faldum Gábor 1:45:35
nők:
  • 1. Georgia Taylor-Brown (brit) 1:51:44 ó
  • 2. Leonie Periault (francia) 1:51:50
  • 3. Flora Duffy (bermudai) 1:51:55

    Forrás: MTI
Triatlon
Szenzáció: Bragmayer Zsanett nyert, így világbajnoki 2. a triatlonosoknál!
07/05/2022 09:45
Triatlon
A medence mellé köpött, azonnal kizárták az első helyről az olimpikont
18/04/2022 15:21