Vasárnap délután rendezték meg a szerenkénti döntőket a Szófiában zajló férfi tornász Európa-bajnokságon. A csütörtöki selejtező utána sajnos csak egy magyar versenyző maradt versenyben, olimpiai bajnokunk, Berki Krisztián ugyanakkor favoritként várhatta a lólengés finálét. Bár edzőjével, Kovács Istvánnal közösen még arról beszéltek a selejtező után (ahol a csapat eredményessége érdekében 6,7-es kiinduló pontszámú gyakorlatot mutatott be a hatszoros Európa-bajnok magyar tornász), hogy szükség lesz a hetes erősségű gyakorlatra, végül - mivel a zsűri egy elemet nem fogadott el - Krisztiánnak 6,9-esre sikerült "csak" a kiinduló pontszáma.
"Örülök, hogy éremmel megyek haza, persze jobb lett volna az arannyal hazatérni, de az az igazság, hogy Whitlock finálés 7,3-as kiindulójával nem tudom felvenni a versenyt"
- idézte a hazai szövetség hírlevele a magyar tornászt.
"Mindenképpen új elemet kell beépíteni a gyakorlatomba, hogy az én kiindulóm is magasabb legyen. Örülök, hogy végigcsináltam a gyakorlatomat, volt benne egy kisebb hiba, az egyik elemet rosszul indítottam el, és utána korrigálni kellett, de igazából ez nem volt olyan nagy dolog, a gyakorlat összességében jól sikerült."
Kétszeres világbajnokunk gyakorlatával nem is volt semmi gond, de a brit Max Whitlock 7,3-as erősségű (ezáltal anyagerősebb, nehezebb) produkciót mutatott be, amelyet a bírók végül magasabb pontszámmal is jutalmaztak. Whitlock a londoni olimpián harmadik volt a lólengés döntőjében Berki és a mostani Eb-től távol maradó Louis Smith mögött. A brit tornász először győzött lólengésben Európa-bajnokságon, két éve csapatban, tavaly pedig talajon szerzett kontinensbajnoki aranyat. A dobogóra ezen a szeren a szlovén Saso Bertoncelj állhatott még fel.
Torna
A világon először ugrottak tripla hátraszaltót a Torna Eb-n
23/04/2021 08:33
FÉRFI TORNÁSZ EB, SZERENKÉNTI DÖNTŐK - Lólengés:
1. Max Whitlock (brit) 16.166 pont2. Berki Krisztián (magyar) 15.6333. Saso Bertoncelj (szlovén) 15.466
Érdekesség, hogy egy évvel ezelőtt a moszkvai Eb-n is egy brit tornász előzte meg Berki Krisztiánt, akkor Daniel Keatings lett a szer legjobbja. Úgy tűnik arrafelé valósággal "teremnek" a jó lovasok...
Torna
Elhunyt a Tv Torna sztárja
10/04/2021 14:05
Torna
Öngyilkos lett a szexuális erőszakkal vádolt amerikai tornászedző
26/02/2021 20:20