Debrecen, Amszterdam, Lausanne, Milánó, Berlin, Montpellier. Jelentkezzen, aki tud bármilyen dolgot, ami pont ezt a hat európai várost köti össze egymással. Segítünk, mi tudunk egyet. A közös nevezőt Berki Krisztiánnak hívják. Tornász olimpiai bajnokunk ugyanis eddig hatszor lett a lólengés legjobbja Európában, éppen a felsorolt hat városban. A lista pedig a héten tovább bővülhet, ezúttal Szófiában. Már napok óta az idei Európa-bajnokság helyszínén készül a magyar férfi tornász válogatott, amely ezúttal öt fővel (Hidvégi Vid, Tálas Bence, Berki Krisztián, Vlacsil Attila és Vecsernyés Dávid) utazott el a bolgár fővárosba.
A múlt héten (Makra Noémi ugrásban szerzett nyolcadik helyével) záruló női Eb-t is Szófia rendezte meg, így a helyszín kapcsán már lehetnek tapasztalatai a mieinknek. Ráadásul legjobb férfi tornászaink kedden már a szerekhez is léphettek az ilyenkor megszokott bemutató edzéseken. Az olimpiai bajnok Berki Krisztián a pódiumedzésen a 6.7-es kiinduló pontszámmal rendelkező gyakorlatát mutatta be hibátlanul, ezzel szerepel majd a csütörtöki selejtezőben. Az Európa- és világbajnok a délutáni "sima" edzésen a 7.0-ás erősségű gyakorlatát is kiválóan teljesítette, a tervek szerint ezt majd a vasárnapi szerenkénti döntőben adja elő.

Berki Krisztián elegáns mozdulatait a londoni olimpián is megcsodálhattuk

Fotó: Eurosport

Torna
Elhunyt a Tv Torna sztárja
10/04/2021 14:05
Krisztián az elmúlt hónapokban sokat küzdött gyakorlataival, több versenyen rontott is, ráadásul a londoni olimpia idején meglévő anyagerősségbeli előnye is elúszni látszik, hiszen riválisai is folyamatosan tanulják a nehéz elemeket.
"Mindennel elégedett vagyok, a csarnok, a szállás és az étkezés is jó. Úgy érzem, teljesen egyben vagyok, de nemcsak én, hanem a csapat is. Sikerült a 7.0-ás gyakorlatot is megcsinálnom az edzésen hibátlanul, jó formában érzem magam. A fontos továbbra is az, hogy a selejtezőben szépen mutassam be a gyakorlatot. Az angolok közül az olimpiai ezüstérmes Louis Smith nem tagja a csapatnak, de én ezzel különösebben nem foglalkozom. Erős az angol együttes, és így is van két jó lovasuk"
- nyilatkozta a magyar szövetség honlapján Berki.
Kovács István szövetségi kapitány a pódiumedzés után hirdette ki, hogy melyik szeren ki indul az Eb csütörtöki selejtezőjében. Hidvégi Vid mind a hat szeren bemutatkozik, a korábban sérüléssel küzdő Tálas Bence a lólengés kivételével mindenütt a szerekhez lép, Vecsernyés Dávid talajon, korláton, nyújtón és lovon szerepel, Vlacsil Attila ugrásban és gyűrűn, míg Berki Krisztián lólengésben indul. A szövetég honlapjának nyilatkozva a kapitány elmondta, hogy a pódiumedzésen Tálas és Vlacsil egy kicsit gyengébben teljesített, Vecsernyés Dávid mind a négy szeren hibátlan volt, míg Hidvégi valamennyi szeren bemutatkozott, ebből öt sikeres volt, míg lovon volt egy kisebb hibája. Az idei verseny az ún. csapat Eb, amelyen nem rendeznek külön egyéni összetett versenyt. A csütörtöki selejtezőből (ahol a mieink az első csoportban szerepelnek) a legjobb nyolc együttes kerül be a szombati csapat döntőbe, illetve szerenként a legjobb nyolc tornász (országonként maximum kettő) a vasárnapi szerenkénti finálékba.
A szófiai Európa-bajnokság felnőtt versenyprogramja:
május 22. csütörtök 10.00 selejtező
május 24. szombat 14.30 csapatfinálé
május 25. vasárnap 15.00 szerenkénti döntők
Torna
Öngyilkos lett a szexuális erőszakkal vádolt amerikai tornászedző
26/02/2021 20:20
Torna
"Még messze nincs vége" - a zaklatási botrány után Biles nem engedné lányát az amerikai
16/02/2021 17:50