A riói olimpikon, a világranglistán 74. Sárosi Laura a rangsorban hatodik Ratchanok Intanon ellen lépett pályára, aki 2013-ban minden idők legfiatalabb világbajnoka lett női egyesben. Ezt megelőzően nem találkoztak még egymással.

A korábbi világelső Intanon kezdte jobban a találkozót, gyors lábmunkájával és precíz ütéseivel ötpontos előnyre tett szert (8-3). A játszma második felében tovább nőtt a különbség, és bár Sárosi több labdamenetet is hosszúra tudott nyújtani, az ötödik kiemelt thaiföldi tollaslabdázó magabiztos játékkal 13 perc alatt megnyerte a szettet.
A folytatásban szorosan alakult a játék, 5-4-re is vezetett Sárosi, aki a mérkőzés leghosszabb, több bravúros ütést is tartalmazó labdamenetét is megnyerte. 7-7 után viszont ismét el tudott lépni Intanon (11-7), és a második játszma második fele is simábban alakult az első részénél. Intanon a klasszisát érvényesítve a szettet 17 perc, a mérkőzést fél óra alatt zárta le.
Tokyo 2020
Tollasban sem verhetetlen Ázsia: történelmi sikert ért el a dán játékos
05/08/2021 14:38
"Azt éreztem, hogy én vagyok nehéz helyzetben, hiszen sokkal gyorsabban tud játszani. Nekünk csak olimpián és világbajnokságon van esélyünk top 10-es tollaslabdázóval játszani, nekem erre legutóbb öt éve, Rióban volt alkalmam" - értékelt Sárosi. Mint mondta, előzetesen bízott a jobb sorsolásban, ám ez végül hasonló lett, mint Rióban volt. Így csak élvezni akarja a játékot és felszabadultan minél jobb labdameneteket játszani. Kifejtette: az ötkarikás játékokon nehéz hozzászokni az üres nézőtérhez, bár az európaiaknak ez kevésbé furcsa, mint az ázsiai sztároknak, akik ahhoz vannak hozzászokva, hogy a kontinensen népszerű sportág versenyein zsúfolt lelátók előtt lépnek pályára.
Sárosi - aki a magyar tollaslabdázók közül elsőként immár második olimpiáján vesz részt - kedden a malajziai Soniia Cheah ellen játszik a csoportkörben. A trió élén végző játékos majd a nyolc közé jutásért folytatja.
Korábban az ötkarikás játékok történetének első férfi magyar tollaslabdázója, Krausz Gergely két játszmában kikapott a J jelű hármasban az indonéz Anthony Sinisuka Gintingtől.
Eredmény, tollaslabda:
nők, N csoport:
Ratchanok Intanon (thaiföldi, 5.)-Sárosi Laura 2-0 (5, 10)
korábban:
férfiak, J csoport:
Anthony Sinisuka Ginting (indonéz, 5.)-Krausz Gergely 2-0 (13, 8)
MTI
Tokyo 2020
A dán Axelsen gyakorlatilag leiskolázta a címvédőt az olimpiai döntőben
02/08/2021 16:31
Tokyo 2020
Axelsen bravúros megoldásai a tollasdöntőben
02/08/2021 16:03