Zanzázzunk kicsit a hét közepén, összegyűjtöttünk néhány apró érdekességet a tenisz világából. Djoko tud táncolni, Nishikori viszont nem szereti a sört, és egyéb finomságok!
Noval Djokovics pekingi tornagyőzelmét követően még táncra is perdült, igaz, nem önszántából, hanem egy kis nógatás után. Mondjuk én személy szerint lemondanék a tenisztornák megnyeréséről, ha mindegyik után táncolnom kéne 10 ezer ember előtt, néhány millió tévénéző szeme láttára. De hát ezért is szeretjük Nolét, mert ő minden buliban benne van.
Hála Istennek a Roger Federer elleni halálos fenyegetés nem okozott komoly gondot Sanghajban, a világelsőt fenyegető névtelen internetes felhasználó az eset után elnézést kért Rogertől, a torna szervezőitől, és Federer családjától. A rendezők a fenyegetést követően fokozott védelmet biztosítottak a svájcinak, aki végül nem hozta el feleségét és kislányait Sanghajba, és csak egyedül érkezett.
Tenisz
Meglepő fordulatot vehet a tenisztehetség doppingügye
3 ÓRA

8474477,800

Fotó: Eurosport

Apropó Federer, apropó világelsőség, apropó Sanghaj. A wimbledoni bajnoknak el kell jutnia a negyeddöntőig ahhoz, hogy saját erőből biztosítsa a világelsőségét jövő héten is, különben Djokovics egy újabb trófeával átveheti tőle a vezetést. Federernek ehhez honfitársát, Stanislas Wawrinkát kell legyőznie a harmadik fordulóban.
Ha ez sikerül, akkor Roger Federer pályafutásának kereken 300. hetét kezdheti meg világelsőként.
Ami valljuk be őszintén, elég szép kis rekord lehet.

WTA-championships-istanbul-2011-previews

Fotó: Eurosport

Szokatlan módon, már a múlt heti pekingi torna közepén véglegessé vált a női világbajnokság résztvevőinek névsora. Már korábban biztosította helyét az isztambuli vébén a világelső Azarenka, a Roland Garros bajnok Sharapova, az utolsó két tornát megnyerő Serena Williams, és a wimbledoni döntős Radwanska. Pekingben csatlakozott hozzájuk Kerber, a címvédő Kvitova, Errani, és végül Li Na.
Úgyhogy lesznek újoncok a világbajnokságon Kerber és Errani személyében, míg tartalékként Stosur és Bartoli utazhatnak Isztambulba. Ne aggódjatok, az sem rossz szerep, hiszen már a jelenlétért is jár nem kevés pénz mindenkinek. Hát még ha pályára is lépnek.

ATP-INGLES4-300x260

Fotó: Eurosport

Nishikori Kei helyében most nagyon sokan boldogok lennének. Nem csak hogy hazai közönség előtt tudott tornát nyerni Tokióban, de még egy évre elegendő sört is kapott az ATP egyik szponzorától, a Coronától. Nishikori azonban nem nagyon tud mit kezdeni a helyzettel, ugyanis azt nyilatkozta, hogy nem tudja, mit fog csinálni ennyi Coronitával, hiszen még csak nem is szereti a sört.  Ejj-ejj Kei, jó teniszező vagy, de van még mit tanulnod. :)
ATP Rome
Barty megsérült, Djokovicék meccsét halasztják
3 ÓRA
Roland-Garros
Lesznek nézők a Roland Garroson, a játékosokra szigorú szabályok vonatkoznak
8 ÓRA