Hétközi zanzánkba tényleg minden belefért: Nadal visszatérésétől Dolgopolov betegségén át a legújabb teniszbaba hírekig mindent érintünk.
Rafael Nadal a december 27-29. között megrendezésre kerülő Abu Dhabi bemutató tornát lőtte be visszatérésnek időpontjára, melyen szeretne részt venni Djokoviccsal, Murrayvel és Ferrerrel együtt.
Közben továbbra is egy online póker cég reklámarca Rafa, mely egy eredeti videóval rukkolt elő nemrégiben. Póker instruktora úgy próbálta megtanítani a blöffölésre, hogy egy mallorcai hotel recepciósaként kellett eljátszania a vendégek előtt, hogy ő bizony nem Rafa, csak nagyon hasonlít rá.
Tenisz
Edzőként tér vissza a korábbi Roland Garros-bajnok
13 ÓRA
A prágai O2 Aréna ad otthont november 16. és 18. között a Davis Kupa döntőnek Csehország és Spanyolország között, ha esetleg valaki szédületesen jó hangulatú teniszélményre vágyik a közelben. Ugyanitt rendezik a Fed Kupa döntőt is november 3-án és 4-én Csehország és Szerbia részvételével.
Alexandr Dolgopolov egy ritka, úgynevezett Gilbert szindrómában szenved, amely egy jóindulatú, krónikus, úgynevezett nem-konjugált hiperbilirubinémia, azaz magas bilirubinszinttel járó állapot, gondolom ezt mindenki tudta. A máj örökletes működési zavaráról van szó, mely időnként sárgaságot okoz, továbbá kimerültséggel és fáradtsággal jár, ami Dolgopolov esetében nem jön mindig jól.
A korábbi páros világelső Liezel Huber kihagyja a WTA tour őszi ázsiai tornáit, mivel férjével, Tonyval ezen a héten egy újszülött kisfiút fogadtak örökbe. Huber párjával, Lisa Raymonddal az isztambuli világbajnokságon tér vissza.
Akik megcsodálták Karolina Sprem és Marcos Baghdatis múlt heti esküvői képeit, nem fognak meglepődni a következő híren. Hiszen a júliusban készült fotókon is látszik már a pocak, Karolina októberre várja az első Baghdatis bébit! A kétszeres Roland Garros döntős, monóból lábadozó Robin Söderling is bármelyik pillanatban apuka lehet.
Roger Federer úgy döntött, hogy kipihente magát, és elindul Sanghajban jövő héten. Addig is jól elvolt, hiszen decemberi dél-amerikai jótékonysági túráját azzal hirdette, hogy mindenféle brazil sportmezbe öltözött, majd megkérte rajongóit, hogy találják ki, mi lehetne a focista művészneve. A rajongók ötletei alapján Roger a Federinho nevet választotta a brazil mez hátára. Tudtátok, hogy, amikor kicsi volt,  sokáig vacillált a tenisz és a foci között?

408258_10151175593694941_860405551_n

Fotó: Eurosport

A Salakblog Facebook oldalán már láthattátok Ricardo Sanchez újabb alakítását. A spanyol edző múlt héten Tokióban épp Petrovát próbálta meg jó tanácsokkal ellátni azzal kapcsolatban, hogyan is kellene Stosurt legyőzni, amikor elfelejtette, hogy coaching alatt mindig be van kapcsolva a mikrofon. Ejnyebejnye Ricsi. :)
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo: Rublev - Ruud összefoglaló
17 ÓRA
ATP Monte Carlo
Rublev életében előszőr jutott döntőbe 1000-es tornán
17 ÓRA