Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Az Ukrajnából elmenekülő teniszező két meccslabdáról fordítva nyerte meg a háromórás lyoni meccsét

Takács Márton

Frissítve 02/03/2022 - 14:52 GMT+1

Az ukrán Dayana Yastremska Odesszából Franciaországba menekült a hétvégén az orosz invázió elől, majd hősies visszatérést mutatott be a lyoni WTA-torna első fordulójában kedden. Két meccslabdát hárítva több mint háromórás meccsen győzte le a román Ana Bogdant. Sikerét hazájának ajánlotta.

Dayana Yastremska a győzelme után az ukrán zászlóval a vállán tért vissza a pályára - Fotó: www.open6emesens.fr

Fotó: From Official Website

Dayana Yastremska hősies teljesítményt nyújtott azután, hogy el kellett jönnie Odesszából.
"Boldog vagyok, hogy nyertem a hazámért, de ugyanakkor nagyon szomorú is vagyok."
Dayana Yastremska a 2022-es szezon egyik leginspirálóbb győzelmét aratta kedden Lyonban, bár elismerte, hogy nem sok öröme volt benne. Hétfőn egy nagyobb lélegzetű cikkben írtunk a megpróbáltatásairól, mivel a szintén teniszező húgával együtt menekültté vált.
A 21 éves ukrán teniszező két éjszaka a családjával egy odesszai mélygarázsban bujkált a hazáját érő orosz invázió és a rakétatámadások miatt, majd édesapja segítségével autón, hajón és repülőn, Romániát át Franciaországba menekült, ahol a hét első napján párosban a 15 esztendős húgával együtt pályára is lépett. Bár kikaptak, óriási nyertesek.
Kedden aztán szabadkártyával indulva egyesben is pályára lépett a világranglista 128. helyezettje a 97. pozícióban rangsorolt román Ana Bogdan ellen, és meccslabdáról fordítva 3 óra öt perc után győztesen vonulhatott le a pályáról.
Illetve előbb még sírva rogyott össze a pályán, amikor tudatosult benne, hogy ő nyerte meg ezt a partit. 3:6, 7:6, 7:6 arányban.
"Remegnek a karjaim. Boldog vagyok, hogy nyertem a hazámért, de ugyanakkor nagyon szomorú is" - mondta Yastremska a pályán készült interjújában, miközben az ukrán zászlót a vállára tette. "A szívem otthon maradt, az elmém pedig itt harcol, így viszont nagyon nehéz megtalálni a koncentrációt és az egyensúlyt. Egy olyan országból jöttem, ahol háború van, és a családom még mindig ott van Érzelmileg nagyon nehéz volt, bárcsak otthon lehetnék most!
Ez a győzelem ahhoz képest, ami az én országomban történik épp, semmiség. De boldog vagyok, legalább a hazámért is harcolok. Nagyon büszke vagyok az ukránokra, ők tényleg hősök. Remélem, hamarosan véget ér a háború!"
Twitteren élete legnehezebb meccseként jellemezte a mérkőzést Yastremska, akinek a közösségi médiában többek között honfitársa, a mezőny egyik nagy tehetsége, a 19 éves Marta Kostyuk is gratulált.
Yastremska pedig legyőzött ellenfelének, Bogdannak is megköszönte a támogató szavakat. A videós összefoglalóban is látható, hogy a hálónál a megszokottnál többet beszélgettek egymással, miközben a lyoni közönség felállva tapsolt.
Bogdan is üzent legyőzőjének az Instagramon:
"A te napodnak kellett lennie. És megérdemled! Ez volt a legnehezebb meccs, amit valaha játszottam, ami az érzéseket és az érzelmek visszafojtását illeti. Küzdenem kellett, mert ez egy verseny is, de valahogy tudtam, hogy ez nem fair. Isten óvjon téged, a húgodat, a családodat és az összes többi embert! Éljünk mindannyian békében!”
picture

Ana Bogdan roppant sportszerű véleményt posztolt Yastremskáról

Fotó: Instagram


Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés