Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Kikapni szívás” – Coco Gauff hamar túllendülne a hat vereséget hozó WTA-döntőn

Minich Réka

Frissítve 06/11/2022 - 20:47 GMT+1

Coco Gauff 2005 óta a legfiatalabb játékosként tudott kijutni az év végi WTA-döntőre, de a sikerélményből mindössze ennyi jutott neki Fort Worthben. A remek szezont záró 18 éves amerikai lány viszont nem akar sokáig rágódni az összesen 6 vereséggel záruló torna után, ezért a Billie Jean King-kupán már újra győzelemmel javítana.

Coco Gauff reacts during the 2022 WTA Finals, part of the Hologic WTA Tour, at Dickies Arena on November 05, 2022 in Fort Worth, Texas

Fotó: Getty Images

Gauff hiába világelső párosban, a WTA-fináléban egyéniben és párosban is 3-3 meccset bukott.
Coco Gauff remek évet tudhat maga mögött. A Roland Garroson döntőt játszhatott egyesben és párosban is, az utóbbiban a világranglistát is vezeti, egyéniben pedig a 4. helyen áll. A WTA-döntő viszont finoman szólva sem sikerült jól a számára.
Az már a csoportmeccsek első két köre után biztos volt, hogy Gauff nem juthat tovább, de ekkor még hátravolt az Iga Swiatek elleni zárómeccs. A lengyel világelső nem kegyelmezett Gauffnak, a második szettben nullázta ellenfelét.
Az idei remeklés ellenére természetesen nem esett jól a fiatal amerikai számára, hogy hazai pályán ilyen gyengére sikerült számára a torna.
„Talán ez a karrierem legrosszabb hete, sosem szenvedtem még el ennyi vereséget ilyen rövid időn belül. Muszáj ezzel is megbirkóznom. A Billie Jean King-kupa biztos jobban fog sikerülni, ott lesznek a csapattársaim is, akikkel egymásért is fogunk játszani.
Most csak arra gondolok, hogy lépjünk tovább a lehető leghamarabb, nem akarok sokat rágódni ezen a héten. Ott egy teljes csapat, akikért teljesítenem kell, örülök, hogy ilyen gyorsan lehetőségem adódik javítani. Borzasztó lenne hat vereséggel zárni az évet.
Nem is a vereség a legnagyobb baj, az sokkal jobban zavar, ahogy kikaptam. Úgy érzem, mintha nem fejlődtem volna, egész héten stagnált a játékom.”
picture

Coco Gauff

Fotó: Getty Images

Úgy látszik, hogy a résztvevők számára sokat jelent a tapasztalat, hiszen csak olyan játékosok tudtak továbbjutni a csoportokból, akik korábban már részt vettek a WTA-fináléban. A négy újonc, Ons Jabeur, Gauff, Daria Kasatkina és Jessica Pegula már az első 3 meccs után búcsúzott. Gauff számára még nagyon sok idő áll rendelkezésre, hogy javíthasson, de saját elmondása szerint is remek tanulópénz lesz az idei élménye.
„Nagyon motiválni fog, hogy javítsak, mert kikapni igazi szívás. Fontos, hogy emlékezzek az érzésre a jövőben is, hogy a jövőben ilyen ne fordulhasson újra elő. Biztos, hogy a tapasztalaton is sok múlt, főleg az első meccset rögtön elbukni, az nehéz. Azzal nyomás alá kerültem, hiszen a csoportban rögtön lépéshátrányban voltam. Legközelebb nem szabad ennyit rágódni a nyitómeccs után, ha nem sikerül.”
Iga Swiatek szintén megerősítette, hogy mennyit segít neki, hogy már nem először lép pályára egy ilyen formátumban megrendezett tornán.
„Teljesen más az egész, amikor először játszottam, szinte nem is értettem, hogy működik az egész rendszer. Idén sokkal nyugodtabb vagyok, de persze az is sokat segít, hogy már korán eldőlt, hogy itt lehetek, így több időm maradt felkészülni, hogy kezelni tudjam a nyomást. Egyértelmű, hogy másodjára már minden sokkal könnyebb.”
A Gauff elleni meccsen Swiatek idén már a 22. olyan szettet nyerte, amikor az ellenfelének játékot sem engedett. Gauff ellen a lengyel megnyerte idei 15. meccsét is, ahol a világranglistán a legjobb tízben álló játékos ellen játszott. Az elődöntőben Sabalenka ellen léphet pályára.
Forrás:
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés