Beindult az ősz, és beindult a távol-keleti szezon, így sokat kell éjszakáznunk vagy éppen jó korán kell kelnünk, ha valamit el akarunk csípni az ázsiai teniszőrületből.
Múlt héten bemutatkozott a WTA és ATP Tour naptárában Vuhan, Li Na szülővárosa, milyen kár, hogy immáron nélküle.
Jó kis verseny volt, két nagyszerű döntővel, hiszen a hölgyeknél az idei, a fiúknál a tavalyi wimbledoni bajnok győzött.
Tokyo 2020
„Ha meghalok, vállalod érte a felelősséget?” – kérdezte, majd továbbjutott
16 ÓRÁJA
Petra Kvitovának ráadásul igencsak déjá vu érzése lehetett, hiszen újra összecsapott Genie Bouchard-ral, akivel azon a bizonyos júliusi délutánon is játszott. Ezúttal egy hangyányit szorosabb lett a meccs, de Kvitova megint megállíthatatlan volt, és két szettben győzött. Ezzel idei harmadik tornagyőzelmét aratta a legjobb cseh (Wimbledon és New Haven után), ráadásul negyedikként kvalifikálta is magát a szingapúri világbajnokságra. Bouchard bizonyára csalódott az elveszített döntő miatt, ám ő lehet a következő: a héten egy jó pekingi szerepléssel biztosíthatja a világbajnokságon való részvételt - pályafutása során először.

Fotó: Eurosport

A fiúknál körömrágóan izgalmas volt a döntő. Sokáig úgy tűnt, hogy Tommy Robredo behúzza Andy Murray ellen, hiszen 7/5-re nyerte az első szettet, a második játszma rövidítésében pedig 6-2-re vezetett, azaz sorozatban négy mérkőzéslabdája volt. Egyiket sem tudta megcsinálni, sőt az ötödiket is elkótyavetyélte, úgyhogy Murray öt meccslabda hárítása után kiegyenlített, majd annak rendje és módja szerint 6/1-gyel befejezte a döntő játszmát.
Érdekesség, hogy Murray és Robredo is 2013 júliusa óta vártak tornagyőzelemre - Robredo Umagban nyert akkor, Murray meg Wimbledonban. Végül a skót tudta lezárni a 15 hónapos trófeanélküliség áldatlan állapotát, az önbizalmának pedig igencsak jót tehet a győzelem, hiszen tornadöntőt megnyerni 5 meccslabdáról bárki ellen hatalmas fegyvertény. Így a londoni vébé esélyei is nőttek, hiszen már tizedik Murray a pontversenyben és alig 105 pontra figyel a nyolcadik Tomas Berdych mögött.
A US Open döntő után minden visszatért a rendes kerékvágásba Nishikori Kei számára is, aki Kuala Lumpurban nem talált legyőzőre, idei harmadik trófeáját beszerezve Julien Benneteau ellen. Hatodik a pontversenyben, így meglehet a vébé is.
Talán kevesen gondolták volna, de 2014. szeptember végén úgy áll a helyzet, hogy Martina Hingis akár világbajnoki résztvevő lehet párosban. Flavia Pennettával ugyanis első közös tornagyőzelmüket aratták Vuhanban, majd 24 órával később már Pekingben nyerték meg első meccsüket. Hingis ugyan Lisickivel nyert már tornát idén (Miami), ám az olasszal nyár óta játszanak együtt. Azóta összejött egy eastbourne-i döntő, szett-és brékelőnyben voltak a US Open döntőjében, most pedig Vuhanban győztek. Egyelőre 9. helyen állnak a szingapúri pontversenyben, több mint 400 ponttal lemaradva a Rodionova-Kudryavtseva kettőstől, de hát Martina az Martina... ki tudja, még a világbajnokságra is kijut?!

Fotó: Eurosport

Ezen a héten Pekingre figyel a világ, hiszen az igazán nagy sztárok ott gyülekeznek, köztük jónéhányan világbajnoki részvételért küzdve, de a fiúk Tokióban is játszanak. Izgalmas hetek elé nézünk, az biztos!
Tokyo 2020 men
Tsitsipasnak ennyi volt az olimpia - összefoglaló
21 ÓRÁJA
Tokyo 2020 men
Djokovic már a negyeddöntőben - videó
TEGNAP 09:48