Coco Gauf (11) – Amanda Anisimova

Gauff eddig még sosem kapott ki az első héten Wimbledonban, most Anisimova ellen próbálja meg megtartani ezt a remek sorozatát. Két olyan amerikai lány játszik egymás ellen, akik mindketten már nagyon fiatalon felhívták magukra a figyelmet. Gauff 3 éve, mindössze 15 évesen a negyedik fordulóig jutott Wimbledonban. Anisimova 17 évesen a Roland Garros elődöntőjéig jutott, miközben Simona Halepet is legyőzte.
A sorsolást elnézve a mérkőzés győztese nagyon sokáig juthat a tornán. A legjobb 32 között rajtuk kívül a kínai Zheng Qinwen és a francia Diane Parry, aki még nem töltötte be a 20. évét. Gauff teljesítménye még Rafael Nadal elismerését is kiváltotta. Gauff a sajtó előtt elismerte, hogy a barátságos hátbaveregetéstől teljesen lefagyott:
Western & Southern Open
Nadal újra világelső lehet Cincinnatiben
19 ÓRÁJA
„Emlékszem, hogy összefutottunk a folyosón, ő megveregette a vállam és megdícsért. Olyan lassan reagáltam, hogy mire megköszöntem, már a folyosó másik végén járt. Nagyon menő érzés, mikor egy ekkora teniszező dicsér meg, remélem, hogy méltó lesz rá a teljesítményem.”
Gauff a fiatal kora ellenére évek óta folyamatosan fejlődik, szinte visszaesés nélkül. 2018 év végén még a világranglista 875. helyén állt, de egy év múlva már a 68. volt. 2020-ban az Ausztrál Openen kiverte Venus Williamset és Naomi Osakát is. Az idei Roland Garros döntőjével már a legjobb 10 is a láthatáron van, Wimbledon előtt a 12. volt.
Gauffal szemben Anisimova eddigi pályafutása során kevesebb látványos győzelmet aratott. Jelenleg 20. a ranglistán, de az idei szezonban már 27 győzelemnél tart, mindössze 9 vereség mellett. Idén csak Swiatek, Jabeur és Halep áll nála jobb mérleggel.
A centerpálya első meccse lesz a második egymás elleni mérkőzésük. A tavalyi parmai negyeddöntőt Gauff sima két szettben hozta.

Iga Swiatek (1) – Alize Cornet

A világelső és idén szinte verhetetlen Swiatek játéka igencsak dadogott a második fordulóban. Eddig is lehetett tudni, hogy a fű nem tartozik a kedvenc borításai közé, de azért az, hogy a főtáblára csak szerencsés vesztesként felkerülő Lesley Pattinama Kerhkove ellen döntő szettre került sor, igencsak meglepő volt. Swiatek jelenleg 37 győzelemnél tart zsinórban, amivel beállította Martina Hingis 1997-es rekordját.
Cornet simán jutott a tovább az előző fordulóból, miután 6-3, 6-3-ra legyőzte Liut. Az ő neve mellett is feljegyezhetünk egy rekordot, hiszen sorozatban a 62. Grand Slamen vesz részt.
Az 1. pálya második mérkőzése lesz az övék.

Paula Badosa (4) – Petra Kvitova (25)

Két hete még egymás ellen edzettek füvön, Eastbourneben. Kvitova kétszeres wimbledoni bajnokként az egyik legjobb füvespályás játékosnak számít. A meccs előtt el is mondta, hogy a játéka sokkal inkább fekszik a jelenlegi borításnak:
„Mindketten agresszívan próbálunk majd játszani, én legalább is biztosan. Nagy adogatások, remek fogadások. Szerintem Paula játéka sokkal jobban illik a kemény pályára, mint fűre, remélem ki is tudom használni az előnyömet.”
Badosa mindenesetre nem áll esélytelenként a meccshez:
„Tudom, hogy Petra magabiztosan várja a mérkőzésünket, de biztos vagyok benne, hogy meg tudom nehezíteni a dolgát. Lesznek lehetőségeim, meglátjuk mi lesz a vége.”
Kvitova és Badosa a centerpálya második mérkőzését játszhatja.

Stefanos Tsitsipas (4) – Nick Kyrgios

Talán a nap legjobban várt meccse, de mégsem került be a centerpálya programjába. A görög és az ausztrál így az 1. pálya zárómérkőzését játszhatja.
Tsitsipas eddig magabiztosan hozta a meccseit, el is mondta, hogy egyre inkább otthon érzi magát a füvön is. A görög mentalitása is sokat fejlődött az utóbbi években, messze van már az, amikor az ütőtörésével a saját apját sebezte meg a pálya mellett.
Nick Kyrgios viszont továbbra is Nick Kyrgios…. Jobb napjain zseniális játékra képes, hatalma adogatásaival füvön még a végső győzelemre is lehet esélye, de ehhez fejben is össze kell szednie magát. Az első fordulóban balhézott a vonalbíróval és a nézőkkel is, köpésének végül 10.000 fontos büntetés lett a vége. Legjobb Grand Slam eredményét is Wimbledonban érte el, még 2014-ben egy negyeddöntővel.
Nemrég a hallei füves pályás versenyen futottak össze, ahol Kyrgios nyert. Most Tsitsipas is óvatosan nyilatkozott a meccsük előtt:
„Nick többet játszott füvön, mint én. Ő is tudja, hogy a játéka nagyon passzol ehhez a borításhoz, szeret is itt játszani.”
National Bank Open
Csillaghullás - Egy napon esett ki a három legmagasabban rangsorolt játékos Montrealban
EGY NAPJA
Tenisz
Nadal visszatér, csütörtökön száll repülőre
TEGNAP 20:22