Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Pályán a Garros idei győztesei, vajon folytatódik-e a Kyrgios-dráma?

Minich Réka

Frissítve 29/06/2022 - 22:41 GMT+2

Csütörtökön a Roland Garros idei győzteseit - Rafael Nadalt és Iga Swiateket - is pályán láthatjuk, nagy kérdés, hogy Swiatek tovább tudja-e növelni a győzelmi szériájának hosszát.

Rafael Nadal

Fotó: Getty Images

Iga Swiatek (1) - Lesley Pattinama Kerkhove

Iga Swaitek nem lesz boldog holnap, hiszen egyszerre kell pályán lennie példaképével, Rafael Nadallal. Valószínűleg azért nem ezen fog múlni, hogy a lengyel világelsőnek meglesz-e a 37. győzelme sorozatban.
Az első fordulóban aratott győzelmével övé lett a leghosszabb ideig tartó veretlenség a 21. században. A következővel már Martina Hingis rekordját érné utol, ha eljutna a 4. fordulóig, akkor pedig 1990 óta övé lenne a leghosszabb győzelmi sorozat. A 36-al megelőzte Venus Williamset, eggyel korábban pedig Serenát. Meg is kérdezték tőle, hogy jogosnak tartja-e a Williams nővérekkel való összehasonlítást:
„Nem igazán. Ha Serena, vagy Venus nevét látom, akkor rögtön arra gondolok, hogy ők a női tenisz valaha volt legjobb játékosai. Én nem tartok itt, de menő, hogy ilyen sorozatom van nekem is. Ez is azt bizonyítja, hogy meccsről meccsre milyen keményen dolgozok. Korábban nem gondoltam volna, hogy ennyire kiegyensúlyozott leszek és közben ennyi tornát tudok nyerni.”
picture

Iga Swiatek

Fotó: Getty Images

Swiatek ellenfele a selejtezőből érkező Lesley Pattinama Kerkhove lesz, aki Danka Kovinic visszalépésével jutott lehetőséghez a főtáblán. Az ő első egymás elleni meccsük az 1. pálya második mérkőzése lesz.

Ricardas Berankis – Rafael Nadal (2)

A tavalyi Roland Garros után nem nagyon volt, aki elhitte volna, de mégis így lett: Rafael Nadalnak van esélye arra, hogy 2022-ben megnyerje az összes Grand Slamet. Az első fordulóban nem ment simán a továbbjutás a 36 éves spanyolnak, de elmondta, hogy ez nem is csoda, hiszen 3 éve nem játszott már füvön:
„Minden győzelem segít. Nem biztos, hogy rossz, hogy több időt töltöttem a pályán. Tudom, hogy még sokat kell javulnom, de a meccs végére már sokkal jobban ment a tenisz. A legfontosabb pillanatokban tudtam emelni a játékom színvonalán, ami nagyon jó jel.
Tudom, hogy a helyzetem nem lesz tökéletes a második fordulóban sem, de ezt el kell fogadnom. Meg kell birkóznom azzal, hogy most ennyire vagyok képes. Hiszek benne, hogy minden meccs, amin túljutok segít abban, hogy egyre jobban játsszak.”
picture

Rafael Nadal

Fotó: Getty Images

Nadal és a litván Ricardas Berankis a centerpálya második meccsét fogják játszani.

Filip Krajinovic (26) – Nick Kyrgios

Az ausztrált sokan az idei torna titkos esélyesének tartják, de egyelőre még mindig inkább a drámáiról beszélnek, mint a játékáról. Az első fordulóban a továbbjutását egy óriási köpéssel „ünnepelte”, majd elmondta, hogy azt bizony egy nézőnek szánta, aki a mérkőzés közben beszólt neki.
A szerb Krajinovic idén remek formát mutat füvön, 6 meccséből ötöt megnyert. Az első fordulóban neki is – csakúgy, mint Kyrgiosnak – 5 szettre volt szüksége a továbbjutáshoz. Az esélyes inkább Kyrgios, de nem ártana a pályára koncentrálnia, ha tovább akar menni. Ráadásul holnap rá még vár egy páros meccs is Thanasi Kokkinakis oldalán.
picture

Nick Kyrgios

Fotó: Getty Images

Coco Gauff (11) - Mihaela Buzarnescu

3 éve Wimbledonban robbant be a köztudatba, az akkor még mindössze 15 éves Coco Gauff. Most már az esélyesek között tartják számon, de ez őt egyáltalán nem teszi feszültté:
„Most sokkal nyugodtabb vagyok, mint 3 éve, pedig akkor nem vártak tőlem sokat. Akkor jó voltam, pedig senki nem számított rá, de közben az volt az érzésem, hogy mindent azonnal el kell érnem. Mostanra már megtanultam, hogy türelmesnek kell lennem, nem szabad, hogy mindent azonnal akarjak. Sokáig úgy éreztem, hogy mindenki elvárja tőlem a győzelmeket, most viszont már úgy vagyok vele, hogy ha nyerek, akkor nyerek, de ha nem, akkor nem.”
A türelem sokat segített neki már az első fordulóban is, ahol nem játszott ugyan jól, de végül kiküzdötte a továbbjutást. Elbukta az első játszmát, a mérkőzés során pedig 21 bréklabdát hagyott kárba veszni. Az elmúlt hetekben viszont remek formában van, az utolsó két vereségét Iga Swiatek és Ons Jabuer ellen szenvedte el, akik most is a torna legnagyobb esélyesei.
„Az is nagyon fontos, hogy rossz játékkal is tudjak nyerni. Az első fordulós meccsemből nagyon sokat tanultam, tudom, hogy összességében jobb játékos leszek tőle.”
picture

Cori Gauff

Fotó: Getty Images

A 18 éve amerikai lány Mihaela Buzarnescu elleni meccse zárja a centerpálya csütörtöki programját.

A wimbledoni torna összes meccsét élőben lehet követni az eurosport.hu-n, a részletes programot és a meccsek aktuális állását pedig ezen a linken nézheted meg.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés