Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nadal nagyon boldog a wimbledoni negyeddöntője miatt, Kyrgios egy pohár borral ünnepelt

Takács Márton

Publikálva 05/07/2022 - 11:49 GMT+2

Wimbledon negyedik fordulós hétfői meccsei közül Rafael Nadal győzelmére, Nick Kyrgios ötszettesére, Cristian Garin négy és fél órás partijára, valamint Simona Halep és Amanda Anisimova sikerére tekintünk vissza a győztesek nyilatkozatával.

Rafael Nadal folytatta bámulatos idei szereplését

Fotó: AFP

Rafael Nadal a nyolcadik wimbledoni negyeddöntőjére készülhet.
Nick Kyrgios egy amerikai, Brandon Nakashima ellen játszott hétfőn. Az ausztrál - bár az ötödik jászmában kisebb vitába kevederettt a bíróval - megőrizte hidegvérét, és a következő fordulóban Cristian Garin ellen játszik majd.
Kyrgios 3 óra 11 perces partit letudva jutott be a wimbledoni negyeddöntőbe, miután 4:6, 6:4, 7:6(2), 3:6, 6:2-es csatát nyert meg Nakashima ellen.
"Pokoli erőfeszítés volt ez Brandontól" – nyilatkozta Kyrgios. "Ő egy pokolian jó játékos, és különleges dolgokat fog csinálni, az biztos. Nem voltam a legjobb teljesítményem közelében sem, de nagyon örülök, hogy továbbjutottam. Nagyon keményen küzdöttem ma, és különleges volt újra itt játszani.
Az ötszettes rekordom elég jó; még soha nem vesztettem el itt öt játszmás meccset. Erre gondoltam: Voltam már itt korábban, csináltam már ilyet. Ma este biztosan szükségem lesz egy pohár borra!"
picture

Kyrgios a vállsérülését és Nakashimát is leküzdötte, negyeddöntős Wimbledonban

Kyrgios játszhatott volna negyeddöntőt honfitársa, Alex de Minaur ellen is, de nem fog, a chilei Cristian Garin ugyanis 4 óra 34 perces mérkőzésen, 2:6, 5:7, 7:6(3), 6:4, 7:6(6) arányban búcsúztatta az ausztrált, és életében először jutott negyeddöntőbe Wimbledonban. A futballszakértők szóhasználatával élve, ez egy ’két félidős meccs’ volt. De Minaur nyerte az első félidőt, Garin pedig a másodikat.
"Most nincsenek szavaim erre" – lihegte győzelme után Garin.
"Nagyon kemény küzdelem és csata volt. Alex hihetetlenül jó játékos. Számomra az egyik legjobb a füvön. A legjobbamat adtam. Senki sem tudja, mi fog történni a tie-breakben. De megpróbáltam agresszív lenni, a hálóhoz mentem, agresszív voltam az adogatásommal. Azt hiszem, ez volt a kulcs."
picture

Ilyen elképesztő labdameneteknek lehettek szemtanúi a Garin vs De Minaur mérkőzés nézői.

A korábbi világelső, Simona Halep hétfőn remek teljesítményt nyújtott, és a 4. helyen kiemelt Paula Badosa elleni 6:1, 6:2-es győzelemmel ötödik wimbledoni negyeddöntőjébe jutott.
A 2019-es bajnok ezzel megnyerte legutóbbi 11 mérkőzését az All England Clubban, és a következő körben a 20. helyen kiemelt amerikai Amanda Anisimova ellen lép pályára.
Halep a pályafutása első győzelmét aratta egy top 5-ös ellenfél ellen füvön.
"Sokat kihagytam, három évet követően játszom újra Wimbledonban, és ez sok” - mondta Halep, aki 2020-ban nem tudta megvédeni a címét, amikor a bajnokságot törölték, a 2021-es tornát pedig kihagyta vádlisérülés miatt.
"Nagyon különleges, hogy újra itt lehetek. Igazából vasárnap, a centerpálya centenáriumi ünnepségén az összes bajnokkal egy körben idegesebb voltam, mint most. Mindig öröm visszatérni, és lehetőséget kapni arra, hogy a centerpályán játszhassak. Ez egy gyönyörű pálya, amelyen mindig megpróbálom a legjobbamat nyújtani.
Határozottan ez volt az a hely, ahol lenni akartam. Azt hiszem, remek meccset játszottam; mindig nehéz Paula ellen teniszezni, ő egy nagyszerű játékos. Ideges voltam előtte, de nagyon élveztem, hogy újra a centerpályán lehetek, ez előtt a gyönyörű közönség előtt."
picture

Wimbledon: A 2019-es bajnok Halep lemosta a pályáról a 4. kiemelt Badosát

Amanda Anisimova véget vetett a francia Harmony Tan menetelésének, az amerikai 6:2, 6:3-as győzelmet aratott.
A 20. helyen kiemelt teniszező az Ausztrál Openen és a Roland Garroson is a negyedik fordulóig jutott, és nagyon örül, hogy Wimbledonban is hasonlóan szerepel.
"Elképesztő, hogy itt negyeddöntős lehetek. Egy álom vált most valóra. Ez az első negyeddöntőm Wimbledonban. Annyira boldog vagyok. Csak próbálom kiélvezni a pillanatot."
A 2019-es wimbledoni bajnok Simona Halep ellen lép majd pályára legközelebb.
"Az elmúlt néhány év nagyon kemény útnak bizonyult. Rengeteg hullámvölgy akadt. Ezért annyira különleges, hogy a mélypontok után most a csúcson vagyok." – nyilatkozta Anisimova.
picture

Amanda Anisimova az első wimbledoni negyeddöntőjére készülhet

Fotó: AFP

Rafael Nadal folytatja a rekordot jelentő 23. Grand Slam-címéért zajló küzdelmet, miután a centerpályán többnyire lenyűgöző játékkal, három szettben legyőzte holland ellenfelét, Botic van de Zandschulpot. Nadal a negyeddöntőben az amerikai Taylor Fritz ellen lép majd pályára.
A spanyol 6:4, 6:2, 7:6(6)-os sikere lehetett volna még simább is, ha a harmadik szettben nem ajándékoz oda gémeket ellenfelének, hamarabb is lezárhatta volna a szettet 4:2-ről.
"Azt hiszem, pozitívan folytattam" - mondta a meccs után Nadal. "Egészen a végéig, amikor 5:2-nél rosszul játszottam, pedig nagyon pozitív meccs volt. Botic nehéz ellenfél, aki egész évben fejlődött; hatalmas gratuláció neki a csodálatos fejlődéséhez.
Azok után, ami az elmúlt hónapokban történt, nagyon boldoggá tesz, hogy három év távollét után a negyeddöntőben lehetek Wimbledonban. Minden mérkőzés más füvön. Taylor Fritz ellen kemény meccs lesz; de ez a wimbledoni negyeddöntő, szóval mi másra számíthatnék?"
A játéknap további eredményeiről ITT olvashattok bővebben!

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés