Andy Murray kiállt honfitársa, Emma Raducanu mellett.
Andy Murray felszólította a médiát, hogy ne ítélkezzen túl szigorúan Emma Raducanu felett, a 19 éves játékos éppen a második wimbledoni szereplésére készül.
A britek legjobb női teniszezője a június 27-i wimbledoni rajt előtt az erőnléte visszanyeréséért küzd, miután mindössze 33 percet játszott füves pályán, sérülése miatt vissza kellett lépnie a Nottingham Openről.
Wimbledon
A tavaly nyolcaddöntős Raducanu idén a második fordulóban búcsúzott Wimbledonban
5 ÓRÁJA
Az ausztrál és a francia nyílt teniszbajnokságokon számos sérülés miatt nem jutott tovább a második fordulóból.
Raducanu több edzővel is együtt dolgozott, miután szakított Andrew Richardsonnal, a Garrosra trénerrel nélkül érkezett, és úgy döntött, hogy csak egy ütőpartnerrel utazik Párizsba.
Murray a médiához intézett szenvedélyes felszólításában arra kérte az újságírókat, hogy "hagyják Raducanut olyannak, amilyen".

Emma Raducanu a tavalyi wimbledoni tornán robbant be a köztudatba

Fotó: AFP

Murray hozzátette: "Néha hibázni fogunk, és rosszat mondunk, de talán ne ítéljenek meg minket túl szigorúan, amikor ezt tesszük, és biztos vagyok benne, hogy ez egy kicsit segítene Emmának.
Csak hagyják, hogy az legyen, aki, és lehet, hogy csak viccből mond néhány dolgot, vagy amit talán nem gondol komolyan.
Szerintem a játékos és a média között meg kell lennie a bizalomnak és a tiszteletnek. Nekem is voltak problémáim a karrierem elején, amikor bizonyos dolgokat, amiket mondtam, kiragadtak a szövegkörnyezetből, vagy viccek, amiket mondtam, nagy sztorivá és címlapokra kerültek, ami kicsit savanyúvá és negatívvá tette a dolgokat."

Emma Raducanunak eddig nem volt szerencséje az idei füves pályás tornákkal

Fotó: Getty Images

Raducanu kihagyja az Eastbourne International bemelegítő tornát is a Nottingham Open első fordulójában elszenvedett sérülése miatt. Péntek délután 4 óráig kérhetett volna szabadkártyát, de ez a határidő lejárt anélkül, hogy a neve felkerült volna a nevezési listára.
12 hónappal ezelőtt Wimbledonban a Vitalia Diatchenko, Marketa Vondrousova és Sorana Cirstea felett aratott győzelmei révén ő lett a legfiatalabb brit nő, aki az Open-korszakban a legjobb 16 közé jutott a tornán.
via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Laver Cup
Federerrel, Nadallal és Murrayvel támad Európa a Laver-kupán
6 ÓRÁJA
Wimbledon
Téglafal marad-e Djokovic? Murray és Raducanu kemény teszt elé néz Wimbledonban
TEGNAP 19:10