Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kyrgios szerint ő a legjobb füvön, de ha az nem is, a sötét ló ő lesz Wimbledonban

Kálmán Laci

Frissítve 25/06/2022 - 15:43 GMT+2

Ha arról kérdeznék a teniszdrukkereket, kiket tartanak a wimbledoni torna favoritjainak, a legtöbben valószínűleg Djokovic, netán Hurkacz, Berrettini, Murray vagy Tsitsipas nevét mondanák. Vagy az idei Grand Slam-sikerein felbuzdulva esetleg Nadalét. Van azonban itt még valaki, akiről nem szabad megfeledkezni: Nick Kyrgios, aki ráadásul az önbizalomnak sincs híján.

Nick Kyrgios

Fotó: Getty Images

Kyrgios titkos esélyes lehet Wimbledonban, bár saját maga szerint inkább az egyik fő favorit.

Számíthat valaki úgy esélyesnek Wimbledonban, hogy még sosem játszott füves döntőt? Valaki, aki még sosem jutott túl a negyeddöntőn Grand Slam-tornán, aki még nem volt top 10-ben a világranglistán, és akinek a pályafutása botrányok zajától hangos?
A válaszunk: igen.
Úgy tűnik, az idén az ausztrállal minden eddiginél komolyabban kell számolni az All England Clubban. Lehet, hogy csak viccelt, amikor egy korábbi interjúban a világ legjobb füves játékosnak nevezte magát, a helyzet azonban az, hogy mostanra tényleg megkerülhetetlen játékos lett ezen a borításon. Tommy Haas is arról beszélt egy interjúban, hogy Kyrgiost most már igenis komolyan kell venni.
„Nicknek minden olyan képesség a birtokában van, ami a füves borításra kell” – fogalmazott Haas. „Hatalmas szervája van és imádja a rövid labdameneteket. Higgyük el, nem ok nélkül hagyta ki a salakszezont. Egyértelműen sötét lónak kell őt tekintenünk.”
Lehetnek persze aggodalmak is vele kapcsolatban. Például az, hogy egy mallorcai felkészülési tornán kisebb hasfalsérülést szenvedett, és elővigyázatosságból visszalépett a további küzdelmektől. Előtte azonban Stuttgartban és Halléban is elődöntőt játszott, és csak két kiváló füves, Andy Murray és Hubert Hurkacz tudták őt megállítani.
picture

Nick Kyrgios gehört in Wimbledon zu den Geheimfavoriten

Fotó: Getty Images

A mallorcai torna igazgatója, Toni Nadal azt mondta róla, hogy ebben a füves szezonban ismét megmutatta, hogy „fantasztikusan tud játszani, ha akar”. És éppen ez a ’ha’ lehet a második probléma. A nagy meccsekre, a nagy esélyesek ellen felszívja magát, és megpróbálja pályára tenni, amit tud, a kevésbé extra nevek ellen azonban gyakran úrrá lesz rajta a nemtörődömség, a flegmaság.
Nick Kyrgios
Nos, ebből a szempontból csak az első fordulót kell valahogy túlélnie. Hisz a másodikban következhet a Queen’s-ben döntőig jutó Filip Krajinovic, a harmadikban Stefanos Tsitsipas, a negyedikben pedig a Stuttgartban és Queen’s-ben is tornát nyerő Matteo Berrettini.
Ha ez nem kihívás neki, akkor semmi. És ha rajtuk túlvan, akkor is még mindig „csak” a legjobb nyolc között van. Igaz, ez a magasság még ismerős lehet neki, hisz járt már ott egyszer, még 2014-ben.
Na, de hogy is volt az, hogy a világ legjobb füves pályás játékosának nevezte magát? Az ominózus interjút még májusban közölte a Sydney Morning Herald, amelyben Kyrgios finoman utalt rá, hogy szemet vetett a wimbledoni trófeára.
picture

Nick Kyrgios à Halle en 2022

Fotó: Getty Images

A kérdés konkrétan úgy szólt, hogy véleménye szerint ki most a legjobb játékos a wimbledoni torna felé közeledve.
„Füvön magamat mondanám. Én vagyok a legjobb.
Az ausztrál korábban úgy nyilatkozott, ez egy fontos év lesz a pályafutásában. Ennek megfelelően elkezdte hozni az eredményeket is.
„Az idei év valahogy más. Elég jól játszom mindenki ellen, és elég sok nagy nevet sikerült legyőznöm. Mondjuk úgy, hogy ez a feltámadás éve a számomra. Nem akarok nagyon sokat játszani, de amikor játszom, akkor azt akarom, hogy lássák, a legjobbak közé tartozom. Élvezem a teniszt, és mindent úgy csinálok, ahogy nekem jó.”
picture

Nick Kyrgios

Fotó: Getty Images

„Szerintem szimpatikus vagyok az embereknek, nagyon sokan felnéznek rám, köztük gyerekek is. 27 vagyok, úgyhogy gondolnom kell arra is, hogy pénzt kell keressek, de közben meg jó móka ez az egész. Úgyhogy amíg tehetem, szeretném kiélvezni ezt az életformát.”
via részben
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés