Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Kyrgios csulázós balhéja nincs rendben, de a frusztrációt értjük mögötte

Kálmán Laci

Frissítve 29/06/2022 - 14:02 GMT+2

Most őszintén, meglepődött bárki is azon, hogy már az első körben volt egy jó kis balhé Nick Kyrgios körül Wimbledonban? Az történt, hogy a meccs végén az ausztrál az őt sértegető néző felé köpött egy jóízűt, illetve korábban vamzernek nevezte az egyik vonalbírót. Kyrgios ki akarta vezettetni az említett nézőt, a székbíró azonban megtagadta a kérését. Íme, a szaftos részletek.

Nick Kyrgios

Fotó: Imago

Nick Kyrgios győzelemmel kezdett, de volt némi cirkusz is, nehogy hiányérzetünk legyen.

Az ausztrál öt szettben legyőzte a 200-on kívül rangsorolt brit Paul Jubbot a wimbledoni torna első fordulójában. A meccs bővelkedett eseményekben, olyanokban is, amelyeknek szorosan véve nincs sok közük a teniszhez. Kyrgios balhézott egy kicsit, amiért a szervezők büntetést fontolgatnak.
Az ausztrál elismerte, hogy szándékosan köpött az őt sértegető néző felé, akit a székbíró, Marija Cicak a kérése ellenére nem vezettetett ki. Kyrgios okolta a közösségi médiát is, amelyek szerinte egy új szurkolói fajt teremtenek, akik örömmel filmezik magukat, miközben sértegetik a sztárokat.
picture

Köpök a sírotokra - Kyrgios hatalmas csulával ünnepelte első győzelmét Wimbledonban

„Tiszteletlenül viselkedett, ezért köptem felé” – mondta Kyrgios. „Ez a fajta viselkedés manapság egyre gyakrabban megtörténik. Abba nem kötök bele, aki rendesen végzi a dolgát, soha nem tettem ilyet. Ezek az emberek úgy érzik, nincs már semmiféle határvonal. Mondanak valami hülyeséget, felveszik, és röhögnek rajta.”
„Valaki csak úgy bekiabált a tömegből, hogy szar vagyok. Normális dolog ez? Nem. De újra és újra megtörténik. Vajon miért gondolják, hogy ez elfogadható?”
Kyrgiost sokan álszentnek nevezték, és valóban nem túl hiteles a kiakadása a sértegető viselkedés miatt. Ne menjünk messzire, hisz ezen a meccsen történt, amikor vamzernek nevezte az egyik vonalbírót, egy másiknak meg azt mondta, hogy hagyja el a pályát, mert hibázott.
picture

Nick Kyrgios

Fotó: Getty Images

De kiakadt két őszhajú vonalbíróra is egy sikeres challenge után.
„Ezek az emberek már 90 akárhány évesek, nem is látják a labdát.”
A szervezők alaposan kielemzik a történteket, mielőtt döntenének, mi érdemel a bűnös, akinek a neve Kyrgios. A szabályok szerint a játékosok semmilyen módon nem sértegethetnek vagy bántalmazhatnak hivatalos személyeket.
Meccs közben az ausztrál folyamatosan reklamált Cicaknál, hogy miért nem küldi már ki az őt zrikáló nézőket. A sértegetéseket azonban nem konkretizálta.
„Nincs joguk hozzá” – mondta a székbírónak. „El kell őket távolítani. Én sem pofázok bele az ő dolgukba, az ő munkájukban. Ők miért gondolják, hogy megtehetik?”
Kyrgios szerint azért van joga nekimenni a hivatalos személyeknek, mert a játékosok sokkal több támadást kapnak a közösségi médiában, mint a bírók.
picture

Nick Kyrgios (AUS) complains during his Gentlemen's Singles 1st Round match against Paul Jubb (GBR) during day two of The Championships Wimbledon 2022

Fotó: Getty Images

„Néha gusztustalan dolgokkal találkozom. A tesómnak hullik a haja, a kommentelők meg azon szórakoztak, hogy vajon rákos-e. A székbíróknak szerintem nem kell ilyenekkel megküzdeniük. De a barátnőm és a családom is küzd a gyűlöletáradattal.”
Emlékezhetünk, tavasszal Naomi Osaka is egy szurkolói sértegetés miatt akadt ki. Ő sírva fakadt, és megpróbált kommunikálni a neki beszólóval, így próbálta kezelni a helyzetet. Kyrgiosnak más az eszköztára, és bár nem gondoljuk, hogy rendben van, amit csinált, a problémát ő is jelezte a maga módján. Ezzel a fajta szurkolói magatartással kezdeni kellene valamit, még akkor is, ha itt közszereplőkről van szó.
picture

Naomi Osaka is the biggest casualty on day one of Wimbledon

Fotó: Getty Images

A sajtótájékoztatón azért maga a meccs is szóba került. Kyrgios méltatta ellenfelét, saját magával pedig finoman szólva sem volt elégedett.
„Kemény meccs volt, neki nem volt veszítenivalója, és időnként kifejezetten jó teniszt játszott. Nekem pedig ez volt életem egyik legrosszabb meccse Wimbledonban. Nem éreztem a labdát, nem szerváltam jól, alig tudtam ritörnözni. Aztán keservesen valahogy összekaptam magam.”
Jubb azt mondta, a történtek gyakorlatilag semmilyen hatással nem voltak rá.
„Én nem figyeltem erre, úgyhogy nem is emlékszem, mi miatt balhézott.”
via részben The Guardian
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés