Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Babos és Jani is kétszettes győzelemmel kezdett a wimbledoni selejtezőben

Eurosport Magyarország

Publikálva 21/06/2022 - 13:50 GMT+2

Babos Tímea után Jani Réka is bejutott a második fordulóba kedden a wimbledoni teniszbajnokság selejtezőjében. A főtáblára jutásért három mérkőzést kell nyerni, a legjobb 128 mezőnyének alanyi jogon öt magyar - Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma - a tagja.

Jani Réka

Fotó: AFP

Wimbledon - Babos és Jani is sikerrel vette az első kört

A világranglistán 294. Babos a nyitókörben a német Katharina Gerlachhal (233.) csapott össze, aki Grand Slam-tornán még soha nem jutott túl a kvalifikáció második fordulóján. Babos - aki párosban 2014-ben és 2016-ban is döntőt vívott Londonban - 2019-ben játszott legutóbb selejtezőt Wimbledonban, akkor az első körben búcsúzott, de karrierje során már nyolcszor szerepelt a füves pályás Grand Slam-torna főtábláján egyesben, legutóbb tavaly.
Első találkozójukon a WTA-rangsor 25. helyén is megfordult soproni teniszező 1:1 után háromszor is elvette 24 éves riválisa adogatását, és 19 perc alatt hozta a nyitószettet. A folytatás hasonlóan simán alakult, a 29 esztendős magyarnak ezúttal két brék is elég volt a 6:1-es szetthez. Az összecsapás mindössze 50 percig tartott.
Babos a következő körben a hetedik kiemelt ukrán Daria Snigurral (130.) vagy a holland Suzan Lamensszel (171.) csaphat össze.

A 30 esztendős Jani korábban kétszer lépett pályára a londoni gyepen, de 2012-ben és tavaly sem sikerült mérkőzést nyernie. A kvalifikációban nyolcadikként kiemelt magyarra (134.) ezúttal az orosz születésű de finn színekben versenyző Anastasia Kulikova (194.) várt.
Első összecsapásukon a siófoki teniszező 1:3-ról 5:3-ra fordított, majd 34 perc alatt szettelőnybe került. A folytatásban Jani 3:2-nél brékelt, ám 5:2-nél fogadóként öt mérkőzéslabdát elszalasztott. Adogatóként viszont már nem hibázott, és 1 óra 20 perc elteltével az első győzelmét ünnepelhette Londonban. A selejtező második körében az amerikai Louisa Chirico (227.) következik.
A férfiak mezőnyében hétfőn Piros Zsombor sikerrel vette a kvalifikáció első körét, Valkusz Máté azonban búcsúzott Roehamptonban, ahol a wimbledoni selejtezőket hagyományosan rendezik.
Eredmény:
selejtező, 1. forduló:
  • Babos Tímea-Katharina Gerlach (német) 6:1, 6:1
  • Jani Réka (8.)-Anastasia Kulikova (finn) 6:4, 6:3
(MTI)
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés