A meccslabdát követően is csak egy mosoly volt az arcán, de a hivatalos sajtótájékoztatón el is mondta, hogy még mindig kicsit sokkos állapotban érzi magát:
„Még mindig nem nagyon tudom elhinni. Talán egy nap, néhány nap múlva… Most csak nagyon büszke vagyok magamra és a csapatomra, akikkel együtt dolgozunk. Nehéz dolgunk volt, de együtt mégis elértük ezt a győzelmet.
Borzasztóan ideges voltam. Pénteken jól sikerült az edzésem, de este már éreztem, hogy nagyon izgulok. A mérkőzés reggelén ugyanez volt. Próbáltam magam nyugtatgatni, tudtam, hogy már tapasztaltam hasonlót. A legrosszabb, ami történhet, hogy vezetésről sem sikerül megnyerni a meccset. Sajnos már többször jártam így, ezért ebben is van tapasztalatom. Csak arra gondoltam, hogy ha ki is kapok, még biztos lesz alkalmam újra döntőt játszani.
Wimbledon
Djokovic és Rybakina a vesztesek között – az elmaradó wimbledoni pontokkal a játékosokat büntették
13/07/2022 16:31
Ons nagyon jól játszott, kemény ellenfél volt, a sok ejtésével megdolgoztatott. Végig csak a következő pontra koncentráltam.”
Rybakina a meccslabdája után is rendkívül nyugodt maradt, szinte csak egy mosollyal vette tudomásul élete első Grand Slam győzelmét. Jabeur viccelődött is vele, hogy meg kell tanítania ellenfelét ünnepelni.
„Mindig nagyon nyugodt vagyok, nem is tudom, hogy kéne ünnepelnem rendesen. Amikor a győzelmi beszédemet mondtam, akkor is arra gondoltam, hogy biztos majd most sírom el magam, de végül magamba tudtam fojtani. Talán később, ha leülök egyedül a szobámba és átgondolom az elmúlt két hetet.
Fogalmam sem volt mit kéne tennem egy ilyen győzelem után, teljesen sokkban voltam. Talán azért, mert legbelül végig hittem benne, hogy képes vagyok rá, de közben rengeteg érzelem is volt bennem. Talán egy nap óriási ünneplést fogtok látni tőlem, de sajnos nem ma.
tweet
A kazah teniszelnök, Bulat Utemuratov már az elődöntő alatt is a helyszínről drukkolt nekem, most a döntő alatt is itt volt. Sokat jelent a támogatása, együtt írtunk történelmet.”
Rybakina az első játszmát elbukta, sokan már ekkor azt gondolták, hogy Jabuer simán húzhatja be a döntőt. Végül azonban sikerült nyugodtnak és koncentráltnak maradnia, ez pedig azt jelentette, hogy meg tudta fordítani a meccset.
„Talán az elején még túl ideges voltam, meg persze Ons is nagyon jól játszott. Kellett egy kis idő, hogy felvegyem a ritmust és azt tudjam játszani, amire képes vagyok. Végig küzdöttem és csak a következő pontra koncentráltam. Nagyon meleg volt az idő, sokszor gondoltam azt, hogy nem fogom bírni végig, főleg, hogy rendesen kellett futnom a rengeteg ejtésre.
Ons egy remek ember. Első alkalommal talán egy kisebb WTA versenyen futottunk össze, szerintem azt sem tudtam hol van a pálya. Ons már akkor is nagyon kedves volt, rögtön segített. Akkor még mindketten nagyon hátul voltunk a világranglistán, jó érzés arra gondolni, hogy mindketten milyen messzire jutottunk. Remek munkát végeznek a csapatával, jó ezt látni, hogy ilyen sikeres.
Ma túlzottan ideges voltam, hogy élvezni tudjam a döntőt, az elődöntő után sokkal jobban örültem, nem tudom ez miért van így. Ha a többi Grand Slamen is sikerül sokáig jutnom, akkor már sokkal jobban fogom tudni kezelni a helyzetet, ez szerintem csak a tapasztalattal jár.
Bebizonyítottam, hogy nem kell már 17-18 évesen a legjobbak közé tartoznod, nekem nem is sikerült sokáig. A legfontosabb, hogy bárkiből lehet bajnok. Most, hogy végre nyertem egy Grand Slamet, csak sokkal jobban fogok hinni magamban, ezzel talán még több is összejöhet.
A legjobb tízbe akarok kerülni a világranglistán, később aztán szeretném elérni a világelsőséget is. Tudom, hogy még hosszú út áll előttem és sokat kell dolgoznom, de hiszek benne, hogy még sok van bennem.”
Forrás: eurosport.com
Wimbledon
Hiába az orosz szövetség örömködése, a wimbledoni bajnok új hazájának köszönte meg a támogatást
12/07/2022 16:52
Wimbledon
Saját győzelmüket látják az oroszok Rybakina sikerében, pedig ez épp az orosz tenisz kudarca
10/07/2022 18:55