Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Świątek 35 megnyert meccsel és 6 tornagyőzelemmel a zsebében, mégis elvárások nélkül készül Wimbledonra

Eurosport Magyarország

Publikálva 25/06/2022 - 16:55 GMT+2

Iga Świątek úgy érzi, olyan sokat kell még tanulnia a füves pályás teniszről, hogy ő maga sem pontosan tudja, milyen eredményre számítson. A rutintalanságát és bizonytalanságát épp azzal ellensúlyozná, hogy ezúttal minimális elvárásokkal készülhet egy nagy versenyre, amire nagyon rég nem volt példa.

Iga Swiatek, Wimbledon 2021

Fotó: Getty Images

Iga Świątek tisztában van azzal, hogy sokat kell még tanulnia a füves teniszről, ezért elvárások nélkül fut neki Wimbledonnak.
Sorozatban hat tornagyőzelem, 35 megnyert találkozó, világelsőség. Ezek után aligha meglepő, hogy a fogadóirodáknál Iga Świątek a női verseny első számú esélyese Wimbledonban. A lengyel lány azonban másképp látja a helyzetet.
„Még mindig azt érzem, hogy meg kell fejtenem a füvet. Tavaly olyan verseny volt ez, amin nemigen tudtam, mire számítsak. Meccsről meccsre haladva jöttem rá, hogy talán még többre is képes lehetek” – mondta a Wimbledon előtti sajtótájékoztatón.
„Idén körülbelül 10 napja játszom füvön, ami nem valami sok. Kevés időm volt a felkészülésre. De igyekszem nyitott lenni, meglátni a pozitívumot ebben a helyzetben: rájöttem, hogy igazából elvárások nélkül teniszezhetek.”
Rég volt már, hogy hasonló érzésekkel készülhetett egy versenyre, onnantól kezdve ugyanis, hogy kemény pályán elkezdte nyerni a meccseket és a tornákat, a salakos szezonban is toronymagas favoritként tekintettek rá. Különösen a Roland Garroson.
„Annyi sikerem volt már ebben az idényben, hogy már nem úgy állok hozzá, hogy mindenkinek meg kell mutatnom, minden egyes versenyen képes vagyok jól játszani, ugyanis vannak jobb és rosszabb napjaink. Elvárások nélkül fogok játszani, meglátjuk, mit hoz ez a torna.”
Świątek 2018-ban egyébként megnyerte Wimbledont a juniorok között, azonban úgy gondolja, az akkori tapasztalatai keveset érnek ebben a helyzetben, mivel teljesen más a hangulata a lányok és a nők versenyének.
A felnőttek között egyébként kétszer szerepelt Wimbledonban, a legjobb eredménye a tavalyi nyolcaddöntő.
Forrás: Tennis Majors
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés