Iga Świątek tisztában van azzal, hogy sokat kell még tanulnia a füves teniszről, ezért elvárások nélkül fut neki Wimbledonnak.
Sorozatban hat tornagyőzelem, 35 megnyert találkozó, világelsőség. Ezek után aligha meglepő, hogy a fogadóirodáknál Iga Świątek a női verseny első számú esélyese Wimbledonban. A lengyel lány azonban másképp látja a helyzetet.
„Még mindig azt érzem, hogy meg kell fejtenem a füvet. Tavaly olyan verseny volt ez, amin nemigen tudtam, mire számítsak. Meccsről meccsre haladva jöttem rá, hogy talán még többre is képes lehetek” – mondta a Wimbledon előtti sajtótájékoztatón.
Agel Open
Nagy küzdelemre késztette a világelsőt az ausztrál lány, de fel kellett adnia a meccset
20 ÓRÁJA
„Idén körülbelül 10 napja játszom füvön, ami nem valami sok. Kevés időm volt a felkészülésre. De igyekszem nyitott lenni, meglátni a pozitívumot ebben a helyzetben: rájöttem, hogy igazából elvárások nélkül teniszezhetek.”
Rég volt már, hogy hasonló érzésekkel készülhetett egy versenyre, onnantól kezdve ugyanis, hogy kemény pályán elkezdte nyerni a meccseket és a tornákat, a salakos szezonban is toronymagas favoritként tekintettek rá. Különösen a Roland Garroson.
„Annyi sikerem volt már ebben az idényben, hogy már nem úgy állok hozzá, hogy mindenkinek meg kell mutatnom, minden egyes versenyen képes vagyok jól játszani, ugyanis vannak jobb és rosszabb napjaink. Elvárások nélkül fogok játszani, meglátjuk, mit hoz ez a torna.”
Świątek 2018-ban egyébként megnyerte Wimbledont a juniorok között, azonban úgy gondolja, az akkori tapasztalatai keveset érnek ebben a helyzetben, mivel teljesen más a hangulata a lányok és a nők versenyének.
A felnőttek között egyébként kétszer szerepelt Wimbledonban, a legjobb eredménye a tavalyi nyolcaddöntő.
Forrás: Tennis Majors
Billie Jean King Cup
Lemondta a válogatott-szereplést és élesen bírálta a tenisz vezetőit a világelső
03/10/2022 - 12:02
Tenisz
Świątek: Nem könnyíti meg a dolgunkat a WTA és az ITF
01/10/2022 - 16:21