Andy Murray-nek nagy vágya teljesül azzal, hogy ismét pályára léphet Wimbledonban, ráadásul úgy érzi, okozhat még meglepetést a hazai közönség előtt.


A háromszoros Grand Slam-bajnok korábban azt mondta, úgy fog játszani az idei wimbledoni bajnokságon, mintha ez lenne az utolsó a karrierjében. Persze gyorsan sietett leszögezni, hogy nem tervezi a visszavonulását. „Nem azért megyek Wimbledonba, hogy elbúcsúzzam. Szeretném folytatni a játékot, de biztosat nyilvánvalóan nem tudok. Ha súlyosan megsérülnék, az megváltoztatná a helyzetet, de úgy gondolom, a harmincas éveik közepén járó teniszezőknél mind ez a helyzet.”
Mutua Madrid Open
Murray betegség miatt visszalépett, Djokovic játék nélkül negyeddöntős Madridban
05/05/2022 10:35
Immáron négy éve, hogy a kétszeres bajnok legutóbb pályára lépett kedvenc Grand Slam-tornáján egyéniben, az volt az az emlékezetes negyeddöntős mérkőzés, amit elveszített Sam Querrey ellen. A világelső már a torna kezdetétől pokoli fájdalmakkal küzdött, volt olyan pillanat, amikor még azon is elgondolkodott, hogy feladja a versenyt. Végül mégis ment tovább, ezt pedig karrierje egyik legnagyobb teljesítményének tartja.
„Rettenetesen éreztem magam azon a tornán. Nagy fájdalmaim voltak. Amikor a csapatommal beszélünk arról a Wimbledonról, nevetünk rajta. Egészen egyszerűen azért, mert nem tudjuk, hogy csináltam. Legyőzhettem volna Querrey-t azon a meccsem, csakhogy minden egyes perccel rosszabbul éreztem magam. Az volt az egyik legjobb eredményem, negyeddöntős voltam, közel kerültem az elődöntőhöz. Valószínűleg ez az egyik oka annak, hogy azt érzem, képes vagyok a jó teljesítményre.”
A korábbi világelső nagyon várta, hogy újra pályára léphessen hazai közönség előtt, mivel nagyon hiányzott neki ez az élmény. „Hiányzik a centerpálya, még az azzal járó nyomás is. Hat-hét évvel ezelőtt sem tartottam a nyomástól, de azért sokat stresszeltem miatta. Viszont az előző néhány évre visszapillantva rájöttem, hogy nagyon hiányzott, hogy a Centerpályán, nagy közönség előtt teniszezhessek. Várom már, hogy újra érezhessem a nyomást, nem vagyok feszült emiatt.”

Andy Murray - Wimbledon 2017

Fotó: Getty Images

„Abban biztos vagyok, hogy lesz bennem idegesség. Hiányzott, hogy nézők előtt teniszezhessek. Queen’s ilyen szempontból remek élmény volt, ugyanakkor hiányoltam Wimbledont és úgy általában a Grand Slameket is. Mindig is Wimbledon pályáit favorizáltam, persze jól ment a játék Queen’s-ben is, de ott azért gyorsabb egy kicsit a játék. Hiszem, hogy jól teljesíthetek. Szerintem kevés játékos mondhatja el magáról, hogy hihetetlenül komfortosan mozog füvön, szóval ez segíthet nekem.”
Sok fiatalnak pedig nem is volt esélye tavaly, hogy füvön szerepeljen. Szerencsésnek érzem magam, hogy lehetőségem van játszani, remélhetőleg jól teljesítek majd.
Murray az első fordulóban Nikoloz Basilashvilivel játszik majd, aki nemrég elődöntős volt Halléban. A skótot nem csak arról kérdezték, mire számít a meccstől, de a grúz teniszező bántalmazási ügye kapcsán is kikérték a véleményét. Jelenleg az ATP-nek ezekre az esetekre nincs protokollja, így Basilashvili és a hasonló ügyben érintett Alexander Zverev is folytathatta a játékot. Murray a változtatás híve.
Szerintem szükség lenne protokollra és valamilyen folyamatra, amikor ehhez hasonló vádak kerülnek elő, bár azt én sem tudom, pontosan minek kellene lennie. Amiket eddig hallottam, azok nem túl jók. Ezt az ATP-nek, a testületeknek, az ITF-nek és a Slameknek kellene megvalósítaniuk.
Forrás: Ubitennis

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Mutua Madrid Open
Murray a Djokovic-meccs elé: „Én fémcsípővel játszom, elvileg esélyem sem kellene, hogy legyen”
04/05/2022 12:46
Mutua Madrid Open
Alcaraz és Murray is nyolcaddöntős Madridban
04/05/2022 08:09