Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A wimbledoni bajnok csak kisebb csodának köszönhetően indulhatott el a tornán

Wojciechowski Patricia

Publikálva 13/07/2021 - 16:50 GMT+2

Gyermekkori álmát váltotta valóra Ashleigh Barty azzal, hogy megnyerte a wimbledoni tenisztornát. Pedig kisebbfajta csodának köszönhető, hogy egyáltalán elindulhatott, Roland Garrostól való visszalépése után úgy tűnt, két hónap kihagyás vár rá. Előzetesen csapata sem árulta el a világelsőnek, milyen kicsi az esélye arra, hogy pályára léphet Wimbledonban.

Ashleigh Barty

Fotó: Getty Images

Barty wimbledoni győzelmét követően árulta el, mekkora veszélyben volt szereplése a szezon harmadik Grand Slam-tornáján.

Pályafutása második Grand Slam-győzelmét szerezte meg Ashleigh Barty, miután a szombati döntőben Karolina Pliskovát felülmúlva emelte magasba a wimbledoni trófeát. Az ausztrál teniszező nagyjából egy hónappal azután nyert Wimbledonban, hogy a Roland Garroson sérülés miatt kénytelen volt feladni második fordulós mérkőzését, és egyik füves pályás wimbledoni felvezetőtornán sem vehetett részt. Barty elmondása alapján kisebbfajta csodának köszönhető, hogy elindulhatott Wimbledonban, hiszen előzetesen két hónap kihagyást jósoltak neki, noha ezt még saját csapata is eltitkolta előle.
„Sok mindent eltitkoltak, és nem mondták el pontosan, mekkora esélyeim vannak, nem árultak el minden információt, amit a szakemberektől kaptak. Ausztráliában nem sok radiológus látta a sérülésemet. Bizonyos értelemben ez egy kéthónapos sérülés volt. Az, hogy játszhattam Wimbledonban, semmi más, mint csoda”- mondta el a wimbledoni győzelmét követő sajtótájékoztatón.
Barty a wimbledoni torna alatt mérkőzésről mérkőzésre jött bele a játékba, egyre nagyobb ellenfeleket győzött le egyre magabiztosabb tenisszel, összesen két szettet veszített a bajnoki címig vezető úton.
„Azt hiszem, az, hogy a csapatom nem mondta el (a sérülésem súlyosságát), azt bizonyítja, mennyire ellenünk voltak az esélyek. Hihetetlen, hogy fájdalom nélkül képes voltam végigjátszani a versenyt. Vicces, hogy néha a csillagok együttállnak, pozitívan gondolkodhatsz, tervezhetsz... és néha a csillagok valóban együttállnak, és követheted az álmaidat.”
picture

Ashleigh Barty of Australia celebrates with the Venus Rosewater Dish trophy after winning her Ladies' Singles Final match against Karolina Pliskova of The Czech Republic on Day Twelve of The Championships - Wimbledon 2021 at All England Lawn Tennis and Cr

Fotó: Germanfootball.org

Az elmúlt hónapban, hat hétben nagyon sokat sírtam. Először a Roland Garroson megélt csalódás miatt, most pedig örömömben, hogy mennyi minden változott négy-öt hét alatt.
Azt követően, hogy Barty korai visszavonulása és rövid krikettpályafutása után 2016-ban visszatért a teniszhez, a női mezőny egyik leginkább meghatározó játékosává vált. 2017 óta senki sem nyert nála több tornát a női mezőnyben, mindezt úgy, hogy a 2020-as év nagy részét kihagyta, miután a koronavírus-járvány miatti szünetet követő újraindítás után sem hagyta el Ausztráliát. A világelső wimbledoni győzelme után sem pihenhet meg, az olimpián is tervezi indulását, és bizakodó, hogy a sűrű menetrend nem terheli meg szervezetét.
Fantasztikus csapatom van, remek emberek vesznek körül. Megbízom bennük, tudom, hogy mindent megtesznek azért, hogy bízhassak a testemben. Azt hiszem, ez a két hét hihetetlenül jó bizonyítéka ennek. Nem félek az erőnlétemtől, természetesen néha közbejönnek akadályok. Ez normális, teljesen természetes, hozzátartozik a sportolók életéhez. De tudom, hogy a lehető legjobb csapat segít abban, hogy a lehető legjobban készüljek fel.
Wimbledoni győzelmével egy álma már valóra vált Barty-nak, a tokiói olimpián egy újabbat szeretne megvalósítani, legutóbbi sikerével magabiztosabbá válva, nagy célokkal utazik Japánba.
„Fantasztikus élmény lesz Ausztráliát képviselni az olimpián, és fontos, hogy a következő időszakban megünnepeljük azt, hogy valami igazán különlegeset értünk el itt Wimbledonban.”
Wimbledon Porsche
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés