Venus Williams és Nick Kyrgios alkalmi duója stílszerűen döntőszettes mérkőzésen debütált, és jutott tovább a következő körbe.

Ritkán fordítunk kiemelt figyelmet egy-egy Grand Slam-tornán a vegyespárosok versenyére, ez a műfaj általában kívül esik az átlag tenisznéző látókörén. Akkor költözött talán élet ebbe a műfajba, amikor a már bőven 50 felé közeledő Martina Navratilova érezte úgy, hogy van még helye a világ teniszpályáin, mindezt pedig Leander Paesszel az oldalán begyűjtött Grand Slam-győzelmek igazolták.
2019-ben aztán az akkor már sérülésből sérülésbe hajló Andy Murray jelentette be, hogy ha egyesben nem is megy neki Wimbledonnak, Serena Williams párjaként azonban elindul a vegyespárosok között. Nem tudjuk, hogy súghatott-e valaki Andynek, vagy önálló volt az ötlet, mindenesetre bevált, meccseiket ugyanis a centerpályán játszották.
Wimbledon
Tsitsipas Kyrgios ellen, Swiatek tovább nyújtaná veretlenségét
14 ÓRÁJA

Andy Murray és Serena Williams Wimbledonban.

Fotó: Eurosport

2021-re sem maradtunk hangzatos vegyespáros nélkül, egy Williams pedig ezúttal is érintett volt. A torna előtti napokban jelentették be ugyanis, hogy szabadkártyával ott lesz a vegyespáros tornán Nick Kyrgios és Venus Williams. A teniszberkekben nagy népszerűségnek örvendő brit The Tennis Podcast csapatának egyik állandó tagja, Matt Roberts például a bejelentést követően azt mondta a podcast egyik adásában, hogy mindent félre fog tenni azért, hogy ennek a párosnak a mérkőzését láthassa.
Nos, a duónak az első fordulóban pénteken volt jelenése, az amerikai Krajicek-Santamaria kettős elleni mérkőzésüket a kettes pályán rendezték. A szervezők köztes megoldást választottak a helyszínnel, kiemelték ugyan a találkozót a külső pályákról, de a két nagy pálya programját azért nem bolygatták fel miatta.

Venus Williams és Nick Kyrgios

Fotó: AFP

Nick Kyrgiost hajlamosak vagyunk külső szemmel figyelve pökhendi stílusa miatt elítélni, azt azonban az utóbbi évek Laver Kupáin már többször is bizonyította, hogy hatalmas csapatember. Ugyancsak a tenisz Ryder Kupájának megfelelő sorozatban derült ki róla, hogy kifejezetten jót tesz neki, ha nagy legendák mellett sertepertél, várható volt tehát, hogy Venus Williamsszel is működik majd köztük a kémia. A várakozás beigazolódott, hiszen a páros szűk kétórányi játékot követően, három szettben továbbjutott a következő körbe.
“Éreztem egy kis nyomást amiatt, hogy Venus oldalán játszom.” - kezdte értékelését az ausztrál, aki így folytatta: “Venus egy igazi legenda, egy példa mindenki számára. Ha egyszer azt mondja, hogy ennyi, elég volt, azt az egyik legjobbként teszi mindenki közül, aki valaha is teniszütőt vet a kezébe.”

Nick Kyrgios

Fotó: Getty Images

A páros láthatóan jól érezte magát a helyzetben, Kyrgios felszabadultan játszott, ugyanakkor nagyon koncentrált is volt, látszott, mennyire meg szeretné nyerni a mérkőzést. Saját bevallása szerint olyan nagyon a korábbiakban nem mozgatta meg egyetlen páros vagy vegyspáros mérkőzésem sem, itt azonban most mindent beleadott. Ez pedig egy kicsi a visszájára fordult, egy vitatott ítéletnél ugyanis, az egyéni mérkőzéseit látva nem meglepő módon, a székbíró figyelmeztette az ausztrált. Kizökkenteni azonban még ez a kis malőr sem tudta a párost, üdítő volt hallani, ahogy Kyrgios nemes egyszerűséggel csak V-nek szólítja partnerét. Akivel, bár alapvetően két külön karaktertípust képviselnek, a pénteki események alapján a pályán remekül megértik egymást. A pároskapcsolatról Kyrgios a következőket mondta:
Nagyon különbözőek vagyunk: ő halk, kimért, én meg hangos és beszédes. De összehoztuk, és működött a dolog.
A Williams-Kyrgios páros számára, a sikeres első forduló ellenére, minden bizonnyal véget is ért a torna. Az ausztrál teniszező ugyanis komoly fájdalmai és többszöri ápolását követően feladni kényszerült Felix Auger-Aliassime elleni harmadik fordulós mérkőzését. Nehéz elképzelni, hogy ezt követően még kiálljon a vegyespáros torna folytatására.
Forrás: BBC
Wimbledon
Nadal közel állt a visszavonuláshoz, Świątek elmondta, mi fogja vissza a füves borításon
EGY NAPJA
Wimbledon
🎾 Wimbledon élőben - Udvardy is búcsúzott, Kyrgios és Badosa is könnyedén jutott tovább - ÉLŐ
TEGNAP 08:19