Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Wimbledon: házak helyett kijelölt belvárosi hotelekben kell lakniuk a teniszezőknek a Covid miatt

Eurosport
Eurosport

Publikálva 14/03/2021 - 09:35 GMT+1

A cél, hogy a kontaktok minimalizálásával be lehessen engedni nézőket a tavaly elmaradt wimbledoni tenisztornára.

Fotó: Eurosport

A személyes érintkezések redukálása miatt a korábbi évekkel ellentétben nem lakhatnak az All England Clubhoz közeli házakban a wimbledoni tornán induló teniszezők. Ehelyett London belvárosában kapnak kijelölt szállást, így pedig akár nézőket is beengedhetnek majd az eseményre a szervezők szerint.

A Daily Mailbeszámolója alapján a szigorítás a játékosok mellett érinti az edzőket és a vezető bírókat is. A cél az, hogy ezzel is redukálják a személyes kontaktokat, a megoldást pedig abban látják, hogy London belvárosában szállásolják el a brit metropoliszba érkező teniszezőket, stábjukat és a székbírókat. Persze a legjobb megoldás az lenne, ha a közelben maradhatnának a torna során – ha már nem helyi családoknál, házakban –, ám Merton kerületnek egyszerűen nincs annyi szállodai kapacitása, hogy valamennyi résztvevőt befogadja. Marad tehát a szervezők által kijelölt szállás, kötelező jelleggel.
A szigorítások kapcsán az egyik érv, hogy így beengedhetnék a látogatókat a mérkőzésekre, bár egyelőre valamennyi eshetőséggel számolnak, legyen az zárt kapu, félház vagy „normális” nézőszám.
picture

All-England-Lawn-Tennis-Club.jpg

Fotó: Eurosport

„A fő prioritás egy minimális kockázatot hordozó környezet megteremtése a játékosok számára egy biztonságos, megbízható, de gyakorlatias torna megrendezésével, ezért hozunk megelőző intézkedéseket. Jelen állás szerint kijelölünk hoteleket a résztvevőknek, hivatalos személyeknek, mely kötelező lesz mindenkire nézve, aki részt akar venni a tornán” – mondta az egyik szóvivő a brit lap érdeklődésére.
A hagyományok szerint a teniszezők az All England Club közelében szállnak meg: Rafael Nadal például wimbledoni, juniorként (!) történt debütálása (nem ma volt) óta ugyanazt a házat bérli évről évre, és Roger Federer is mindig azt a két, közeli ingatlant veszi ki londoni tartózkodása idején. Novak Djokovic szintén ennek a megoldásnak a híve, míg Andy Murray esete speciális, a skót ugyanis Greater London délnyugati szomszédjában, Surrey-ben lakik, mely nincs félórányi autóútra a pályáktól.
A szervezők persze tudják, hogy az intézkedés ellenérzéseket vált majd ki a résztvevőkből, akiknek az Ausztrál Open alatt is sok kifogásuk volt, legfőképp a kötelező karantén miatt. Nemcsak az eddig megszokott, családias házakat kell majd nélkülözniük, hanem az utazási idő is jelentősen megnő, ami fontos perceket von el a felkészülésből.
Akkora volt a nyomás az Ausztrál Open versenyigazgatóján, hogy még a családját is elköltöztette otthonról | EurosportAlvásmegvonás, állandó stressz és gyalázkodás - Craig Tiley-nak nagyjából ez töltötte ki a mindennapjait az elmúlt hetekben. Az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság versenyigazgatója a Grand Slamet követően helyi lapoknak árulta el, mekkora nyomás alatt dolgoztak és milyen megpróbáltatások érték őket. Leszögezte azonban, hogy ha kellene, akár százszor is újrakezdené.
A pontos részleteket a jövő héten jelentik be a szervezők.
A wimbledoni tornát idén a tervek szerint június 28. és július 11. között rendezik. Amennyiben minden az elképzelések szerint alakul Covid-ügyben, egy héttel a rajt előtt oldják fel a szigorításokat az Egyesült Királyságban.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés