• Fucsovics Marci 7/6 7/6 6/1-re kikapott a német Pütztől, a wimbledoni selejtező harmadik fordulójában
  • Az első két játszmában szettlabdái voltak Marcinak
  • A második játszma rövidítését 18-16-ra veszítette el
  • Az Ausztrál Open után ez volt a második Grand Slam torna, ahol a selejtező utolsó körében búcsúzott
Alapvetően nem a vereséggel van baj, nem amiatt aggódom, még akkor sem ha Pützöt még sosem jegyezték az első kétszázban a világranglistán. Az, hogy valaki megver egy nálánál némiképp előrébb rangsorolt játékost, ezen a szinten bőven benne van. Marci is megtette ezt egy körrel korábban Andreas Beckkel. Ráadásul a fű nagyon speciális borítás, nem szabad ítélkezni anélkül, hogy az ember látta volna a konkrét mérkőzést. Akadnak játékosok, akik járni sem tudnak, csak szerválni, mégis sokra viszik.
Én nem láttam a mérkőzést, tehát nem ítélkeznék.
Wimbledon
Jó étvágyat!
06/07/2014 09:17
Alapvetően a vereség módjával sem volna baj, ha kizárólag csak ezt a mérkőzést szemlélnénk. Az, hogy a két szoros játszma után valaki összeomlik a harmadikra, az törvényszerűnek mondható. Gondoljunk csak a második Sampras - Ivanisevic wimbledoni döntőre ami 7/6 7/6 6/0 lett. Az lett volna a meglepő, ha másként alakul a harmadik szett, pláne, hogy ugye a második rövidítés 18-16 lett. Marcinak hat szettlabdája volt, - valamennyi fogadóként, ezt ne feledjük -  ezt megemészteni igen keveseknek sikerülhet, pláne, hogy az első szettben 6/5-nél is adódott két szettlabda, szintén fogadóként.
Ismételten mondom, anélkül, hogy bárki látta volna a meccseket, ítélkezni nem lehet. Sóhajtozni sem, hogy ez micsoda luxus nem kihasználni ezeket a lehetőségeket. Meg olyan butaságokat mondani, hogy nem volt ott fejben és egyéb közhelyeket. Az a játékos, aki nincs ott fejben, az nem jut el 18/16-ig a rövidítésben, pláne nem úgy, hogy közben hárít négy szettlabdát.
Bántani tehát nem ér, aggódni érte viszont kell. Sőt talán nem is kell, muszáj.
Vannak vereségek, amik jelentősen befolyásolhatják egy játékos pályafutását, és ez ilyen lehet. Taróczy Balázsnak van egy mondása, amit már számtalanszor láttam igazolódni, tudniillik, hogy ha egy fiatal játékos nem használja ki a lehetőségeit, akkor az megtörik. Marci idén másodszor volt egy meccsre egy Grand Slam torna főtáblájától, Ausztráliában is bravúros győzelmet aratott egy esélyesebb teniszező ellen a második meccsén, majd kikapott egy esélytelenebbtől a harmadikon, úgy, hogy szett és break előnye volt.
És ez a kettő így együtt sok lehet. Mert persze lehet azt gondolni, hogy tavalyhoz képest mindez előrelépés, hiszen akkor még nem járt Marci ilyen magasságokban, egy Grand Slam torna selejtezőjében el sem jutott a feljutás közelébe, de ez nem lesz egyszerű. Mert a kvalinak senki nem azért indul neki, hogy eljusson a harmadik meccsig, hanem azért, hogy feljusson a főtáblára.
Ez most sem jött össze. Viszont ahhoz, hogy legközelebb összejöjjön, most egy dolgot biztosan nem szabad tenni.
Bántani.
Wimbledon
Ki az úr a házban?
05/07/2014 21:14
Wimbledon
Petra vagy Genie
05/07/2014 09:42