azzurri

Fotó: Eurosport

Bár a női tábla mélyreható elemzéséről szóló szösszenetünkbe sajnos - bármennyire is szeretnénk -, nem tudjuk belecsempészni a Federer, Nadal, 287, nehéz sorsolás, 14-7, Söderling és 16-7 kifejezéseket, éppen ezért nem is várunk vérre menő vitát és ezerhatszáz kommentet, de reméljük, hogy legalább a képek miatt átfutjátok a posztot. :)
Szóval tavaly Serena és Venus játszották a döntőt, ők az első két kiemelt, eddig rendben is van. Nehéz eldönteni, hogy melyikük ága könnyebb, de ők Wimbledonban annyira kiemelkednek a mezőnyből, hogy nem is ez a lényeg. Hanem az, hogy Rafa időarányosan sokkal jobb teniszező, mint Federer, sőt egyenesen goat, hiszen 24 évesen és 2 hónaposan már 8 GS győzelme lehet, csak a köcsög sorsolás.
*Wimbledon
Döntők után III.
04/07/2010 17:42
(Oké, bocsi, csak arra voltam kíváncsi, hogy olvassátok-e becsülettel a posztot.)
Serena már a 16 között összecsaphat Sharapovával, a negyeddöntőben jöhet neki akár Li is (most mondhatnánk, hogy Kuznetsova vagy Radwanska, de akkor kiröhögnétek bennünket). A 8 között már a Wozniacki, Azarenka, Pennetta és Stosur alkotta csoportból válogathat, de egyikőjük sem tűnik életveszélyesnek és/vagy teljesen egészségesnek. Maradjunk annyiban, hogy ha Serena nem sérült, és a körmeinél egy halvány sugárkával jobban érdekli a torna, akkor herendi porcelánnal a fején egyensúlyozva is simán kellene döntőbe jutnia innen.
Venus ága a negyeddöntőig gyakorlatilag egy egyhetes floridai edzőmeccs-sorozat, a legnagyobb ellenfele addig Schiavone lehet, akit nagyon szeretünk, de hogy is fogalmazzunk finoman és diplomatikusan, szóval ritkán fordul elő, hogy egy női teniszező back-to-back nyeri élete első két GS trófeáját 1 hónapon belül.
Viszont Venus ágára, a másik negyedbe sorsolták a halálcsoportot, a Clijsters-Henin-Petrova-Jankovic kvartettet. Szegény Zsüzsü már a 3. körben szembetalálkozhat Petrovával, a 4. fordulóban pedig Kimmel. Aljas kis gonosz szervezők, direkt kibabráltak a belgával, hogy véletlenül se nyerjen Wimbledont, ez legalább akkora igazságtalanság, mint hogy múltkor Nadal a Lenglenen játszott, mert ott gyorsabb a salak, égbekiáltó, komolyan mondom.
(Ahhhhha, szóval még mindig olvastok, nagyon helyes!)
Az elődöntőig tehát Venusnak nem lehet gondja, ott pedig a Cli-Hen-Pet-Jan belháború győztese érkezhet, nem kizárt, hogy hullafáradtan.
A magyar lányok csúnyán belehúztak, Szávay Ági naná, hogy az élete formájában teniszező Makarovával játszik már hétfőn. Nem illik ilyet mondani, de az talán segíthet, hogy az orosz hölgy múlt héten 8 meccset játszott az eastbourne-i kvalitól a trófeáig, ami nem kevés.
A mostanában bűnrossz formában lévő Czink Melinda Radwanskával kezd, sajnos a győzelemre kábé annyi esély van, mint hogy Federer nyer egy szettet Nadal ellen a Garros döntőjében, és hogy nem lapul egy arannyal kivarrt 17-est formázó edzőzokni a táskájában.
(Csak rutinellenőrzés, nyugi.)
Nem kizárt, hogy Arn Gréta lehet a legszerencsésebb, ő ugyanis a veszélyes, de sérüléséből visszatérő Kateryna Bondarenkóval kezd.
Ja, és Safina visszalépett, visszatért a hátsérülése.
Érdekesebb első körös meccsek:
Cibulkova-Safarova
Schiavone-Dushevina
Spanyolország-Honduras
Peer-Ivanovic
Voracova-Groth
Végül pedig azoknak, akik káoszból is kihámozzák a lényeget, és képesek leszűrni az iróniát, itt van néhány kép a wimbledoni előbuliról.
Písz. :D
[gallery link="file" columns="2"]
*Wimbledon
Döntők után II.
04/07/2010 17:27
*Wimbledon
Döntők után I.
04/07/2010 16:26