Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Táblák 1.

Eurosport
Eurosport

Publikálva 18/06/2010 - 12:49 GMT+2

-

Fotó: Eurosport

Sorsoltak Wimbledonra, ugorjunk is bele a táblába, először a fiúkéba.
Ezúttal Federer kapta a könnyebb ágat (a könnyebb ág alatt értelemszerűen az elődöntőig vezető utat értjük, mert azon vitatkozni, hogy a Federer-Roddick vagy a Nadal-Murray párosítás a nehezebb-e, nem túl ésszerű).
Hasonló a helyzet, mint a Garroson, csak fordított előjellel. Ott Nadal negyedébe sorsoltak egy csomó salakost, amiért meg is kaptuk a magunkét, miszerint az nagyon nehéz ág, csak azt felejtették el többen is, hogy az a sok salakos előbb egymással játszott, és közülük végül csak Almagro jutott el Rafáig. Az igazán veszélyes ellenfelek Roger ágán voltak, bele is szaladt Söderlingbe.
Most Federer ágára sorsoltak egy csomó esélyest, füvest, magasan rangsoroltat, nevezzük őket akárhogy, csakhogy ezek közül egyetlen ember fog eljutni az elődöntőig, ahol összeakadhat a címvédővel. Az ő ágán, de az alsó negyedben van ugyanis a halálcsoport, a Djokovic-Hewitt-Roddick trió, plusz néhány veszélyes falat, mint Monfils, Llodra, Fish, Kohlschreiber, Cilic, Ljubicic, Monfils, Dent.
Elsősorban Hewitt és Roddick szívták meg, nem csak azért, mert Fed ágán vannak, nem csak azért, mert újra negyeddöntőzhetnek egymás ellen, hanem mert addig sem lesz egyszerű dolguk.
Rod már a második körben Llodrázhat, aztán jöhet Kohlschreiber, majd Cilicék nyolcadából valaki. Hewitt már 3. körben összefuthat Monfilsszal. Djokovicnak jelenlegi formáját nézve a negyeddöntőig is vért kell izzadnia, első kör Olivier Rochus, második akár Dent, aztán negyedik körben a Hewitt-Monfils féle nyolcad.
Roger behúzta maga mellé sorozatban harmadszor is Fallát (Garros, Halle, Wimbledon), és nehéz tippelni, hogy ki tudná megszorongatni a neggyeddöntőig. Davydenko a legnagyobb név a negyedében (az orosz már a 2. körben Andrejevvel játszhat), de ő némi meccshiánnyal küzd. Összefuthat még Lopezzel, Berdychhel, Schüttlerrel, Wawrinkával. Közülük Berdych lehet talán igazán veszélyes Federerre. De ettől még Grand Slam tornán, füvön, első kiemeltként, ezzel a sorsolással szinte kötelező az elődöntő. Aztán majd meglátjuk.
Az alsó ágon Nadal és Murray elődöntőzhetnek. A világelső Nishikorival kezd, aztán jöhet Blake, majd a 3. körben Gulbis, 4. fordulóban a Youzhny-Isner nyolcadból valaki. Negyeddöntőben pedig már Söderling borzolhatja a Rafa-fanok idegeit, a svéd előszeretettel üt ki világelsőket GS tornán a 16 vagy a 8 között.
Rafa segítségére lehet viszont, hogy nehéznek tűnő ellenfeleinek is nehéz ellenfelekkel kell szembenézniük, gondoljunk csak az Isner-Mahut, vagy a Youzhny-Sela első körös meccsekre. Söderling Gineprit kapta elsőre, ami trükkös, de utána elméletileg simán el kellene jutnia Rafáig.
Murray negyede nem túl brutális, az első komolyabb ellenfél a negyedik körben jöhet a Ferrero-Querry nyolcadból, ráadásul az ő negyedében kevés az igazán veszélyes füves teniszező, a legnagyobb nevek Verdasco és Tsonga.
Mint mindig, most is ki kell emelnünk néhány sláger párosítást az első körből.
Istomin-Wawrinka
Ferrero-Malisse
Stakhovksy-Querry
Kiefer-Ferrer
Youzhny-Sela
Isner-Mahut
Söderling-Ginepri
picture

wimb

Fotó: Eurosport

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés