roger-federer-wimbledon-champion-2007

Fotó: Eurosport

Sokáig úgy tűnt, hogy a Zvonareva, Kvitova, Pironkova trióhoz a fiúk részéről csatlakozik Berdych, Tsonga és Robin, a Trikótépegető meg megmarad bajnoknak, mint Serena, de aztán  majdnem minden másként alakult. Úgy gondolom minden tekintetben a lányok számára lett volna hízelgő,  de mivel Rafa és Andy fordított, így aztán ahelyett, hogy azon meditálnánk, ki kinek lesz a párja, vagy mikor kapott ki utoljára egy napon Rafa és Roger, mindössze azzal kell foglalkoznunk, hogy miért kapott ki Roger.
A válasz egyfelől egyszerű, hiszen azért a mert ez egy ilyen játék közhellyel el is intézhetnénk mindent, csak az a bökkenő, hogy az elmúlt öt-hat-hét évben ez nem egy ilyen játék volt.
*Wimbledon
Döntők után III.
04/07/2010 17:42
Az, hogy Roger Federer két egymást követő Grand Slam tornán ne jusson elődöntőbe, ráadásul úgy, hogy az egyik Wimbledon, az nem volt jellemző erre a sportágra. Még akkor sem, ha szerintem bőven benne volt a levegőben, hogy itt most a kiváló formában lévő Berdych ma legyőzheti, mint ahogyan ugyanez igaz volt a Garrosra és Söderlingre is. Ő maga tette oda a lécet, ahova tette, vagy ahogyan tavaly januárban mondta, ő kreálta azt a bizonyos szörnyeteget, és az a szörnyeteg, az most felfalta, ugyanúgy, ahogyan akkor Rafa ellen a melbourne-i döntőben.
Teljesen világos volt már régóta, hogy a dolgok nem mehetnek úgy a végtelenségig, ahogyan mentek, akkor sem mehettek volna, ha ez a Roger ugyanaz a Roger lett volna, mint mondjuk a legjobb éveiben volt. Mert ha ugyanaz lenne, a többiek akkor is ugyanúgy fejlődtek volna, mint ahogyan fejlődtek így is.
Ő és Rafa emelt legalább egy tucat játékost arra a szintre, ahol most vannak, és hosszú távon ugyan azt gondolom, hogy még mindig ők a jobbak, de nem annyival, hogy egy-egy meccsen ezek a játékosok ne lephessék meg őket.
Vagy csak őt nem tudom, lehet a többes szám sértő a Rafa rajongókra nézve. Rafára ugyanis biztosan nem.
Manapság már nem az ő kezében, vagy az ő kezeikben van az összes kártya. Már nem úgy néz ki minden, hogy ha ők hoznak egy jó közepes teljesítményt, akkor legyőzhetetlenek. A legjobbjuk, azt hiszem még most is elég mindenki ellen, de ha ebből a tiz-tizenöt játékosból rukkol elő valaki a legjobbjával, akkor bizony az ő erős közepes játékuk már kevés.
Vagy nem mindig elég.
Ennyi történt ma, hogy mi lesz eztán, arról majd holnap.
Ahhoz még át kell picit gondolnom a dolgokat, mint ahogyan azt hiszem Rogernek is.  Azon túl, hogy csak harmadik lesz hétfőtől.
*Wimbledon
Döntők után II.
04/07/2010 17:27
*Wimbledon
Döntők után I.
04/07/2010 16:26