wickmayer-malisse

Fotó: Eurosport

Ahogy azt már többször megírtuk, két belgát, Wickmayert és Malisse-t eltiltottak egy évre, a doppingszabályok megsértéséért. Anélkül, hogy az egész ügyet leírnám újra, elég legyen annyi, hogy mindkettőjüket anélkül tiltották el, hogy valaha pozitív tesztet produkáltak volna.
A szokásos védekezések most nem hiszem, hogy fontosak, mindenki tudja, mennyi munkájuk veszett oda, azt is, hogy Malisse pályafutásának lehet, hogy vége, estébe. Mindezek most nem fontosak.
Tenisz
Bautista Agut - "Az apaság visszaadta a szüleim halálakor elveszített köteléket" - Players' Voice
25 PERC
A fontos az az, hogy felfogadták ügyvédnek Jean-Louis Dupont, aki annak idején annak a Jean-Marc Bosmannak volt az ügyvédje, aki 95-ben felforgatta a futball világát. Miattuk játszhat ma háromnál több külföldi egy csapatban, miattuk igazolhat szabadon minden futballista, akinek lejárt a szerződése.
És ezek ellen az Európai Bírósági döntések ellen fondorlatoskodik Joseph Blatter mind a mai napig, a maga 6+5-ös tervével. Miattuk tekintik a focistákat normális munkavállalóknak Európa szerte.
Szóval Jean-Lous Dupont elvállalta a belgák ügyét, ami innentől hirtelen nagyon érdekessé vált. Mert az ugye egy dolog, hogy létezik a WADA-nak egy szabálya, mely szerint minden egyes sportoló három hónapra előre köteles megadni tartózkodási helyét, órára, percre (amit aztán telefonon vagy mailben módosíthat), de az is nyilvánvaló, hogy mindez azért sérti a sportolók személyes szabadságjogait.
Jó persze nem kötelező teniszezőnek/atlétának/mittudoménminek menni.
Első lendülettel a CAS-hoz fellebbeznek, mivel a Nemzetközi Sportdöntőbíróság az a szerv, amelyik ilyen esetekben elsőfokon eljár, de elmennek egészen Strasbourgig, ha kell. És itt válik a dolog érdekessé. Hiszen a CAS-nál borítékolható az elutasítás, hiszen őket (mármint a CAS-t) ugyanúgy a NOB pénzeli, mint a WADA-t. Meg egyébként is, ezt a kártyát, már kijátszották páran.
Tovább még nem nagyon ment senki.
Pláne nem olyan ügyvéddel, mint Dupont.
Aki egyébként Tom Boonent is védte.
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo: Evans - Hurkacz összefoglaló
16 ÓRA
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo: Rublev - Caruso összefoglaló
16 ÓRA