Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Magabiztos játékkal abszolválta a két részes felvonást Fucsovics Márton az első fordulóban

Fonyódi Tamás

Publikálva 05/07/2023 - 23:19 GMT+2

Kedden délben kezdte a Tallon Griekspoor elleni mérkőzését Fucsovics Márton, és szerda este 9-kor fejezte be, pedig kevesebb, mint két órára volt szüksége a továbbjutáshoz. Az első két játszmában kétszer, a harmadikban egyszer, de a legjobbkor tudott breakelni, míg adogatóként összesen egyszer ingott meg, így nem fért kétség a győzelméhez. A mérkőzés után adott interjút nekünk.

Fucsovics Márton: „Az volt a célom, hogy minél hosszabb ideig pályán tartsam a labdát”

Gratulálunk a győzelemhez. Bruttó másfél napig tartott a mérkőzésed. Nagyon jól indult az eleje, de jött az eső tegnap. Mennyire zavart téged hogy félbe kellett szakítani akkor, amikor ennyire lendületben voltál?
Köszönöm a gratulációt. Valóban nagyon jól indult tegnap a mérkőzés, és úgy éreztem, hogy ha akkor be tudtuk volna fejezni, akkor is három játszmában nyertem volna. Ennek ellenére ma is motiváltan jöttem ki, és örülök, hogy sikerült rövidre zárni a mérkőzést.
Kívülről úgy tűnt, hogy végig uralni tudtad a játékot, annak ellenére, hogy egy nagyon nagyokat ütő játékos volt az ellenfeled. A nyeséseiddel viszont elég jól szét tudtad őt szedni. Belül is úgy érezted, hogy te irányítasz?
Igen, már az első labdamenettől kezdve azt éreztem, hogy én jobban benne vagyok a mérkőzésben, mint az ellenfelem. Nagyon jól ismerem Tallon játékát. Tudtam, hogy nagyokat szervál és nagy alapütései vannak. Volt is néhány szép nyerője. Az volt a célom, hogy minél hosszabb ideig pályán tartsam a labdát, és próbáljam kicsit szétszedni a nyeséseimmel, és szerencsére ez össze is jött.
Tavaly a körülmények miatt elég motiválatlanul játszottál itt az első fordulóban, most viszont úgy tűnik komoly ambíciókkal érkeztél. Hogy érzed magad fizikailag és mentálisan?
Nagyon jól érzem magam minden tekintetben. Szerencsére nem vett ki belőlem sokat a mérkőzés, összesen kevesebb, mint két órát töltöttem a pályán. Egy jó kis edzésnek felelt meg. Az, hogy hogyan tovább, majd meglátjuk, de jól sikerült a felkészülésem és abszolút motivált vagyok.
Marcos Giron lesz az ellenfeled a következő fordulóban, aki ellen ugyanúgy egyszer játszottál és nyertél, mint Griekspoor ellen. Mennyire ismered a játékát?
Jól ismerem Marcost. Sokat edzettem vele. Azt gondolom, hogy egy nagyon jó játékos, de az adogatásai nincsenek olyan szinten, mint Griekspooré, így remélhetőleg tudok rajta fogást találni. Mindenesetre arra számítok, hogy hosszabb labdameneteket kell játszanom ellene, meg kell próbálnom őt is egy kicsit szétszedni, és akkor jól jöhetek ki a mérkőzésből.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés