Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Nem jött össze a Fucsovics-bravúr Medvedev ellen, a magyar teniszező sérüléssel búcsúzik Wimbledontól

Eurosport Magyarország

Frissítve 08/07/2023 - 18:48 GMT+2

Wimbledon - Fucsovics Márton szombaton a wimbledoni teniszbajnokság harmadik fordulójában a korábbi világelső, orosz Danill Medvedev ellen lépett pályára, ahol az első szettet ugyan elhozta a harmadik kiemelt orra elől, végül búcsúzott a tornától. A közönség a magyar teniszezőnek szurkolt, akit a negyedik szettben ápolni is kellett.

"Ehhez repülni kellett!" Fucsovics Márton káprázatos vetődése Medvedev ellen

A magyar teniszező kétnapos meccset vívott a nyitókörben a 28. helyen kiemelt holland Tallon Griekspoorral, az esőzések miatt, és hasonlóan járt az amerikai Marcos Gironnal (65.) is. A találkozó csütörtökön estefelé kezdődött, sötétedés miatt félbeszakadt, és másnap 7:6 (7-2), 6:3, 4:6-os állásról folytatódott, azaz a 31 éves magyarnak már csak egy szett hiányzott a győzelemhez, ami végül egy 3 óra 38 perces csata végén meg is lett neki. A sorsolás a következő körben a harmadik kiemeltet, Daniil Medvedevet sodorta az útjába.
Medvedevnek némileg könnyebb dolga volt eddig a tornán, két háromszettes találkozó (Fery és Mannarino) után érkezett meg, ő összesen 4 órát és 32 percet töltött a pályán, míg Fucsovics már 5 óra 32 percnél járt a találkozójuk előtt. Kettejük mérlegét tekintve: eddig összesen négyszer találkoztak, ebből háromszor Medvedev, egyszer pedig Fucsovics győzött. A magyar teniszező sikere egyébként pont egy Grand Slamen jött össze, a 2020-as Roland Garroson ejtette ki Medvedevet az első fordulóban.
A szombati meccset Fucsovics kezdte jobban, egy gyors brékelőnnyel borzolta a kedélyeket a zárt tetős 1. pályán, ahol ezúttal nem kellett az esőzések miatt aggódniuk. Az első szettben az egyébként remekül adogató Medvedev nem talált fogást a hihetetlenül stablian játszó Fucsovicson, aki 37 perc alatt elhozta az első játszmát. Amellett, hogy Fucsovics magabiztosan és pontosan játszott, néhol szemet gyönyörködtető labdameneteket is láthattunk a meccsen.
picture

"Ehhez repülni kellett!" Fucsovics Márton káprázatos vetődése Medvedev ellen

A folytatásban Medvedev megrázta magát, és 4:1-re ellépett Fucsovicstól, akinek két játékban is volt bréklabdája, de ebben a játszmában nem tudta ráerőltetni az akaratát az oroszra, aki 6:3-mal egyenített a szettek tekintetében.
A harmadik játszma rosszul kezdődött Fucsovics számára, egyből elveszítette az adogatását, de nem szakadt le nagyon Medvedevről, aki nagyon pontos adogatásokkal igyekezett megszerezni az előnyt a folytatásra. A végén Fucsovics az adogatásánál még szettlabdát is hárított, így feljött 4:5-re, de Medvedev a saját szervagémjébe nem hibázott bele, és előnyben fordult a negyedik játszmára.
Az első három szettben egy-egy brék döntött, a negyedikben viszont több kulcspillanat is volt, köztük egy sérülés: Fucsovics elveszítette az adogatását 1:1-es állásnál, majd ápolást kért. A jobb bokáját gondosan rögzítették, igyekezett folytatni a mérkőzést, és bár láthatóan fájdalmai voltak, bicegett is a pályán, három parádés játékkal meccsben tartotta magát, sőt, még egy bréklabdáig is eljutott.
A szett végén a magyar srác adogathatott a meccsben maradásért - a közönség legnagyobb örömére -, amit Fucsovics úgy hálált meg, hogy két meccslabdát is hárítva, látványos játékkal hozta az adogatását. A közönség állva tapsolta meg Fucsovics erőfeszítéseit, aki az utolsó gémben is hárított meccslabdát, de az orosz adogatásai végül eldöntötték a találkozót, Fucsovics 6:4, 3:6, 4:6, 4:6-ra kikapott Medvedevtől.
picture

Tapsvihar Londonban - Fucsovics a kitartásával megnyerte a közönséget, de a meccset Medvedev vitte

"Márton játszott már negyeddöntőt Wimbledonban, én még nem, nagyon nehéz volt ellene játszani" - nyilatkozta Medvedev a meccs utáni interjújában. "Nagyon nehéz ellenfél, remélhetőleg nagyon sok mérkőzést játszunk majd még egymás ellen" - folytatta.
Medvedev ellenfele a legjobb 16 között az amerikai Tommy Pault egy fordulatos, közel négyórás csatában búcsúztató cseh Jiri Lehecka lesz.
Fucsovics hatodszor főtáblás a füvespályás Grand Slam-tornán, eddigi legjobbja a 2021-es negyeddöntős szereplés volt.
picture

Szuper kezdés, csodaröpte, sérülés, vastaps - Fucsovics hősies küzelme Medvedev ellen

Nézd vissza a találkozót teljes egészében, reklámok nélkül!

A wimbledoni tenisztorna összes mérkőzése élőben, visszanézhetően és reklámmentesen követhező az eurosport.hu-n és az Eurosport applikációban.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés