A 16 éves játékos lehetett volna az első magyar, aki egyesben a junior nők között diadalmaskodik Londonban, a férfiaknál Fucsovics Márton 2010-ben elhódította a trófeát. Udvardy - akinek nővére, Panna a felnőtteknél a múlt héten a második fordulóig jutott a Church Roadon - összesen három szettet vesztett a fináléig.
A döntőben vele szemben álló, elsőként rangsorolt Liv Hovde a junior rangsorban negyedik, a felnőtteknél pedig az 1000. helyen áll. Kettejük első találkozójának a favoritja egyértelműen a szintén 16 esztendős amerikai volt, aki egyetlen szettet vesztett csak a döntőig vezető úton. A texasi tinédzsernek ugyanakkor "rezgett a léc" a harmadik fordulóban, amikor csak meccslabdát hárítva jutott túl kanadai riválisán.
A fináléval Udvardy számára egyben eldőlt, hogy nem vehet részt a jövő heti budapesti WTA-tornán, mert bár szabadkártyát kapott a selejtezőre, de azt ezen a hétvégén rendezik, ő pedig a londoni végjáték miatt nem ér haza a kvalifikációra.
Wimbledon
Jabeur: "Talán még nem állok készen arra, hogy Grand Slam-tornagyőztes legyek"
10/07/2022 - 09:07
A százéves centerpályán rendezett döntő első szettje öt bréket hozott, Udvardy 2:4 után elvette Hovde adogatását, de a sajátját nem tudta hozni, és 31 perc elteltével szetthátrányba került. A folytatás hasonlóan intenzív és változatos küzdelmet hozott, de továbbra is egymást követték a bizonytalan adogatógémek. Az öt brékből álló sorozatot az amerikai a legrosszabbkor törte meg, mivel egy sikeres szervagémmel 5:3-ra elhúzott. Ekkor a magyar még hozott egy játékot, Hovde diadalát azonban már nem tudta megakadályozni. A találkozó 1 óra 12 percig tartott.
Eddig három magyar tudta megnyerni valamelyik Grand Slam-torna női juniorversenyét: Kapros Anikó 2000-ben Melbourne-ben, Szávay Ágnes 2005-ben Párizsban, Gálfi Dalma pedig 2015-ben New Yorkban.

Eredmény, döntő:

  • Liv Hovde (amerikai, 1.)-Udvardy Luca (7.) 6:3, 6:4

    Forrás: MTI
Wimbledon
Meglepetésre egy orosz születésű, kazah teniszező nyerte a női tornát Wimbledonban
09/07/2022 - 15:14
Wimbledon
Udvardy Luca elképesztő ponttal örvendeztette meg a wimbledoni közönéget
09/07/2022 - 12:55