Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Gálfi Dalma: „Szoknom kell még a Grand Slam-szituációkat”

Sergő Z. András

Publikálva 30/06/2022 - 09:13 GMT+2

Miután élete első Grand Slam-meccsét megnyerte hétfőn, Gálfi Dalma vereséget szenvedett a wimbledoni torna második fordulójában. A szlovén Kaja Juvan elleni két játszmás vereség első szettjét kis híján megnyerte a magyar lány. A hullámvasútszerű kezdésről, az össz-wimbledoni élményekről és a közeljövő terveiről kérdeztük.

Gálfi Dalma (Fotó: Jimmie48 - j48tennis.net)

Fotó: From Official Website

Múltkor említetted, hogy egy kisebb sérülés miatt kellett bekötni a térdedet. Hogy működött ma? Mennyire zavart a játékban?
Még mindig nem érzem 100 %-osnak, ez meglátszódhatott a mozgásomon is. És mivel a térdem sérült, mostanában extra szerepet kapnak a közelítőim. A bal közelítő izmom is eléggé be volt állva, ez korlátozott a mozgásban. Így próbáltam kihozni magamból ma a maximumot, sajnos így sikerült.
Az első játszma kisebb hullámvasút volt. Rögtön elvesztettél három játékot, majd nyertél ötöt. Innen három játszmalabdáról veszítetted el az első szettet. Mi történt a kezdésnél, és hogy sikerült folytatni ilyen jól?
Már a meccs előtti szituációk is nehezek voltak. Az utolsó pillanatban tettek át minket másik pályára, alig volt időnk bemelegíteni. A napközbeni esőszünet is nehéz volt, nagyon sokat kellett várni. Utána pedig nagyon lassú volt a pálya. Az sem volt biztos, hogy pályára megyünk ma. Emiatt kicsit nehezebb volt bemelegedni, meg kellett szokni, hogy most tényleg meccset játszunk…
Gondolom, nehezen érintett, hogy egy ilyen fordítás után elvesztetted az első szettet…
Három szettlabda után nyilván nehéz veszíteni. Azért is mentem ki a játszma után a mosdóba, hogy kicsit összeszedjem a gondolataimat. A második szett elején azt hittem, még vissza tudok jönni, de aztán az ellenfél is rákapcsolt, nem nagyon adott hibát. Meg is néztem a statisztikát: sokkal több ki nem kényszerített hibám volt, mint neki. Ez valószínűleg kulcsfontosságú különbség volt.
picture

Gálfi Dalma búcsúzott a wimbledoni teniszbajnokság női versenyétől - videó

Második szett 1-2-nél veszítetted el az adogatásodat. Ott már érezted, hogy itt nem lesz győzelem?
Abszolút nem. Nálam akkor van vége a meccsnek, amikor kezet fogunk a hálónál. Próbálkoztam ott még azért visszatérni, de füves pályán ez különösen nehéz.
Azért soha rosszabb első Wimbledont…
Igen, nagyon örülök, hogy hétfőn sikerült nyerni egy meccset, és a mai is nyerhető lett volna 100 %-os fizikai állapotban. Szokni kell az ilyen nagy tornák szituációit is, mégiscsak ez volt életem harmadik Grand Slam-főtáblája. Még nem vagyok elég tapasztalt, de remélhetőleg hamar bele fogok szokni, és mindenre fel leszek készülve.
Párosban még csak csütörtökön kezdesz, de mi lesz Wimbledon után? Amíg lehet, visszatérsz salakra?
Igen, két helyre még mindenképpen visszatérek. A következő két hétben indulok egyen Franciaországban, és nyilván ott leszek a budapesti WTA-tornán is július közepén.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés