Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Wimbledon, 1. nap: Két magyar is a továbbjutók között, négyben nyert a címvédő Djokovic - Élő közvetítés

Eurosport Magyarország

Frissítve 27/06/2022 - 23:29 GMT+2

A hétfői, első játéknapon pályára lép többek között Novak Djokovic, Fucsovics Márton, Bondár Anna, Gálfi Dalma és Udvardy Panna is Wimbledonban. Cikkünket folyamatosan frissítjük. Kövessétek a füvespályás Grand Slam mérkőzéseit az Eurosport 2-n, az eurosport.hu-n vagy az Eurosport Applikációban!

Novak Djokovic

Fotó: AFP

23:20 - Az első játéknap eredményei

Zárjuk élő közvetítésünket a wimbledoni torna nyitónapjáról, de ha minden hétfői eredményre kíváncsiak vagytok, KATTINSATOK IDE! Holnap is várunk titeket a képernyők elé!
picture

Novak Djokovic

Fotó: AFP


Négyszettes győzelemmel rajtolt a korábbi kétszeres bajnok Murray

picture

Négyszettes győzelemmel rajtolt a korábbi kétszeres bajnok Murray

Eredmény, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
férfiak:
  • Andy Murray (brit)-James Duckworth (ausztrál) 4:6, 6:3, 6:2, 6:4

Sinner háromszoros Grand Slam-bajnokot vert az első körben

picture

Sinner háromszoros Grand Slam-bajnokot búcsúztatott az első körben

Eredmény, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
férfiak:
  • Jannik Sinner (olasz, 10.)-Stan Wawrinka (svájci) 7:5, 4:6, 6:3, 6:2

Gálfi Dalma: Ki tudtam hozni magamból a maximumot

Első körös győzelme után Gálfi Dalma exkluzív interjút adott az Eurosportnak, Sergő Z. András kollégánknak azt is elárulta, hogy megsérült az első edzésén.
Gratulálunk első Grand Slam-főtáblás győzelmedhez, de talán mondhatjuk, múltheti 100,000-es ITF-tornagyőzelmed után ott folytattad, ahol abbahagytad…
"Azért ez elég más volt. Grand Slam-tornán mindig más játszani. Illetve, amit még nem mondtam sehol:
az első edzésen a múlt héten kifordult a térdem, azért volt most is bekötve. Még egyáltalán nem 100%-os az egészségi állapotom.
Úgy mentem fel a pályára, hogy szeretném végigjátszani a meccset, és meglátjuk, mi lesz. Ennek ellenére ki tudtam hozni magamból a maximumot, és ennek nagyon örülök."
Mi az hogy!? Már az első játszmát is majdnem megnyerted! Mi kellett ahhoz, hogy az ilyen éppen elvesztett első után megnyerd a másik kettőt?
"Füvön talán gyakrabban meg tud fordulni a meccs, ha bízom a szervámban, és jól is adogatok. Talán ebben sikerült a legtöbbet javítani a második játszmára. Emellett a returnök is jobban mentek, itt már sikerült breaklabdához és breakhez is jutni."
A következő körben a szlovén Kaja Juvan lesz az ellenfél. Egyszer már megverted Billie Jean King-kupán, de 64 között egy Grand Slam-tornán már nincs könnyű ellenfél.
"Ez valóban így van. Még a kvalifikációból érkezők sem nevezhetők annak, hiszen három meccs van már mögöttük. Juvan pedig jó játékos, ráadásul magasan jegyzett játékosokat ver. Jó formában van, most is (Beatriz) Haddad Maiát verte, aki pedig két nagy WTA-tornát is nyert a mostani füves szezonban. Nehéz lesz, de remélem a legjobbakat."

21:31 - Fucsovics Márton az első fordulóban búcsúzott

Fucsovics Márton sima három szettben, 1 óra 24 perces meccsen kikapott a kazah Alexander Bubliktól az első fordulóban, hétfőn.
picture

Fucsovics nem tudta felvenni a versenyt Bublikkal, másfél óra alatt kapott ki

Eredmények, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
férfiak:
  • Alexander Bublik (kazah)-Fucsovics Márton 6:1, 6:2, 6:4
(MTI)

21:26 - Gálfi és Udvardy is továbbjutott az első fordulóból

Eredmények, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
nők:
  • Gálfi Dalma-Maddison Inglis (ausztrál) 5:7, 6:3, 6:4
  • Udvardy Panna-Tamara Zidansek (szlovén) 6:4, 7:6 (7-1)
(MTI)

Emma Raducanu elbírta a nyomást, centerpályás győzelemmel kezdett

picture

Emma Raducanu elbírta a nyomást, centerpályás győzelemmel kezdett


Carlos Alcaraz négyórás meccsen harcolta ki a továbbjutást

picture

Wimbledon: Alcaraz négyórás meccsen harcolta ki a továbbjutást


Már pályán Udvardy Panna is, őt itt nézhetitek:


Itt követhetitek Gálfi Dalma meccsét élőben!


19:15 - Megvan az első nagynevű kieső, Hurkacz őrült csatában búcsúzott

picture

Davidovich Fokina maratoni meccsen ütötte ki a hallei bajnokot

Eredmény, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
férfiak:
  • Davidovich Fokina (spanyol)-Hurkacz (lengyel, 7.) 7:6 (7-4), 6:4, 5:7, 2:6, 7:6 (10-8)

17:44 - Továbbment az első körből a címvédő Djokovic

picture

Idén is Djokovic-győzelemmel avatták fel a centerpályát Wimbledonban

Eredmény, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
férfiak:
  • Djokovic (szerb, 1.)-Kwon (dél-koreai) 6:3, 3:6, 6:3, 6:4

17:08 - Bondár Anna: A legszorosabb vereség egyben a legfájóbb is, nagyon közel voltam a győzelemhez

Bondár Anna első fordulós veresége után exkluzív interjút adott az Eurosportnak, Szegedi Kristóf kollégánk kérdésére elárulta, min múlott a továbbjutás, és mit vár a párostornától.
Nincs nagy szerencséd a sorsolásokkal Grand Slam-tornán, megint kiemelt ellenfelet kaptál és igaz, nem jött össze az első győzelem, de most voltál a legközelebb hozzá. Hogy érzed, mi hiányzott ma a sikerhez?
"A legszorosabb vereség egyben a legfájóbb is, nagyon közel voltam a győzelemhez. A döntő szettben sikerült visszajönni breakhátrányból, sőt volt lehetőségem 4:4-nél a vezetést is megszerezni, de nem jól játszottam meg a kulcsfontosságú labdamenetet. Ha az meglett volna, akkor kérdés Kalinina milyen lelkiállapotban állt volna oda a mérkőzésben maradásért adogatni.
Összességében viszont nem vagyok elégedetlen, nem támasztottam magam elé irreális elvárásokat, a tapasztalatszerzés volt most az elsődleges cél. Évről-évre szeretnék építkezni, ez a torna most ennek egy állomása volt és nem gondoltam, hogy ilyen közel kerülhetek majd a győzelemhez,
viszont tényleg nagyon kevés hiányzott egy kiemelt teniszező megveréséhez itt, Wimbledonban.
Mindamellett keveset készültem erre a borításra, korábban sem játszottam sokat füvön, tanulni kell még a játékot itt."
Az 1. játszma végefelé érkezett az esőszünet, de utána gyorsan behúztad az első szettet, mi változott a 2. játszmára? Mi járt a fejedben az esőszünet alatt?
"Jól kezdtem a meccset, korán előnybe kerültem, aztán visszajött Kalinina és próbáltam nem pánikolni a szünet miatt és fejben egyben maradni a folytatásra. Jól is sikerült a visszarázódás, gyorsan hoztam a szervámat és utána elvettem az ellenfelét, utána viszont feljavult Kalinina játéka és sajnos nem tudtam elvenni a szerváját a 2. szettben. Összességében viszont nem volt komoly hatása az esőszünetnek a mérkőzés végkimenetelére."
A 7-es pálya első meccsét játszottad rengeteg magyar néző buzdítása mellett, ha most nem fókuszálunk az eredményre, hogyan érezted magad életed első wimbledoni főtáblás mérkőzésén?
"Valóban nagyon sokan szurkoltak nekem, ami jól esett és nagy lökést adott nekem, a nehéz pillanatokban különösen jól esett a bíztatás. Ez is kellett ahhoz, hogy szépen fokozatosan elhiggyem azt, meglehet nyerni ezt a mérkőzést. Küzdöttem a döntő szettben, a többség nekem drukkolt és 4:4-nél éreztem is az esélyt. Most nem jött össze, de a torna folytatódik. Sajnos párosban sem volt túl nagy szerencsém a sorsolással, az 1. kiemelt Mertens-Zhang párost kaptuk, de megpróbáljuk megszorítani őket."

"Tavaly ilyenkor a visszavonuláson gondolkoztam" - Wawrinka elárulta, miért tért vissza a pályára


11 mérkőzés már véget is ért az első fordulóból

A férfiaknál Tommy Paul, Jaume Munar, Quentin Halys és Francis Tiafoe jutott tovább, míg a hölgyeknél pedig Lesia Tsurenko, Alison Riske, Maja Chwalinska, Ons Jabeur és a Bondár Annát legyőző Anhelina Kalinina lesz ott a második körben már biztosan.

15:39 - Bondár Anna kiesett az első fordulóban

Eredmény:
női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):
  • Anhelina Kalinina (ukrán, 29.)-Bondár Anna 4:6, 6:2, 6:4

Eső miatt félbeszakadtak az első fordulós mérkőzések - köztük Bondár Annáé is

A női világranglistán elfoglalt 64. helyével a legjobb magyarnak számító játékos Anhelina Kalininával (34.) csap össze. Első találkozójuk a gyors borításhoz képest hosszú labdamenetekkel indult, majd a szeghalmi születésű játékos elvette a 29. helyen kiemelt ellenfél szerváját (2:0), de az ukrán visszabrékelt. Az első wimbledoni főtábláján szereplő magyar nem jött zavarba, egy csodás ejtéssel semmire brékelte ismét Kalininát, ám ezt követően újra elbukta az adogatását. A szintén 25 éves ellenfél 2:3-nál a mérkőzés során először hozta a szerváját, és kiegyenlített.
Az összecsapás 4:4-re állt, amikor elkezdett szemerkélni az eső, és a szervezők alighanem tartósabb csapadékra számítanak, mivel a labdaszedők ráhúzták a pályára a gyepet védő, hatalmas műanyag paplant.
A nap folyamán a kiírás szerint az öt főtáblás magyarból Gálfi Dalma (89.), Udvardy Panna (100.) és Fucsovics Márton (59.) is megkezdi szereplését, míg Balázs Attila (331.) kedden lép pályára Londonban.
(MTI)

DJOKOVIC, MURRAY ÉS FUCSOVICS IS PÁLYÁN A WIMBLEDONI TORNA NYITÓNAPJÁN


MINDENT WIMBLEDONRÓL - MENETREND, TÖRTÉNELEM, GYŐZTESEK, KITILTÁS, PONTTALANSÁG, NAGY HIÁNYZÓK ÉS NAGY ESÉLYESEK

Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés