Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovic hetedszer, vagy Kyrgios először? Nézd velünk élőben a szerb és az ausztrál wimbledoni döntőjét az Eurosport 2-n és az eurosport.hu-n!

N. Djokovic vs N. Kyrgios | Wimbledon
Férfi egyes | Dönto | 10.07.2022 | Centre Court
Befejezett
N. Djokovic (1)
4
6
6
77

N. Kyrgios
6
3
4
63
Élő
Élő frissítések
Péter Babos

Frissítve 10/07/2022 - 15:17 GMT+2


Szerintetek mennyi lesz a végeredmény?
A legtöbben szoros Djokovic győzelmet vártok tippjátékunk résztvevői közül, a legtöbb tipp azonban arra érkezett, hogy Kyrgios nyer 5 játszmában. Mondjuk ez Wimbledonban nem könnyű, 10 ötjátszmás meccsből 9-et megnyert a szerb. 2006-ban kapott ki először és utoljára.
Hogy ki nyeri a wimbledoni döntőt, egyelőre nem tudjuk. Az azonban már biztos, hogy az Eurosport wimbledoni tippjátékát IMPOSZTOR nevű játékosunk nyerte, jutalma egy stúdiólátogatás a US Open alatt. Gyertek velünk ti is a következő Grand Slam-tornán!
A címvédő Novak Djokovic és a Grand Slam-döntőben életében először szereplő Nick Kyrgios találkozójától joggal várhatunk ínycsiklandozó partit.„Nyilvánvaló, hogy papíron Novak Djokovic a favorit, de Nick Kyrgios adogat talán a legjobban Pete Sampras óta” – nyilatkozta Mats Wilander, az Eurosport szakértője. „Nagyon nehéz megérteni, hogy Djokovic hogyan fog annyi sikeres ritörnt produkálni, de Djokovicról beszélünk, ő ilyen.”
A szerb a 32. GS-fináléjára készülhet, azt viszont nehéz elhinni, pedig így van, hogy az ausztrálnak eddig egy Ausztrál Open-negyeddöntő a legjobb eredménye major-tornán, még 2015-ből. Az meg pláne furcsa, hogy eddigi két összecsapásuk közül mind a kettőt Kyrgios nyerte meg. 2017-ben futottak össze kétszer élesben, mondjuk keménypályán.
A világranglista 3. helyezettje, de Wimbledon idei első kiemeltje zsinórban a negyedik wimbledoni címét és összességében a hetedik londoni GS-sikerére hajt, amivel egy szintre kerülne az amerikai Pete Samprasszal, és egy győzelemre megközelítené Roger Federert (8).
„Szerintem minden Kyrgioson és azon múlik, hogyan adogat. Ha jó szerválós napja lesz, akkor van esélye. Az alapvonalról nagyon nehéz dolga lesz Kyrgiosnak. Igen, Djokovic a favorit, de azt szeretnénk, ha Kyrgios remekül játszana, hogy egy nagyszerű döntőt láthassunk.” – ezt is Wilander nyilatkozta.
Nem vitatkozunk vele.
picture

Fotó: Getty Images