Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

„Ilyen tré módon befejezni egy meccset!?” – McEnroe kiakadt Fokina végzetes hibáján

Kálmán Laci

Publikálva 30/06/2022 - 16:52 GMT+2

Elveszíteni egy mérkőzést sokféleképpen lehet. Simán, szoros meccsben, egy kettős hibával, egy remegős, kajla ütéssel vagy akár egy hálóról lecsorgó labdával. Ahogy Alejandro Davidovich Fokina elbukta a wimbledoni második körös meccsét Jiry Vesely ellen, az egyrészt iszonyúan fájó lehet, viszont nem okolhat senki mást érte, csak magát. Szegény hosszú percekig nem tért magához a dermedtségből.

Alejandro Davidovich Fokina

Fotó: Eurosport

Amikor kihajítasz a kukába négy óra kőkemény küzdést és szenvedést.
Drámai véget értek szerda este Alejandro Davidovich Fokina wimbledoni álmai, a spanyol ugyanis meglehetősen extrém módon búcsúzott a küzdelmektől.
Történt ugyanis, hogy a Jiry Vesely elleni mérkőzés döntő pillanatában elvesztette a fejét, és egy rontás után világgá ütötte a labdát, ki egészen a stadionból. A székbíró, aki jelen esetben az a Carlos Ramos volt, aki minden szabályt betűről-betűre betart, ezúttal is tette a dolgát, és megbüntette a spanyolt, akinek ez a továbbjutásába került.
Mindez a 17-es pályán történt, az ötödik szett rövidítésében jártunk, és 8-7 volt Vesely javára. Davidovich Fokina ekkor a hálóba ütött egy tenyerest, amivel a cseh 9-7-es előnybe került a tízes tie-breakben.
Ekkor a rettenetesen irritált spanyol, megfeledkezve mindenről fogta a labdaszedőtől kapott labdát és elütötte, amilyen messzire csak tudta, ki a stadionból.
picture

Vasszigor és kiborulás - meccslabdánál bírói büntetés döntött Davidovich Fokina mérkőzésén

Ekkor jött a székbíró a képbe, aki korábban már figyelmeztette Fokinát. A szabálykövető Ramos nem mérlegelt semmit, adta, ami jár, ami jelen esetben pontbüntetés volt. Ezzel 10-7 lett a rövidítés Veselynek, ami azt jelentette, hogy a spanyol egy ilyen szerencsétlen, buta hibával bukta a meccset.
„Ez tiszta őrület… Ilyen tré módon befejezni” – mondta ESPN-közvetítésében a hétszeres Grand Slam-győztes John McEnroe.
Fokina, aki az első fordulóban a hetedik kiemelt, akár a végső győzelemre is esélyes Hurkaczot verte öt szettben, az első figyelmeztetést káromkodásért kapta Ramostól.
Amikor kiütötte a labdát a stadionból, még nem volt tisztában azzal, hogy pontbüntetést kap. Úgy gondolta ugyanis, hogy a káromkodás más jellegű szabálysértés volt, mint ez, és a kettőt nem lehet összevonni.
A spanyol érthető módon rendkívül feldúlt volt a történtek után, és a mérkőzést követően még hosszú-hosszú percekig ott ült a székében, és csak bámult maga elé. Még akkor is, amikor Vesely már rég elhagyta a stadiont. Azért mellette szól, hogy a letaglózó verség ellenére, odament és becsülettel kezet rázott az ellenfelével, és még Ramosszal is tisztázta a dolgokat. Legközelebb ezt a hibát tutira nem követi el.
A végeredmény négyórányi játék után 6:3, 5:7, 6:7(2), 6:3, 7:6(7) lett Vesely javára. A cseh a harmadik fordulóban majd Tommy Paullal mérkőzik a legjobb tizenhat közé jutásért.
Forrás:
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés