Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Fucsovics: „Kicsit elvesztettem a tüzet a tenisz iránt”

Sergő Z. András

Publikálva 28/06/2022 - 08:02 GMT+2

Fucsovics Márton három játszmás vereséget szenvedett a wimbledoni Grand Slam-torna első fordulójában a kazah Alexander Bublik ellen, ezzel véget ért hátfájdalmakkal is tarkított füves szezonja. Azt mondta, világranglistapontok nélkül is mindenképpen szeretett volna részt venni a tornán, de most nehéz lesz visszakapaszkodni a ranglistán. Talán egy kis szünetre is szükség van ehhez.

Fucsovics Márton

Fotó: AFP

Az első és legfontosabb kérdés: hogy áll a hátsérülésed?
Stuttgartban összeszedtem egy hátsérülést. Utána Halléban is fel kellett adnom a versenyt, de most már rendben van. Edzésmunkát viszont nem nagyon tudtam végezni, így ez meg is látszott a meccsen nyújtott teljesítményemen.
Bublik egyébként sem könnyű ellenfél, szereti a füves borítást. Hogy látod, mire mentél volna egészségesen?
Egészségesen jobban fel lehetett volna készülni, sokat segített volna. De mentálisan sem segített, amikor reggel ránéztem a világranglistára és láttam, hogy két hét múlva 95. leszek. Itt bármit csinálhattam volna, ha négybe vagy nyolcba jutok, a világranglistás helyezésen ez akkor sem változtat. Mert nincsenek pontok.
Kicsit elvesztettem a tüzet a tenisz iránt, pedig egy ilyen versenyen, ahol nincsenek pontok, ez tud segíteni a leginkább. Hogy belső tűzzel játsszak, ez pedig most nem sikerült.
A Roland Garros alatt még nem tudtad, hogy jössz-e Wimbledonba, vagy elmész kisebb tornákra pontot szerezni. Mi döntött mégis a csatlakozás mellett?
Azért ez mégiscsak egy Grand Slam-torna, ahol ráadásul rekord pénzdíjat tűztek ki. Mindenki el is jött a pontok hiányában is, az oroszokon kívül mindenki versenyzik. Ezek miatt döntöttem így.
Párosban idén nem indulsz, így wimbledoni szereplésed befejeződött. A következő hetek viszont kritikusak lehetnek, hogy az elvesztett wimbledoni pontok miatt ne kerülj bajba a US Openen. Mi a terv a nyárra?
Három hét múlva zárul a nevezés a US Openre, ott is szeretnék főtáblás lenni. Addig be vagyok ugyan nevezve még 2-3 kisebb versenyre, de az is lehet, hogy ezeket lemondom, és elvonulok egy kicsit a tenisztől. Hogy frissen térjek vissza.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés