Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Djokovicnál minden a wimbledoni győzelmekről és a GS-címek számáról szól Wilander szerint

Takács Márton

Frissítve 11/07/2022 - 17:40 GMT+2

Az Eurosport szakértői, Mats Wilander és Alex Corretja elmondták véleményüket arról, hogy Novak Djokovic hetedik wimbledoni győzelme hogyan változtatja meg a férfi teniszezők GOAT-vitáját.

Barney Stinson és Ted Mosby, izé, Novak Djokovic és Nick Kyrgios

Fotó: AFP

Novak Djokovic és Nick Kyrgios helyzetét is értékelte Mats Wilander és Alex Corretja.
Az első helyen kiemelt és címvédő Novak Djokovic a számára eddig nagyon nehéz év közepén egy újabb wimbledoni trófeát tudott hozzátenni a gyűjteményéhez, már a hetediket, 21. Grand Slam-sikerét aratta. Ezzel már eggyel megelőzi Roger Federert, egyúttal egy GS-re zárkózott fel másik nagy riválisa, Rafael Nadal mögött.
"Nem is tudom, hogyan képes erre" – reagált Alex Corretja a szerb újabb győzelmére. "Szinte lehetetlen megérteni az érzelmek kontrollálását, a kiegyensúlyozottságát, azt, hogy mennyire jónak kell lennie teniszezőként, emberként, profiként.
Ezt szinte lehetetlen megérteni, de nagyon örülök Novaknak. Nehéz éve volt. Most megelőzte Rogert, és újra Rafát üldözi, szóval a verseny még mindig tart. Azt hiszem, ez nagyon érdekes a sportág számára. Jó, hogy Novak folyamatosan nyer, mert ő egy nagyon profi játékos.
Mindannyian azt hittük, hogy Pete Sampras 14 Grand Slam-győzelmét soha senki nem fogja elérni. Ők hárman viszont már mind legalább 20 GS-sikernél járnak, és most megint Novak üldözi Rafát. Ez érdekes, amíg mindketten egészségesek; persze Rogerre várunk."
picture

A pont, amivel Novak Djokovic megszerezte 21. Grand Slam-trófeáját - videó

A spanyol hozzátette:
"Egyelőre úgy indulunk neki a US Opennek, hogy nem tudjuk, Novak képes lesz-e játszani. Úgy néz ki, hogy nem. Szerintem csak jót tett neki, hogy megnyerhetett egy újabb major-tornát, és aztán várhatjuk, hogy mi lesz New Yorkban. Szerintem fenomenális dolog hét Wimbledont nyerni. Ez valami irreális dolog, ő pedig nagyon különleges személy."
Mats Wilander nem ragadtatta magát ilyen nagyfokú dicséretre, plusz még Nick Kyrgios teljesítményét is értékelte.
"Novak Djokovic számára szerintem teljesen mindegy, hogy ő a világranglista hetedik vagy első helyezettje. Számára minden a wimbledoni címről és a Grand Slam-győzelmekről szól, és arról, hogy ő legyen a tenisztörténelem legjobbja."
picture

A meccs, amivel megszerezte Novak Djokovic a hetedik wimbledoni bajnoki címét - videó

A svéd a döntő veszteséről, Kyrgiosról így nyilatkozott:
"Érdekes lesz látni, ahogy Nick visszajön ebből a vereségből. Nem fogja megbánni, ha visszatekint erre a döntőre, mert nagyszerű lett volna nyerni, de ez túl sok lehetett volna a karrierje jövője szempontjából.
Ez lehet a legjobb eredmény, mert ez motiválni fogja őt, hogy folytassa a visszatérést. Tudja, hogy megnyerhet egy Grand Slamet, olyan közel volt hozzá. Annyira szórakoztató, és amikor úgy viselkedik, mint vasárnap, az kívül esik azon, amit mi normálisnak gondolunk, de Nick, kérlek, maradj egészséges és folytasd így!"
picture

Kyrgios ugyan nem nyerte meg Wimbledont, de a legszebb labdamenetekben benne volt

Corretja sem akart lemaradni kollégájától, csak elmondta álláspontját Kyrgiosról ő is.
"Szerintem most tanulja meg, hogyan legyen önmaga, de ugyanakkor jó teniszező is. Pár hét múlva rá fog jönni, és felpörög, hogy tovább fejlődjön, és ha egy kicsit kiegyensúlyozottabb lesz, akkor még nehezebb lesz őt itt megverni.
Hamarosan Djokovic nem lesz a mezőnyben, ahogy Rafa sem. Valószínűleg Kyrgios az, akinek a legjobb füves pályás játéka van utánuk. Szóval Nicknek van esélye a jövőben arra, hogy itt nyerjen, és biztos vagyok benne, hogy motivált lesz. Remek füves pályás szezonja volt, és biztos vagyok benne, hogy visszatér, és kontrollálni fogja az érzelmeit."
picture

Egy piros sapka Wimbledonban - Kyrgios beszéde az elvesztett döntő után

via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Kapcsolódó témák
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés