Novak Djokovic és Nick Kyrgios is egymás magasztalásával volt elfoglalva a beszédükben.
Az első helyen kiemelt és címvédő Novak Djokovic a döntőben 4:6, 6:3, 6:4, 6:4, 7:6(3) arányban győzte le Nick Kyrgiost, és ezzel megszerezte 21. Grand Slam-címét.
Bár eddigi két, egyaránt 2017-es partijukat egyaránt az ausztrál nyerte, a szerb most egyszerűen túl sok volt Kyrgiosnak. Djokovic újabb wimbledoni címet tudott hozzátenni a gyűjteményéhez, amivel már csak eggyel van lemaradva Roger Federer mögött, és egy GS-sikerre csökkentette a hátrányát másik nagy riválisa, Rafael Nadal mögött.
Citi Open
Kyrgios a maga módján keményen próbálkozik, milliókat szeretne inspirálni
TEGNAP 09:08
"Nick, vissza fogsz térni, nemcsak Wimbledonban, hanem a döntőkben is" - mondta Djokovic a finálé utáni beszédében.
"Tudom, hogy nehéz vigasztaló szavakat találni egy ilyen kemény vereség után, de megmutattad, miért érdemled meg, hogy a világ egyik legjobb játékosa légy, különösen ezen a felületen.
Gratulálok neked és a csapatodnak, és minden jót kívánok! Nagyon tisztellek téged. Szerintem fenomenális teniszező és sportoló vagy, egy elképesztő tehetség.
Ezt már évek óta hallod, de mostanra minden elkezdett összeállni számodra, így biztos vagyok benne, hogy sokat fogunk látni belőled a Grand Slamek későbbi szakaszában.
Soha nem gondoltam volna, hogy ennyi szépet fogok mondani rólad, tekintettel a kapcsolatra. Oké, ez hivatalosan is egy brománc. Remélhetőleg ez egy csodálatos kapcsolat kezdete kettőnk között, a pályán kívül is."

A pont, amivel Novak Djokovic megszerezte 21. Grand Slam-trófeáját - videó

Legyőzött ellenfele méltatása után Djokovic arról is beszélt, hogy milyen jelentősége van számára az újabb wimbledoni sikernek.
"Nem találom a szavakat arra, hogy mit jelent nekem, a csapatomnak és a családomnak ez a torna, ez a trófea. Sokszor mondtam már, hogy ez mindig is a legkülönlegesebb verseny volt és lesz a szívemben, amely motivált és inspirált arra, hogy elkezdjek teniszezni egy kis szerbiai hegyi üdülőhelyen.
A teniszről először a füves pálya és Wimbledon jutott eszembe. Mindig arról álmodtam, hogy eljövök ide, és játszom ezen a pályán, megvalósítva a gyermekkori álmomat, hogy megnyerjem ezt a trófeát, és ez minden egyes alkalommal egyre nagyobb jelentőséggel bír. Nagyon áldott és hálás vagyok, hogy itt állhatok a trófeával.
Valóban szeretem ezt a helyet, és azt hiszem, ez a hely is szeret engem. A világ legkülönlegesebb teniszpályája. Ennek a versenynek van a legnagyobb múltja, a legnagyobb elismertsége világszerte. Boldog és hálás vagyok, hogy itt lehetek." – zárta mondandóját emelkedetten Djokovic.

A meccs, amivel megszerezte Novak Djokovic a hetedik wimbledoni bajnoki címét - videó

Kyrgios is dicsérte Djokovicot, majd elmesélte, hogy most vakációra vágyik a két kemény wimbledoni hét után.
"Novak egy kicsit isten, nem fogok hazudni" - mondta mosolyogva Kyrgios a mérkőzés utáni beszédében.
"Úgy gondoltam, hogy jól játszottam, de először is gratulálok Novaknak és a csapatának. Nem is tudom, hányadszorra már. Nyilvánvalóan köszönöm az összes labdaszedő gyereknek, a bíróknak - tudom, hogy köztem és köztetek nehéz a viszony, de gondoltam, megköszönöm, hogy elviseltek, ahogy a közönségnek is, ez egy csodálatos pár hét volt számomra."

Valahonnan Piripócsról kellett visszajönnie Kyrgiosnak ezért a pontért, de megcsinálta!

Amikor megkérdezték tőle, hogy éhes-e még többre, viccelődött:
"Őszintén szólva, nagyon fáradt vagyok. Én magam és a csapatom is, azt hiszem, mindannyian kimerültünk. Olyan sokat teniszeztünk. Mindenképpen szükségem van egy jól megérdemelt vakációra ezután. Nagyon örülök ennek az eredménynek, ez a legjobb a pályafutásomban - remélhetőleg újra itt lehetek majd.
Nyilvánvalóan izgatott voltam, hogy itt lehetek, és nagy reményeket fűztem hozzá, de őszintén szólva még soha nem éreztem magam ilyen jól."

Egy piros sapka Wimbledonban - Kyrgios beszéde az elvesztett döntő után

via eurosport.co.uk

Minden nap hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni.
Tenisz
Több mint ezer pontot ver üldözőire Medvedev a világranglista élén, Djokovic továbbra is hatodik
TEGNAP 08:51
Citi Open
Elnöki Kyrgios-győzelem: 3 éve nyert utoljára tornát az ausztrál, most visszatért a tett helyszínére
TEGNAP 07:39