Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Udvardy „szerencsés” sorsolás után pozitív érzésekkel jött le a Center pályáról

Szegedi Kristóf

Frissítve 04/07/2023 - 22:37 GMT+2

Két játszmában vereséget szenvedett a wimbledoni teniszbajnokság 1. fordulójában Udvardy Panna, akinek túl nagy falatnak bizonyult a torna egyik esélyese és az idei évben már Grand Slam bajnoki címet is begyűjtő Aryna Sabalenka. A magyar teniszező szereplése az All England Club-ban ezzel nem ért véget, ugyanis párosban is találkozhatunk Udvardyval, Alizé Cornet oldalán.

Udvardy „szerencsés” sorsolás után pozitív érzésekkel jött le a Center pályáról

Az egész napos esőzés miatt egyedüli magyarként Udvardy Panna fejezte be a mérkőzését kedden Wimbledonban, aki ráadásul a Center pályán bizonyíthatott a világranglista 2. Aryna Sabalenka ellen. Pannát arról kérdeztük, milyen érzés volt a világ egyik legfontosabb teniszpályájára lépni és hogyan érezte magát egy Grand Slam bajnok ellen.
Panna, a teniszezők a sorsolásnál általában reménykednek egy verhető ellenfélnek vagy annak, hogy egy nagy sztárral játszhassanak, mert az egy Center pályás mérkőzést jelenthet teltház előtt. Te mit éreztél akkor, amikor megtudtad, hogy az Ausztrál Nyílt Teniszbajnokság győztese, Aryna Sabalenka lesz az ellenfeled?
Nagyon örültem, mert tudtam, hogy nagy pályán játszhatok, ami egy teniszező karrierje során az egyik legnagyobb dolog, mindenki Grand Slam torna Center pályáról álmodozik. Motivált voltam, a mentális felkészülésen nagy hangsúly volt, de ez nem is lehetett máshogy egy ennyire erős ellenfél ellen.
Egy korai breakkel indult a mérkőzés, utána viszont stabilan hoztad az adogatójátékaidat, sőt break labdáid is voltak az 1. szettben. Érezted, hogy lehet esélyed ezen a napon a világ egyik legjobb teniszezője ellen?
A mérkőzés elején a körülményekhez próbáltam hozzászokni, mert ekkora stadionban még nem játszottam. Teljesen más volt a pálya, a kifutó is nagyobb volt, ehhez hozzá kellett szokni. Elég rövidek voltak a labdamenetek, próbáltam pályán tartani a labdát, hiszen hatalmas ütőerővel bír Sabalenka, nehéz breakelni ellene, jöttek is az ászok és az ász értékű szervák tőle.
Magamra próbáltam végig fókuszálni és meg is volt a lehetőségem az 1. szettben, hogy közelebb kerülhessek hozzá, esetleg fordítsak. Összességében elégedett vagyok, hogy képes voltam tartani vele a tempót és ha van még a nyitószettben egy kis időm a belerázódásra, akkor még szorosabb lehetett volna az eredmény.
Volt egy fantasztikus labdamenet, ahol hatalmasat védekeztél és lábközöttit röptéztél le, aminek a végén megnyerted a pontot. Mit éreztél abban a pillanatban? Mégis csak a világ egyik ikonikus teniszpályáján sikerült talpra ugrasztanod a közönséget.
Igen, az egész stadion rettentő hangos volt, óriási pontot sikerült megnyernem és pont ez adja meg a motivációt, hogy újra visszatérhessek egy ekkora stadionba. Rengeteg erőt lehet ebből telíteni, ez ilyenkor érződik, ráadásul sokan szurkoltak nekem, ami adott még egy kis pluszt. Élveztem minden egyes percét a szereplésemnek.
Párosban egy nagyon rutinos teniszező Alizé Cornet oldalán indulsz, hogyan telnek majd a következő napok?
Megpróbálunk majd edzeni Alizé-vel, korábban még nem játszottunk együtt párost. Szükségünk lesz majd néhány edzésre az összeszokás miatt. Két brit lány ellen lesz az 1. forduló, akik jobban hozzászokhattak már ehhez a borításhoz, mint mi. Alizé valóban egy rettentő rutinos játékos, óriási Grand Slam tapasztalattal, biztosan segíteni fog majd a pályán és remélem sikerül megoldani a nyitókört.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Kapcsolódó mérkőzések
Hirdetés
Hirdetés