Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

A Nadal-verő Coric és a világelsőt kiejtő Tsitsipas jutott döntőbe Cincinnatiben

Kálmán Laci

Publikálva 21/08/2022 - 11:03 GMT+2

Borna Coric újra csatasorba állt és úgy tűnik, élesebb, mint valaha. Szombat éjjel legyőzte Cameron Norrie-t a Cincinnati Mastersen, amivel bejutott a torna döntőjébe. Ellenfele Stefanos Tsitsipas lesz, aki a világelső Daniil Medvedevet verte három szettben. A görög az első öt meccsét bukta az orosz ellen, a legutóbbi ötből azonban hármat megnyert.

Stefanos Tsitsipas

Fotó: AFP

Tsitsipas-Coric döntő lesz Cincinnatiben.

Mindenképpen Borna Coriccsal kell kezdeni, már csak azért is, mert az ő döntőbe jutása hatalmas meglepetés. Az is, hogy ott van, de az pláne, amilyen ágon.
A horvát tesztelgette már egy ideje a műtött jobb vállát, a dolgok azonban eléggé nehezen akartak összeállni a számára, ami tulajdonképpen így is van rendjén.
Aztán jött Cincinnati. Tulajdonképpen már az első körös győzelme is meglepetés volt Lorenzo Musetti ellen, aztán azonban jött a Rafael Nadal elleni meccs, ahol robbant a bomba, és egészen extrát nyújtva győzte le a spanyolt. Ez még úgy is komoly fegyvertény volt, hogy Nadal nem teljesen egészségesen utazott el Ohióba.
Ezt követően legyőzte Roberto Bautista Agutot, Felix Auger-Aliassime-et, majd az elődöntőben Cameron Norrie-t is. Nem akármilyen névsor. A britet ráadásul 6:3, 6:4 arányban, alig másfél óra alatt intézte el.
„Naná, hogy nagyszerűen érzem magam” – mondta Coric az elődöntő után. „Persze egy kicsit fáradt is vagyok, de ez normális. Nem játszottam túl sok döntőt az elmúlt három évben, úgyhogy nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Hihetetlen dolog újra ekkora tornán, a legjobbak ellen pályára lépni.”
picture

Második Masters-döntőjét játszhatja a vállműtét után visszatérő Coric

„Szerintem az egyetlen magyarázat mindarra, ami történik, hogy az elmúlt hat hónapban rettentő keményen dolgoztam. Ha az ember ugyanis eléri nagyjából azt, amit akart, hogy ott van a top 20-ban, 30-ban, akkor hajlamos egy kicsit túl laza lenni és megúszósra venni a figurát.”
„De aztán ha visszacsúszol a 200. helyre, vagy nem is tudom, meddig, akkor háromszor olyan keményen kell melóznod, hogy valahogy visszaküzdd magad. Én pedig pontosan ezt tettem.”
Az elmúlt hat hónapban nagyon keményen összpontosítottam. A fejemet lehajtva mentem tovább akkor is, amikor kikaptam, akkor is, amikor nem játszottam jól. Szerintem ez a kulcs, meg kell nyilván egy kis szerencse is. De én abban hiszek, hogy te teremted meg a saját szerencsédet.
A másik elődöntő Daniil Medvedev és Stefanos Tsitsipas között jóval szorosabban alakult. A görög egy kifejezetten fordulatos meccsen győzött 2 óra és 23 perc alatt.
Az első játszma kifejezetten magas színvonalú, kiélezett csatát hozott, amely rövidítésben lett Tsitsipasé. A másodikban az orosz 5:0-ra is vezetett már, ezután a görög hozta az adogatását, majd szinte a semmiből lebrékelte ellenfelét. Ezután semmire hozta a szervagémjét, így 5:3-ig felkapaszkodott.
picture

Tsitsipas a világelsőt verve döntős Cincinnatiben

Még a következő gémben is megvoltak Tsitsipas esélyei, hogy még tovább zárkózzon, 0-40-e volt ugyanis, ekkor azonban Medvedev pillanatok alatt előkapta a világelső énjét, behúzott öt pontot zsinórban, és lezárta a szettet, amivel kiegyenlített.
A döntő játszmában az orosznak labdája volt a 3:3-hoz, azonban jött egy rövidzárlat, összességében négy kettős hiba, ami nem fért bele, és hirtelen 4:2 lett Tsitsipas javára, aki innen már könnyedén megoldotta.
„A rövid labdák, a bátor adogatások és röpték segítettek abban, hogy megszerezzem a győzelmet” – mondta Tsitsipas. „Tudtam, hogy a harmadik szett nem lesz könnyű, főleg mert nagyon fizikálissá tette azt a számomra. Aztán elkezdett egyre többet rontani az első adogatásaiból, ami mindenképpen az én kezemre játszott.”
Ez olyannyira igaz, hogy Medvedev mindössze 49 százalékban ütötte be az első szerváit.
„Aztán kettőst ütött bréklabdánál, ami pszichésen is nagyon sokat jelentett a számomra. Tudtam, hogy csak néhány játékot kell már lejátszanom, úgyhogy nagyon nyugodt és koncentrált tudtam maradni egészen a meccs végéig.”
picture

Coric-Tsitsipas, US Open 2020

Fotó: AP

Este tehát jöhet a Coric-Tsitsipas döntő. Az esélyes papíron természetesen a görög, de a horvátnál ezen a héten semmit sem lehet tudni. Az egymás elleni mérleggel kár foglalkozni, egyrészt, mert 1-1-re állnak, másrészt, mert legutóbb két éve játszottak.
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés