Népszerű sportok
Még több sport
Összes megjelenítése

Jabeurnek nagy erőt adott Roddick megható és támogató üzenete az elveszített wimbledoni döntője után

Takács Márton

Frissítve 15/08/2023 - 18:14 GMT+2

Western & Southern Open: A Cincinnatibe visszatérő Ons Jabeur elmesélte, hogy kapott egy támogató üzenetet Andy Roddicktól a wimbledoni döntőbeli vereségét követően, amely könnyekre fakasztotta őt. Jabeur a harmadik Grand Slam-fináléját veszítette el, nagyon hálás a támogatásért, de azt mondta, hogy még mindig nehéz elviselni, ahogyan az a meccs alakult.

Totálisan elgörcsölte ezt a döntőt is Jabeur, Vondrousova az új Grand Slam-bajnok

Andy Roddick nagyon szépen írt Ons Jabeurről, aki már a US Openre készül.
Harry és Sally, Miss Daisy sofőrje, Léon, a profi, Elveszett jelentés.
Négy lenyűgöző film, amely megmutatja, milyen szép barátságok köttetnek férfi és nő között.
A nyáron az élet, közelebbről a sport mutatott példát arra, hogy két távoli, eltérő kultúrájú ország lakosai, egy aktív és egy már visszavonult női és férfi teniszező között is létrejöhet, akár a nyilvánosság előtt is baráti kapcsolat.
A Marketa Vondrousova elleni szívszorító wimbledoni döntőbeli veresége óta Cincinnatiben jelent meg először a média előtt Ons Jabeur, aki részletezte, hogy nagy kedvence, Andy Roddick üzenete örömkönnyeket csalt a szemébe.
A 28 éves Jabeur elismerte, hogy még mindig nehéz gondolni arra a londoni meccsére, de reméli, hogy a Western & Southern Openen való részvétele segít neki, hogy mindaz a múltba vesszen.
"Vissza kell térnem a tourra, hogy tovább tudjak lépni" – említette Jabeur. "Az a legjobb ilyenkor, ha tornákon játszom, és csak arra koncentrálok, amit éppen csinálok.
Határozottan nem adjuk fel. Ez az, amiben egészen biztos vagyok, a legjobbamat fogom nyújtani. Minden alkalommal, amikor a teniszpályára lépek, 100 százalékot fogok nyújtani."
picture

A boldogság minisztere, Ons Jabeur

Fotó: AFP

Jabeur a mezőny egyik legnépszerűbb játékosa, nemcsak a szurkolók, újságírók, hanem a játékosok körében is. A tunéziai elismeréssel adózott a rengeteg támogatásnak, amelyet a harmadik Grand Slam-döntő elvesztése óta kapott.
Jabeurt többek között Roddick is felkarolta, aki a Twitteren korábban már megüzente, mennyire szereti nézni az afrikai teniszező játékát. A US Open 2003-as győztese azt írta egy alkalommal Jabeurnek, hogy "ha a te kezeiddel és ösztönöddel rendelkeztem volna, többet nyertem volna".
Ha valaki, pont az amerikai tisztában van vele, milyen pokoli érzés lehet a wimbledoni döntőben alulmaradni, ő három finálét és elveszített a londoni majorön, mindháromszor (2004, 2005, 2009) Roger Federertől kapott ki.
Talán a 2009-es lehet a legfájóbb, mert egészen rendkívüli mérkőzésen nyert a svájci zseni, öt szettben, 5:7, 7:6(6), 7:6(5), 3:6, 16:14 arányban.
picture

Andy Roddick (középen) a tavalyi US Openen

Fotó: AFP

"Jobban bízom abban, hogy megnyered Wimbledont, mint ahogy én valaha is bíztam abban, hogy behúzom Wimbledont. Vegyél egy nagy levegőt, pihenj egy percet, készülj fel, tartsd meg a kondíciódat!" - írta Roddick a megható sorait Jabeurnek idén.
A Betway számára nemrégiben írt rovatában Andy elárulta, arra biztatta Onst, hogy továbbra is higgyen magában.
"Amellett, hogy nagyszerű játékos és ember, a története hihetetlen. Tunéziából érkezett, úttörő volt a világnak ezen a részén, dinamikus és kényelmesen érzi magát ebben a szerepben - sok mindenre lehet büszke.
Nagyon remélem, hogy egyszer nyer egy Grand Slamet!" – tette hozzá a 40 éves, pályafutása befejezése óta jobbnál jobb kommentárokkal jelentkező Roddick.
picture

Az ihletett formában játszó Jabeur mindössze három játékot engedett Kvitovának

Jabeur elismerte, hogy idolja üzenetétől elérzékenyült.
"Sírtam, boldogan sírtam. Nagyra értékelem, hogy időt szakított arra, hogy egy jó hosszú üzenetet írjon. Mindenképpen beszélek vele, amikor találkozunk, valószínűleg a US Openen."
Jabeur a tavalyi US Open-döntője alapján úgy gondolja, Flushing Meadowsban idén is esélyes a sikerre. Szerinte (és szerintünk is) megvan benne minden, ami ahhoz kell, hogy a sportág négy kiemelt eseményének egyikén végre ő legyen a befutó.
"Rafa egyszer azt mondta, hogy a 'ha' nem létezik. Szóval számomra a 'ha ezt csinálnám, ha azt csinálnám'-kategória nem számít, nem fogok ezzel foglalkozni. Csak arra koncentrálok, ami most történik.
Ha nem sikerülne most megnyernem a US Opent, nem fogok emiatt szomorkodni. Csak tovább próbálkozom. Ha sikerül, akkor nagyszerű, ha nem, akkor úgy gondolom, hogy ez a sorsom.
picture

Jabeur szetthátrányból fordított Sabalenka ellen, másodszor döntős Wimbledonban

Ami velem történni fog, azon nem tudok változtatni. Amíg a legjobbamat adom, amíg 100 százalékot nyújtok, addig szerintem ez így fair.
Hiszem, hogy megvan bennem a szint ahhoz, hogy Grand Slam-bajnok legyek. Hiszem, hogy az egyik legnagyobb játékos lehetek. Nálam sajnos mindenhez idő kell. Talán ez egy jó dolog. Sosem tudhatjuk.
Napról napra haladok, és próbálom felfejteni azokat a dolgokat, amelyeket talán még túl korai lenne felfejtenem, és talán túl korai lenne még megismernem őket. De tudom, hogy jó úton haladok.”
részben via eurosport.co.uk

Minden reggel hírlevelet küldünk az olvasóinknak, amiben az előző nap legfontosabb sporthíreit, az elemzéseinket és persze sok más érdekességet is megmutatunk. Az Eurosport hírlevelére ezen a linken lehet feliratkozni!
Csatlakozz a több mint 3 millió felhasználóhoz az appunkon
Legyenek mindig kéznél a legfrissebb sporthírek, eredmények, élő közvetítések
Letöltés
Cikk megosztása
Hirdetés
Hirdetés