Magnus Norman úgy látja, sok esetben alábecsülik tanítványát, Stan Wawrinkát. Pedig a mester szerint a háromszoros Grand Slam-bajnok svájci minden idők egyik legjobbja.


Norman, aki maga is a második helyig vitte a világranglistán játékosként azt mondja, Wawrinka teljesítménye azért nem kap kellő figyelmet, mert egy időben teniszezik a Nagy Négyessel. 2004 óta a svájci az egyetlen a Federer-Nadal-Djokovic-Murray négyesen kívül, aki három Grand Slam-címet is tudott nyerni, ráadásul három különböző helyszínen. Összesen 16 ATP-tornagyőzelme van, és 57 alkalommal győzött le top 10-es játékost.
"Stan a valaha volt egyik legjobb játékos"
- mondta
Norman
.
"Elég megnézni a különböző mutatóit, hogy háromszoros GS-győztes, és hogy ezt három különböző helyszínen érte el. Ráadásul mindezt egy olyan érában, amikor a Nagy Négyes tagjaival is meg kellett küzdenie. Egy kicsit mindenképpen alábecsülik őt, hihetetlen karrier van mögötte."
ATP Rome
Álomdöntő Rómában: jön az első idei Djokovic-Nadal!
4 ÓRA
Mindezeken kívül Wawrinka még olimpiai bajnok is, valamint Davis-kupa-győztesnek is mondhatja magát. Az is igaz persze, hogy 2018 januárja óta nem került be a világranglista első tíz helyezettje közé. Ennek egyik legfőbb oka, hogy 2017 végén meg kellett műteni a térdét, amelyből nagyon nehezen tudott visszajönni.
Azt mindenképpen tudni kell róla, hogy a nagy tornákon, a nagy játékosok ellen játszik igazán jól. Elég, ha csak a Djokovic elleni számtalan szenzációs meccsére gondolunk. 2019-ben már kezdett újra megvillanni a GS-eken, és negyeddöntőt játszott a Roland Garroson és a US Openen, valamint a 2020-as Ausztrál Openen is. Norman elismeri tanítványa hullámzó játékát, ugyanakkor hozzáteszi, Stan bárkit le tud győzni, akit csak akar.
Amikor Wawrinka seggfejnek nevezte Federert, de aztán mindketten jót nevettek rajta | Eurosport
Egy teniszmérkőzést nem csak a pályán látottak tehetnek emlékezetessé, olykor egy jól sikerült interjú is elegendő, főleg az internet korában. Ezekből a pillanatokból válogatott az ATP, köztük a címben már ellőtt Indian Wells-i fináléval . Roger Federer más módon is feltűnt az ATP Uncovered 12. évadának 24.
"Valóban vannak hullámhegyek és völgyek a teniszében, nem annyira stabil, mint a Nagy Négyes tagjai. Azonban a legjobb napjain, a legjobb formájában bármelyiküket képes megverni. Ez teszi őt különlegessé. Olyan, mint egy vérbeli szerencsejátékos. Az a fajta srác, aki mindent föltesz egy lapra, aztán lesz, ami lesz."
Norman 2013 óta dolgozik Wawrinkával. 2016-ban ő lett az év edzője az ATP-nél. Stan neki is köszönheti, hogy ekkora bajnok lett belőle. 
"Mondott olyat korábban, hogy én tanítottam meg őt győzni... Azt már régebben is láthatta mindenki, hogy nagyszerű tenisze van. Azt mondja, hogy képes vagyok őt megnyugtatni a meccsek előtt, és el tudom vele hitetni, hogy a fontos pillanatokban a meccseket a maga javára tudja fordítani."
Wawrinka jelenleg a 17. helyen áll a március óta befagyasztott ranglistán. 
ubitennis
ATP Rome
Nadal az első döntős Rómában
5 ÓRA
Tenisz
Federer és Fucsovics genfi meccsei élőben, magyar kommentárral az Eurosport Playeren!
9 ÓRA