Stanislas Wawrinka hivatalosan is ott lesz a londoni idényzáró világbajnokságon. Djokovic, Nadal és Federer után negyedikként kvalifikálta magát immáron matematikailag is. Gyakorlatilag az Ausztrál Openen aratottt győzelme óta valószínű, hogy a tavalyi fellépése után ismét játszhat az angol fővárosban, hiszen csak abban az esetben nem lett volna induló GS-győzetesként, ha rajta kívül akad még egy bajnok, aki nincs a legjobb nyolcban és kettejük közül ő a gyengébb. Azzal, hogy a svájci már matematikailag se eshet ki a nyolcból, Cilic helye is biztossá vált, hiszen a US Opeen aratott sikerét követően neki így már elég a legjobb húszban lennie.
Az pedig garantált.
A fennmaradó három helyért azonban hatalmas csata várható az elkövetkező hetekben.
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo : Rublev vs Nadal összefoglaló
13 ÓRA
Kei Nishikori, Tomas Berdych, David Ferrer, Andy Murray, Milos Raonic és Grigor Dimitrov között mindössze 345 pont a különbség, ami kevesebb, mint amennyit egy 1000-es verseny elődöntőjéért lehet kapni. Ráadásul a párizsi tornáig is van még két hét, amikor pontokat lehet gyűjteni. Ezen a héten Moszkvában, Bécsben és Stockholmban, a jövő héten pedig Bázelban és Valenciában teniszezhetnek ők hatan, de mégis valószínű, hogy Párizsra marad a végső döntés.
Pillanatnyilag Nishikori áll a legjobban, ő picit meglépett a többiektől, igaz, ő ezen a héten nem játszik - szemben a többiekkel-, így aztán még akár bajba is kerülhet.
(A tennis.com nyomán)
Tenisz
Bombameglepetésre kiesett Nadal Monte-Carlóban
13 ÓRA
ATP Monte Carlo
ATP Monte-Carlo: Ruud vs Fognini összefoglaló
16 ÓRA