Stanislas Wawrinka hétfőn kikapott Baselben az első fordulóban a kazah Kukushkintól.
Nem olyan eredmény ez, amire azért olyan rettentően fel kéne kapnia az embernek a fejét a mai férfi teniszben. Annak ellenére nem, hogy a két játékos között 80 hely van pillanatnyilag a világranglistán.
Kukushkin volt már 50-ben, Wawrinkának meg sosem ment igazán jól hazai pályán, hiszen ez volt a hatodik alkalom, hogy Baselben már a nyitómeccsén kiesett. Ha nagyon gonoszak akarnánk lenni, még azt is mondhatnánk, hogy jobb, hogy most kapott ki tőle, mintha áprilisban kapott volna ki a Davis Kupában, akkor ugyanis a negyedik meccset játszották, de a kazahok vezettek Genfben 2-1-re a párosok után. Ha ott kap ki Stan, akkor most konkréten senkit sem érdekelne, hogy mi van vele. Akkor most azt írnánk Grand Slam győzelme után szépen lassan kezd visszacsúszni oda, ahol volt mondjuk egy vagy két éve. Mondjuk inkább kettő.
ATP Monte Carlo
ATP Monte Carlo : Rublev vs Nadal összefoglaló
12 ÓRA
Wimbledon óta mindössze hét meccset nyert, és a US Openen a Nishikori ellen elszenvedett vereség óta, csak a Davis Kupában tudott győzni, az ATP Touron nem. Zsinórban négy vereséget számlál, az önbizalma romokban, Tokióban például Tatsuma Itotól kapott ki. De mindez tényleg csak keveseket érdekelne, ha csak a párizsi 1000-es verseny és a londoni világbajnokság várna rá ebben az évben.
De ott van még a Davis Kupa döntő is.
Svájc, - és ami még talán ennél is fontosabb - Roger Federer életében először nyerhetné meg a salátástálat, ám a franciák még egy jó Wawrinkával is igen nehéz ellenfélnek tűnnek, pláne idegenben. (A L'Equipe két újságírót küldött Baselbe, aki nem voltak rest megírni, hogy Stan gondban van, ha esetleg ezt ő maga nem vette volna észre.)
Pillanatnyilag nehéz megmondani, hogy sikerül-e a DK döntőig akár Severin Lühtinek, akár Magnus Normannak, akár Roger Federernek összefoltoznia valahogy Wawrinka lelkét, de az biztos, hogy a feladat nem lesz egyszerű. Hiszen - nem meglepő módon - Stanislas Wawrinka ugyanaz az ember Ausztrál Open bajnokként is, mint annak előtte volt.
Ugyanaz a sebezhető lélek, aki akkor is képes elbizonytalanodni, amikor a világon semmi nem indokolná.
A legszebb az az egészben, hogy ha Federert és Wawrinkát esetleg ugyanabba a csoportba sorsolják a világbajnokságon, amire pont 50% az esély, akkor egyáltalán nem biztos, hogy Federer abban lesz érdekelt, hogy legyőzze honfitársát. Ám párharcuk korántsem biztos, hogy tét nélküli lenne, esetlegesen a továbbjutásról is dönthet, áttételesen az év végi világelsőségről. Ilyen tét mellett viszont nincs helye holmi felhozó tréningeknek, amit éles meccsnek álcáznak.
Tenisz
Bombameglepetésre kiesett Nadal Monte-Carlóban
13 ÓRA
ATP Monte Carlo
ATP Monte-Carlo: Ruud vs Fognini összefoglaló
16 ÓRA