A 2016-os wimbledoni torna legnagyobb tündérmeséje volt Marcus Willis szereplése. A világranglista 772. helyén álló brit teniszező mérkőzést nyert a hazai Grand Slam-tornán, majd a második fordulóban a centerpályán, magával Roger Federerrel csapott össze. A sportág egyik legszenzációsabb történetét összehozó Willis a napokban bejelentette visszavonulását.


Alighanem sokan emlékszünk még a brit Marcus Willisre. 2016-ban a selejtezőből feljutott a wimbledoni főtáblára, úgy, hogy előtte sosem játszott ATP-főtáblás mérkőzést, de Challenger-tornákon sem gyűjtögette a győzelmeket, és 700-on kívül jegyezték a világranglistán. Wimbledonban megnyerte első fordulós mérkőzését, és a második körben Roger Federer ellen a centerpályán kapott lehetőséget. Mondani sem kell, mekkora valóra vált álom volt ez Willis számára! A brit játékos hatalmas közönségkedvenc lett, és a sajtó is felkapta fantasztikus szereplését.
Willis úgy valósította meg legszebb napjait teniszpályafutása során, hogy fél évvel korábban már visszavonulni készült. Teniszoktatóként dolgozott, és csak barátnője tanácsára adott még egy esélyt a versenyzésnek. Már azért meg kellett küzdenie, hogy részt vehessen a wimbledoni selejtezőben, egy pre-kvalifikációs tornán nyert három mérkőzést, s gyűjtött be szabadkártyát a kvalira. Akkor nem tűnt túl nagy szenzációnak, kiket vert meg ott, utólag azért jobban felkapjuk a fejünket. Többek között az akkor még nagyon fiatal Andrey Rublev és Daniil Medvedev kiütésével jutott fel Willis 700-on kívüli játékosként a főtáblára.
Tenisz
"Tudom, mit akarok. Itt az ideje a Grand Slam-győzelemnek"
9 ÓRÁJA
Ranglista 775. helyről a főtáblára - Marcus Willis nagy sztorija | Eurosport
Marcus Willis nevét vélhetően még a legelvakultabb teniszfanatikusok sem ismerik. Ez persze egyáltalán nem meglepő, hiszen az említett brit fiatalember jelenleg a világranglista 775. helyén áll, jelenleg teniszoktatóként dolgozik a Warwick Boat Clubban, és néhány hónappal ezelőtt semmi nem utalt arra, hogy a nevét valaha is megismeri a világ.
Az első fordulóban aztán megtörtént a csoda. Pályafutása első Grand Slam-mérkőzésén a brit közönség támogatásával legyőzte a ranglistán akkor 54., jóval rutinosabb Ricardas Berankist, és egy centerpályás Federer elleni találkozó lett ezért a jutalma.
„Hosszú ideje ez sportágunk egyik legcsodálatosabb története”-
mondta el Federer a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.
A meccs maga természetesen elég simán alakult, Willis első kézből is megtapasztalhatta Federer zsenialitását, a svájci 6-0, 6-3, 6-4-re nyerte a találkozót. De Willist az eredmény érdekelte a legkevésbé.
„Minden elmosódott. Egészen hihetetlen! Nagyon jól szórakoztam, imádtam minden percét…csodálatos élmény volt”- áradozott a brit játékos.
A meseszerű wimbledoni szereplés nem igazán pörgette fel Willis karrierjét, a brit játékos Challenger-tornákon próbálkozott tovább, egyéniben nem játszott többet Grand Slam-főtáblán. Párosban egy évvel később szabadkártyásként eljutott a harmadik fordulóig Wimbledonban, de ez volt az egyetlen nagyobb eredménye 2016-os menetelése után.
Federer is részese lesz a wimbledoni tündérmesének | Eurosport
Mi is beszámoltunk arról , hogy a világranglistán 750-en kívüli Marcus Willis honnan és hogyan jutott fel a wimbledoni főtáblára. Nos, a tündérmese hétfőn is folytatódott, hiszen a brit játékos az első fordulóban óriási meglepetésre, három játszmában (6:3, 6:3, 6:4) legyőzte Ricardas Berankist, így készülhet a második fordulóra, és Roger Federerre.
Utoljára 2018 júniusában játszott hivatalos tornán mérkőzést, visszavonulását azonban csak most jelentette be. Willis 30 évesen felhagy a játékkal, és edzőként próbál meg boldogulni a jövőben.
„Körbeutaztam az Egyesült Királyságot, Európát és a világot. Csodás emberekkel találkoztam, életre szóló barátságokat kötöttem, és olyan dolgokat éltem át, amit el sem tudtam képzelni, amikor először kezembe vettem az ütőt és a szivacslabdát negyed évszázaddal ezelőtt. Nagyon büszke vagyok, hogy utat találtam a wimbledoni főtáblához a létező legőrültebb és legnehezebb módon.
Nem volt könnyű döntés, de 100%-ban helyes. Itt az ideje, hogy azt mondjam: "game, set and match". Játszottam minden idők legjobb játékosa ellen a legnagyobb tornán, a legnagyobb pályán, és tudom, mennyit dolgoztam, hogy ez az álom valóra váljon”- búcsúzott Willis a közösségi médiában. 
részben via és via
Tenisz
Nadal válaszolt az őt érintő GOAT-kérdésre, de neki fontosabb, hogy jó emlékeket őrizzenek róla
11 ÓRÁJA
Tenisz
Zverev nem számít zökkenőmentes visszatérésre súlyos bokasérüléséből
TEGNAP - 20:17