Daniil Medvedev 1800 pont hátrányban áll Novak Djokovichoz képest a világranglistán.

A US Open-bajnok teniszező az Indian Wells-i torna után elmondta, hogy kissé fáradt, és szüksége van egy kis pihenésre, nem indul el az oroszországi versenyeken, és legközelebb a párizsi 1000-es tornán lép pályára. A ranglistán egyre közelebb van a világelső Novak Djokovichoz, aki idén több 1000-es tornát is kihagyott, ennek ellenére Medvedev nem hajszolja túl magát csak azért, hogy pontokat gyűjtögessen. Egy moszkvai sajtótájékoztatón arról beszélt, célja, de nem fő célja a világelsőség.
Továbbra is az a célom, hogy világelső legyek. Novak kihagyott ugyan több 1000-es versenyt, ennek ellenére három Grand Slamet nyert és a negyediken is döntős volt, úgyhogy logikus, hogy ő a világelső. Ha jövőre utolérem, az kitűnő, de ha nem, akkor később próbálkozom meg vele.
Davis Cup
Djokovicék megizzadtak érte, de létrejött a szerb-horvát rangadó a DK-elődöntőben
8 ÓRÁJA
Medvedev 1800 pontra áll Djokovictól, a szezon végén azonban a párizsi Mastersen és az ATP-vb-n is címvédőként indul, így nincs veszélyben Djokovic év végi világelsősége.

Medvedev 1800 pontra áll Djokovictól

Fotó: Getty Images

Az orosz tisztában van azzal, hogy az idő és a tapasztalat segíthet neki, hogy egyre jobb legyen. Szerinte első két elveszített Grand Slam-döntőjére is szüksége volt ahhoz, hogy magabiztosan nyerje a harmadikat.
„A tapasztalat a kulcs számomra. 2019-ben ott voltam a US Open fináléjában, de nem nyertem meg. Idén pedig Ausztráliában is döntőztem. Ezek a tapasztalatok segítettek a US Open döntőjében.”
A legnagyobb célom, hogy dolgozzam, és önmagam legjobb verziója legyek minden egyes versenyen, Grand Slamen vagy 250-es tornán egyaránt.
Medvedev 2021-ben eddig négy tornagyőzelemnél (köztük egy Grand Slam), és kitűnő 50-11-es győzelmi mérlegnél tart.
Forrás: tennis.com
Australian Open
Djokovic valószínűleg lemarad az év első Grand Slam-tornájáról
29/11/2021 10:11
Tenisz
Az Eurosport szakértője szerint Djokovic már nem sebezhetetlen a trónkövetelőkkel szemben
25/11/2021 11:23